Tuorein sisältö

Star Wars: Ahsoka 2/8: ilmeisesti Qui-Gon Jinn kuoli korvakoruun

26.08.2023 klo 01.00 | Luettu: 7941 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 2:
Toil and Trouble


"Karttapallo" ajaa saman asian kuin karttapallo ja kolme metriä köyttä. Noita sanoo: karttapallo kuvaa kaikkea, jonka tiedämme, mutta katso... köysi johdattaa meidät pois tästä huoneesta! Jos Disney-tuote edes kuvittelee poistuvansa huoneesta, vaikka kodikkuudesta maksettiin miljardeja, tahdon kuulla lisää, joten en väitä jakson olevan edellistäkin tympeämpi.

Mutta onko vetelämpää Star Wars -hahmoa kuin Qui-Gon Jinn? Hän kuoli yhdestä osumasta. Herralta, joka haavan teki, silpaistiin kostoksi perse, mistä hän selvisi. Edellisessä Ahsoka-jaksossa punkkari lävistettiin kuten Qui-Gon, mutta punkkari on tolpillaan, joten: Quite-Gone kuoli siihen, mihin punkkari laittaa renkaan.

Puhun nyt siis valekuolemista. Ei ole rasittavampaa tapaa vakuuttaa, että tarinankertoja on puonreikä, joka ei nauti soopastaan ennen kuin kädessä on shekki, jolla tehdä kokkelista viivoja. Ahsokan ja edellisen ison Disney+ -sarjan 1. jaksot loppuivat vastaavasti: semi-nimekäs turhake potkaisee tyhjää ehkä. Edellinen sarja ei perunut kuolemaa, vaan superluovasti toisti kliseen päästäkseen perumaankin. Peruttu kuolema saa potentiaalin valumaan reisille: tarina on vahvistanut, mihin se ei veny. Valekuolema löytyy myös tietystä Raised by Wolves -jaksosta ja tietystä Centaurworld-jaksosta, jotka lukeutuvat parhaisiin koskaan näkemiini jaksoihin. Niissäkin tapauksissa valekuolema on 100% pelkuruutta, vaikka ylistän muuta.

Hera Syndulla (kuvassa) näyttää siltä, kuin kolmen lapsen mutsi pukeutuisi Oolaksi, joka ei ole nyt strippari vaan pilotti 2. maailmansodassa (edellisen halloweenin jämäpuku?). Se on söpöä, mutta hahmo väittää itseään kenraaliksi, vaikkei hän näytä eikä tunnu siltä, eikä häntä kohdella sellaisena. Tämä oli taas yleispätevä huomio: näin sarja toimii. Star Wars Rebels -sarjan aloittamaan tarinaan pitää uskoa valmiiksi, vaikkei näyttelijöillä ole valmiita kemioita. Ilman muuta he voivat niitä kehittää, mutta heidän käsketään patsastella.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1/8 --- Jakso 3/8 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Beast In Black julka... Daisy Ridley on pöhe... >

Keskustelut (3 viestiä)

Alkuperäinen

26.08.2023 klo 19.30 2 tykkää tästä

Suomenkieli perse olalla mitähäh spoilataan aivoripulilla, jossa ei oikeastaan sanota mitään rakentavaa pohdintaa. Hävettää tämmösiä arviointeja lukea, mitkä voisi olla hyvin ChatGPT:llä huonosti generoimia tosin niissäkin on enemmän sisältöä.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

26.08.2023 klo 19.51 4 tykkää tästä

Samaa mieltä arviosta, eniten tässä on toistaiseksi häirinnyt saippuasarjamainen pökkelöisyys. Joka repliikin jälkeen on tauko ja tyhjyyteen tuijotusta. Ohjaaja/leikkaaja tarvitsee tahdistinta.
lainaa
Jups

28.08.2023 klo 20.27 1 tykkää tästä

Parin ekan jakson perusteella sarja vaikuttaa olevan roskaa.. kait se on silti katsottava, kun ei parempaakaan ole tarjolla..

Arvostelu oli kyllä erikoisesti muotoiltu. Ei oikein saanut selvää ennen kuin oli lukenut useampaan otteeseen..
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova