Tuorein sisältö

Star Wars: Ahsoka 5/8: 'Emme murehdi mitään juuri nyt. Tämä on onnellinen hetki.'

13.09.2023 klo 23.00 | Luettu: 1729 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 5:
Shadow Warrior


Sankari putosi järveen. En tiedä, onko se lääketiedettä, mutta se käy järkeen saduissa, että sankari uneksii luovuttamisesta, koska aivot eivät saa happea, mutta sitten sisu pistää viimeiset adrenaliinit liikkeelle ja sankari herää nähtyään vision kuolleesta lähimmäisestä, joka tsemppasi lausumalla: "ei vielä".

Jos pitäisin Star Warsista niin vähän kuin viimeaikaiset arvosanat vihjaavat, ei olisi muuta sanottavaa. Puolet jaksosta meni tuohon. Sankarin onkii järvestä kenraali cosplay-mutsi, ja loppu laahaa. Hallusinaatiot rinnastivat sankarin ajankohtaiset syyllisyyden tunteet hänen menneisyytensä painolastiin (siten kuin normaalit aamuyön painajaiset), mikä ei muuta sitä, että hänen on keksittävä mihin ilmansuuntaan edetä scifikompassin hajottua.

Mutta: hallusinaatioissa esiintyy Hayden Christensenin Anakin. Vain Jar Jar Binks tekisi minut onnellisemmaksi. Tunnen kuinka tunteellinen aivopuoliskoni repeytyy irti järkevästä puolesta fiilistelläkseen väkisin.

Näytönsäästäjämaa on hölmö, mutta kun Anakin on hourinut Ahsokalle alkeita selviytymisestä, näemme Anakinin ja nuoren Ahsokan keskellä kloonisotaa. Tunnelmat eivät ole täysin yhteensopivia elokuvien tai The Clone Wars -sarjan kanssa, mutta tämä onkin muisto. Nuori Ahsoka suree sodan kauhuja. Esiosaelokuvat paljastivat jedien rappion, ja näytelty versio lapsisotilas Ahsokasta tukee sitä ajatusta Clone Wars -sarjaa terävämmin, olipa se tarkoitus tai ei. Sekin on mukavasti mystistä, kun Ahsoka ei ole varma, puhuuko hän mestarinsa hyvälle vai pahalle versiolle.

Nautin hallusinaatioista. Asialla ei ole mitään tekemistä tämän minisarjan aiempien "saavutusten" kanssa. Katsotaan nyt taas Fantasia 2000:n absurdia valassekoilua.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 4/8 --- Jakso 6/8 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Cradle Of Filth kolm... Viiltävän tyylikäs k... >

Keskustelut (4 viestiä)

RebelsFani

13.09.2023 klo 23.13 5 tykkää tästä

Vähän kyllä arvosanoista sanoisin, että Star Wars ei ole juttusi. Tai sitten Rebelsit / Clone Warsit katsomatta, jotka maratoonasin hyvissä ajoin ennen Ahsokaa. Paras jakso tähän asti 3,5/5. Tasaisen ok kolmen tähden Star Wars -sarja tähän saakka. Kaikki jaksot katsonut mielelläni, vaikka tietyt käsikirjoituksen juoni epäloogisuudet vähän laskevat kokemusta.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

13.09.2023 klo 23.47 2 tykkää tästä

4,5 tähteä:

https://www.v2.fi/arvostelut/viihde/3083/Star-Wars-Episodi

5 tähteä:

https://www.v2.fi/arvostelut/viihde/3090/Star-Wars-Episodi

Mutta Disney-ajan arvosanat tosiaan ovat matalia. Andor-sarjan jätin suosiolla kesken.
lainaa
RebelsFani

14.09.2023 klo 00.00 1 tykkää tästä

Andor ei tuntunut varsinaisesti Star Warsilta. Oikeastaan loppukausi olisi voinut olla mistä tahansa sci-fi -sarjasta. Minusta sekin sarja parani kuitenkin loppua kohden, ja näin ollen pääsee perus kolmeen tähteen.
Arvotat Episodet 2 & 3 huomattavasti korkeammalle kuin itse. Itselläni olisi 3 sekä 3,5 tähteä arvosanoina. (Episode 1 saa vain yhden tähden.)
Mutta juu, ei mikään Disneyn Star Wars -sarja ylitä 3,5 tähteä.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

14.09.2023 klo 00.15 1 tykkää tästä

Andor oli ihan jees, Ahsokassa toistaiseksi noin 20 minuuttia sykähdyttävää.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova