Tuorein sisältö

Star Wars: Ahsoka 4/8: nollasta sataan?

07.09.2023 klo 18.30 | Luettu: 3445 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 4:
Fallen Jedi


Sarja leikkii scifiä, mutta käytännössä: jokiin tottuneet pahikset valmistautuvat laskemaan veneen valtamereen, josta he kuulivat ensi kertaa. Sankarit soutavat perässä kaapatakseen kompassin. Piraattikapu tuijottaa sitä. Hän tarvitsee aikaa. Sankarit joutuvat mätkimään huonoja ja parempia pahiksia ja loppupomoa. Nyt käsikirjoittaja menee lakkoon, koska hän pelkää, ettei hän saa edes sataa tuhatta dollaria bonuksia tulevina vuosina (varsinaisen palkan päälle & pelkästään tästä jaksosta).

On vähän muuta. Varoitan juonipaljastuksista.

Piraatti sanoo sankarille: ryhdy piraatiksi, koska miksi ei. Star Wars Rebels -fanit voivat selittää vaikka seinälle, onko tällaisilla hetkillä painoa teoriassakaan, mutta eipä vaikuta olevan. Oletan sarjan kumoavan kaikki käänteet tyyliin "hän voi jo paremmin", "hän vain koijasi" ja "se olikin vain unta".

Rosario Dawsonin väsynyttä suoritusta ovat muutkin ihmetelleet. Hän silti yhä näyttää kuuluvan rooliin, joten kun hänen digitaalinen kopionsa heittää voltin 30 sekunnin sisällä siitä, kun katala Ray Stevenson on sanonut sanan "Anakin", huomasin jonkin sivupersoonani janoavan lisätietoja.

Viime sekunnilla niitä tulee. Ahsoka joutuu näytönsäästäjämaahan, jonka epäilen tunnistavani juoruista ja jostakin videopätkästä. Siellä on Hayden Christensen, jonka näkeminen ryöpsähdyttää tunteeni pintaan jopa tässä asiayhteydessä. Toistan: viimeisellä sekunnilla.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 3/8 --- Jakso 5/8 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Mestari Hayao Miyaza... Juhlavaa törkykauhua... >

Keskustelut (1 viestiä)

Alkuperäinen

08.09.2023 klo 01.43 5 tykkää tästä

Sarja on näyttänyt ja tuntunut visuaalisesti tähtien sodalta. Tämä jakso viimeistään näytti sitä osaamista mitä yleensäkin odottaa minusta jopa paremmin kun uusin trilogia.

Juoni alkaa pikku hiljaa punoutua yhteen ja oli mukava saada hieman selkoa päähenkilöiden taustoista ja motiiveista. Isoin ongelma on ollut että sarja on on ampunut sarjatulella uusia hahmoja jotka vain tupsahtaa (kansleri kuka?) Mikä on tehnyt kokonaisuuden seuraamisesta haastavaa. Toivottavasti seuraavat jaksot antavat lisätietoja.

Sarja on tähän asti ehkä vähän ollut alkusoittoa, mikä on hassua jos kyseessä on minisarja. Mutta nyt kun kuvio alkaa olla selvä toivon että sarja alkaisi suunnata kohti eeppistä finaalia ja ehkäpä cliffhangeriä toiselle kaudelle? Jaksolle antaisin 3.7/5 ja sarjalle tähän mennessä 3.

Arvostelulle annan 1.5/5 koska spoileri varoitus, ei mitään rakentavaa.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova