Tuorein sisältö

The Wheel of Time 2-1: ei-sormusaaveet hyökkäävät ei-Viimapäässä. Olisipa samurai-Aragorn.

20.09.2023 klo 01.00 | Luettu: 711 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 1:
A Taste of Solitude


Jokaisen Tolkien-kopion fanit väittävät saagan tekevän omaa jo parin, kolmen romaanin jälkeen. Tästä versiosta muistan törkeimmät lainat, mutta myös velhotar Rosamund Piken omistautuneisuuden, joten kernaammin tätä katsoo kuin uutta samanlaista. Virallisesta Tolkien-sarjasta Mahtisormuksista pidän kovasti. Eräiden mielestä Mahtisormukset ei ole autenttista Tolkienia... LOL, köh! Sehän se onkin fantasian merkittävin ongelma.

Muinainen pahuus palailee. Örkit ja sormusaaveet on uudelleennimetty. Vain naiset voivat taikoa, mutta mieskin voi olla legendojen valittu eri tavoilla.

Kun kirjoitin otsikkoon "samurai-Aragorn", se johtui siitä, että samurai tuuraa Aragornia jakson viimeisessä kohtauksessa. Kyse on tarkalleen samasta kohtauksesta, jossa sormusaaveet puukottavat Frodoa. Vasta viime hetkellä muistin, että samurai on tarkalleen Aragorn eli kuningas, joka voi palata. Ei saatana.

Tämä ei ole syytös kopioinnista vaan yleisempi asia: hahmot ovat hajaantuneet eri suuntiin kuten Kahdessa tornissa, mutta sitä ei taaskaan ole sisäistetty, että tarinan haarautumisen on tarkoitus tuntua itsevarmalta manifestilta. Sen pitäisi puristaa katsojaa parhaasta paikasta, kun osa kiinnostavista hahmoista lomailee. Vain Pike tuntuu vanhalta ystävältä. Hänellä on pikkunäppärä neuvottelu, hän varoittelee pahuudesta ja hänellä on vaikeuksia voimiensa ja siksi myös samurain kanssa. Lisää tätä? Miksei.

Muutakin muistuu mieleen, kun 1. kauden pennut hoitavat juttujaan, mutta se kaikki on herttaisen yhdentekevää. Kausi alkaa melkeinpä tyhjästä rakentua kohti tosi tärkeää mätkintää. Jos joku vielä ansaitsee lempinimen niin toinen velhotar, joka tsemppaa yhtä pentua ristiriitaisissa merkeissä. Ehkä olen aiemminkin kehunut (?) häntä Päivi Räsäseksi.


Keskiarvo 9 jakson jälkeen:


< Jakso 1-8 --- Jakso 2-2 >

Katsottu: Amazon Prime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Raskaana oleva naine... Kun kirjaimellisesti... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova