Tuorein sisältö

Foundation 2-5: peukaloitujen kloonien sormeilua ja teletappien planeetta

29.08.2023 klo 00.20 | Luettu: 736 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 5:
The Sighted and the Seen


Tulokkaat lomailevat. Vakituisilla poppoilla on omat trillerijuonensa. Kummankin juonen laaja ja suppeampikin merkitys on hämärä, mutta muun muassa teemat kloonaaminen & muistojen epäluotettavuus sitovat juonia löyhästi yhteen, joten näin suuren saagan sopiikin toimia tv:ssä.

Kloonikeisareita katsoo sillisalaatissakin. Kuningatarehdokas koettaa itse ja kätyrien avulla onkia totuuden hallitsevasta versiosta. Galaksin tila on sivumaininta, joten hämärää on muun muassa se, mitä väliä sillä on, oppiiko kiukkuprinsessa sen, että keisari panee galaksin viimeistä robottia. Keisarin ja/tai robotin juonia alkavat ihmetellä myös vanha ja nuori klooni, jotka eivät tiedä, onko heidän muistojaan manipuloitu. Keisarien perimääkin on sormeiltu ja niin edelleen, joten on mitä pyöritellä päässään, kun kerronnan rytmi siihen rohkaisee.

Säätiön perustaja & tyttelit... eivät kaada jaksoa. Alussa perustaja taas muistelee, kuinka hän junaili kuolemansa loogisesti kuin Saw-roisto. Hän oli digitaalinen varmuuskopio pari sataa vuotta, mutta nyt hän on taas lihaa ja verta, koska Kalle saatana kloonasi hänet. Hän ei ymmärrä sitä itsekään, joten se siitä. On aika rysähtää metsäplaneetalle. Tämä on vertaus, jos et huomaa: planeetalla on ewokeja, jotka paljastuvat teletapeiksi, jotka paljastuvat muppeteiksi, jotka nyrkki selvästi suolessa hihittävät, että nyt meitä luullaan muppeteiksi.

Telepatia on osa alkuperäisiä tarinoita, mutta se tuntuu turhimmalta lisäykseltä, koska se on Säätiön perustajan tiimi, joka hourii enneunista ja muusta sen sijaan, että he pyrkisivät myymään Säätiön tieteellisenä suunnitelmana. Luulen kuitenkin pitäväni siitä, että telepatiajuoni menee entistä hihhulimaisemmaksi. Olemme matkalla, jakso muistuttaa.


Keskiarvo 15 jakson jälkeen:


< Jakso 2-4 --- Jakso 2-6 >

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sylvester Stallonen ... Krapin Puutarhajuhla... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova