Tuorein sisältö

The Wheel of Time 2-3: tästähän ymmärtää jotakin

27.09.2023 klo 21.00 | Luettu: 992 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 3:
What Might Be


Se on edistystä, kun yhden hahmon henkilökohtaisia ongelmia käsitellään 20 minuuttia putkeen. Ihan jo se. Laadusta riippumatta. Velhotornissa treenaava Nynaeve astuu portaaliin, mikä on velhoille tärkeä testi, vaikka velhot pyrkivät myymään tämän niin mystisenä juttuna, etteivät hekään tajua sitä. Nynaeve kohtaa skenaarioita; kuin unia, mutta ne saattavat satuttaa. Velhot kaatavat välillä vettä päähän. Seuraa ongelma, johon jakso palaa myöhemmin. Nyt on mahdollista muistaa, että sarjassa on joku Nynaeve ja jopa kuka hän on.

5 minuuttia: toinen pentu Perrin menettää kaverin ja joutuu kumartamaan, kun huntufaarao istuskelee pienoispyramidissa, kätyriensä kuten tuttisuisen tytön tehdessä hirveitä. 5 minuuttia: legendojen ennustama pentu Rand koettaa taas tehdä jotakin itseään uhkaavalle hulluudelle ja/tai käydä Alkossa. Poukkoilu kiihtyy, mutta jakso ei mene kauas näistä "rajatuista teemoista", joten dramaattinen pohjavire pysyy kohtalaisesti yllä, kun se vaivauduttiin virittämään.

Pari viikkoa sitten Star Warsin Ahsoka uneksi vastaavasti jakson alussa, ja sitten senkin jakson loppu edusti sarjan yleisempää tasoa. Ahsokan uni oli reilusti jännempi stuntti, mutta se oli melko tarkalleen uni. Tämä jakso ei ole ainakaan huonompi selventäessään asioita huomion ansaittuaan. Rand on mälsä, mutta hulluudessa on ilmeistä Star Wars -tyyppistä potentiaalia ja asia etenee. Perrinkin tapaa yhden olennaisista pahiksista sen sijaan, että hän vain kävelisi satunnaiseen suuntaan. Myös vankilapentujen tilanne terävöityy.


Keskiarvo 11 jakson jälkeen:


< Jakso 2-2 --- Jakso 2-4 >

Katsottu: Amazon Prime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Hollywoodin kirjoitt... Vain elämää -ohjelma... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova