Tuorein sisältö

Harry Potter -ohjaaja David Yates kokee Ihmeotusten olevan "tauolla" ja "parkissa"

27.10.2023 klo 14.40 | Luettu: 696 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Wizarding World eli Harry Potter -universumi kärsii identiteettikriisistä. Takana on ensimmäinen floppi Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore). Se on hämmentänyt monia, miksi esiosasaaga valitsi päähenkilöksi leppoisan eläintieteilijän, jos leffat tahtovat käsitellä Dumbledorea ja kertoa synkkiä vertauksia ihmiskunnan lähihistoriasta.

Se on valitettava sattumus (?), että saaga vetää puoleensa moniongelmaista porukkaa. Johnny Depp sai potkut. Ezra Millerin ura on kyseenalaisella pohjalla. Viimeksi kun "rakastettu" kirjailija J.K. Rowling oli äänessä, hän ilmoitti menevänsä iloisena vankilaan, jos potentiaalisesti kiristyvät vihapuhelait tulevat hänen avautumistensa tielle.

David Yates ohjasi Potterit 5-8 ja Ihmeotukset 1-3. Hänen mukaansa saaga on "pysäköity". Hän ei viittaa Dumbledoren salaisuuksiin pettymyksenä, vaan toteaa tiimin olevan leffasta ylpeä. Kun se oli tehty, tiimi tarvitsi taukoa.

Yatesin mukaan se tuli lähes kaikille yllätyksenä, kun Rowling ilmoitti lehdistölle, että Ihmeotus-leffoja tehdään viisi. Kulissien takana oli puhuttu kolmesta. Kukaan asianomainen ei kuitenkaan korjannut väittämää. Yates ei tee sitä nytkään, vaan pitää Ihmeotukset-saagan jatkumista mahdollisena, vaikkei hän ole keskustellut kenenkään kanssa viimeaikoina. Hän tekee mielellään muuta "tauolla". Hänen Pain Hustlers -leffansa putkahti Netflixiin tänään.

Dumbledoren salaisuuksien jälkeen asia on esitetty sitenkin, että osat 4 ja 5 on kylmästi peruttu. Kyse on sisäpiiritiedoista ja sanamuodoista. Eräs perumisuutinen perustuu sivumaininnalle, jonka mukaan seuraava elokuva ei ole aktiivisesti kehitteillä.

Potterin tarinan alusta aloittava tv-sarja on tulossa. Yates kertoi aiemmin, että se ei kiinnosta häntä. Alkuperäinen Potter Daniel Radcliffe on puolestaan kertonut, etteivät leffojen jatko-osat kiinnosta häntä ainakaan toistaiseksi.


Lähde: Hollywood Reporter

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Nyt vyörytetään koko... Keira Knightley muut... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova