Tuorein sisältö

The Wheel of Time 2-4: sarjasta on mahdotonta paeta Narniaan

28.09.2023 klo 21.15 | Luettu: 473 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 4:
Daughter of the Night


Pippin... ei kun Merri... tai siis Perrin on ihmissusi, jollaiset lähinnä puhuvat susille? Ainakaan hän ei ole hobitti. Sekään ei ole Sormusten herraa, kun toinen sankari Nynaeve kokee eläneensä pitkään toisessa todellisuudessa, josta hän palasi hetkeen, jona hän lähti: se on Narnian tarina. Kolmas kärkevä juttu on se, että sekoamista pelkäävä Rand poltti vahingossa majatalon. Joten? He lähinnä hyväksyvät tilanteensa.

Jakso ei ole kamala hahmovetoisena suvantovaiheena, mutta suvantovaiheen luonteelle olisi soveliasta se, että tiedämme, mistä tarinasta lomaa otettiin. Samurai-Aragorn on vailla minkään sortin suuntaa, kun hänen suojelemansa Moiraine-velho menetti voimat ja läksi omilleen. Randia jäljittävä Moiraine tapaa siskonsa ensi kertaa vuosikymmeniin. Hahmovetoinen tarina on (tarkoituksella) se, ettei sisko Moirainea kiinnosta, ennen kuin sisko voi hitusen auttaa. Yleensä Moiraine ylpistelee tietäväisenä, joten opimme vähän pientä.

"Narnian tarina" ei ole ainakaan syvällisempi kuin aito asia, vaan ulottuvuussekoilu kuitataan kärjistyksenä. Nynaeve joutuu luopumaan ulottuvuusmuistoista, kuten hän joutuu luopumaan lähimmäisistä, jos hänestäkin tulee hitaasti vanheneva velho. Moirainen sisko on jo mummeli. Vaikka tarinoiden väliltä uupuisi liima, maalarinteippi tuntuu.

Fares Fares (Jalla! Jalla!) on on ihan ihan ok ok Saatanan Saatanan korvike korvike. Hän ilmoittaa sivuhahmolle olevansa kovis, jolla on monta nimeä. Häntä pitää totella. Jakson nimi tulee hänen suorittamastaan rituaalista, joka johtaa pakolliseen viimeisen minuutin "shokkiin". Suunnilleen tämän verran järkeä pääjuonessa on. Wikipedia tarkentaa, että Faresin hahmo on paikallisen Sauronin luottoupseeri.


Keskiarvo 12 jakson jälkeen:


< Jakso 2-3 --- Jakso 2-5 >

Katsottu: Amazon Prime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Rock-legenda The Rol... Disneyn Toive (Wish)... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova