Tuorein sisältö

Gen V 1-8: perusamerikkalainen opiskelualan kriisi ilman rynnäkkökivääriä

05.11.2023 klo 01.30 | Luettu: 830 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 8:
Guardians of Godolkin


Selkeää.

Superkoulu on koomisen korruptoitunut. Kellarissa on erikseen salajuoni. Mukaan manipuloitu telepaatti sai tarpeekseen, joten hän vapauttaa vangit. Unohdan ehkä jotain, mutta osa pääsyyllisistä kuoli jo. Telepaatti & vangit pistävät ranttaliksi silti, joten jännitämme, mitä heidän hillitymmät kaverinsa tekevät. Jos kaverit aikovat valmistua, olisi hyvä pitää hengissä korruptiokelmit. Ja - omg - kaverisuhteet ovat katkolla. Helpointa on välittää siitä, mitä tekee mielisairas teräspoika, jolla on kyky olla ihmisiksi. En välttämättä sanoisi samaa draamasarjan pojasta, joka on repinyt halki kalloja.

Tosielämän tragedioiden kuvastoon en tutustu. Se väite, että amerikkalaisissa kouluammuskeluissa käytetyt rynnäkkökiväärit pitkälti räjäyttävät uhrit palasiksi, on luonnollisesti kaameampi juttu kuin pari ylilyöntiä, joihin ryhmä hulluja superolentoja kykenee, kun he ensin jaksavat juosta uhrit kiinni. Jos sitä tahtoo lämpimikseen pahastua, jaksoa voi ehkä syyttää vakavan aiheen vesittämisestä. Tässähän on vähän sitä henkeä, että "hyvä tyyppi aseen kanssa" ratkaisee "aseongelman" tai jotakin.

Paino kääntyy taas siihen, että korruptoitunut systeemi ei hyväksy sankariksi ketä tahansa. Nyt kirjoittajat jäävät lomalle miettimään, mitä se tarkoittaa. Toinen kausi voi olla hyvin erilainen tai ihan samanlainen. Mistäköhän on peräisin se juonitiivistelmä, jonka mukaan sarjassa muka testataan superpentuja Nälkäpelin tyylillä? Kun kausi hahmot toisilleen esitteli ja kellarikriisin mainitsi, homma luiskahti loppuun omalla painollaan, eikä aikaa ollut edes koulunkäynnille. Kauden olisi voinut tiivistää leffaksi, eikä kausi paljoa pidempi olekaan (Scorseseen verrattuna). Hyvä.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen ja kauden arvosana:


< Jakso 1-7

Katsottu: Amazon Prime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Samantha Fox nähtiin... Diandra teki sen jäl... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova