Tuorein sisältö

Foundation 2-4: miksi pelastaa galaksi huomenna, jos se estää sekstailun tänään?

22.08.2023 klo 22.00 | Luettu: 528 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 4:
Where the Stars are Scattered Thinly


Galaksi pitää pelastaa pimeydeltä, mutta kuka on keskimääräinen galaksilainen ja kuis hällä menee?

Kysymys käy mielessä kunkin jakson alussa. Se hiipui, kun edellinen esitteli terävästi kovia kokeneen kenraalin ja puolison, jotka ehtivät vähän elääkin. Taviksia he eivät ole. Kun he tutkivat vierasta planeettaa nyt, hekin törmäävät Mad Maxin tai jopa Kummelin henkisiin farssijuntteihin. On myös sivistynyt erakko, mutta kun erakko ryhtyy itsetuhoiseksi, syynä ei ole teoreettinen superlama, vaan hinausköyttä ja sokeria kinuavien Kahilaisten armeija.

Vastapuolen munkit löysivät helposti monoliitin vaatiman ryökäleen, joten nyt monoliittiin kävellään. Siellä notkuu yksi Säätiön perustajan varmuuskopioista. Hän antaa munkeille lisää hommia ja ryökäleelle ryökäleen hommia. Loppu.

On tarkoitus uskoa, että Säätiön perustaja uskoo olevansa Saw-elokuvien Jigsaw, jonka juonet ratkaisevat kaiken maagisesti, vaikka hän itse kuoli. Uskotaan - mutta puitteet eivät suuresti kutkuta. Monoliitti on olevinaan neliulotteinen pimpelipompeli, mutta lavateatterilta skenaario haiskahtaa verrattuna esim. The Matrix Reloadedin monologisetään ja Raised by Wolvesin hidastempoisempaan monoliittimystiikkaan.

Lopussa on hupsu hetki, kun "veljeksi" kutsuttu naismunkki sanoo eri suuntaan lähtevälle ryökäleelle, että hän toivoi heidän pääsevän panemaan matkan varrella. Ongelma on se, että kello tikittää ja sarja todennäköisemmin hyppää 100 vuoden päähän kuin jatkaa tällaisia tilanteita. Välittömästi vetoavat uudet hahmot on täsmälleen se ansio, jota biljoonan vuoden saaga tarvitsee, jos pääjuonessa on itua.


Keskiarvo 14 jakson jälkeen:


< Jakso 2-3 --- Jakso 2-5 >

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Gael García Bernal k... Villapaitamainen, ke... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova