Tuorein sisältö

Succession 33/39: ahnein pääsisi viimein kalifiksi kalifin paikalle

12.11.2023 klo 18.00 | Luettu: 1031 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 4:
Honeymoon States


Kaikki pohtivat asemaansa valtatyhjiössä. Huolestuneimmat ovat virallisimpia, huumorin ollessa sitä hurtimpaa, mitä vakaammin henkilö uskoo ylläpitävänsä nykyistä elintasoa. On kai tämä tutkielma tällaisesta. Kaikki olivat superperkeleen kanssa riidoissa & välit olivat menossa poikki, mutta änkyrän sanalla on yhä painoa. Heh, ainakaan vanha rasisti ei ollut pedofiili, horisee tuhlaajapoika Kendall, mutta sitten hän vakavissaan tahtoo tietää lisää oikeutetusta asemastaan pääperijänä, kun rakas isi joskus vuosia sitten harkitsi häntä seuraajakseen paperinpalan mukaan.

Hahmoja seuraamme. Se lausunto ei lohkea yhtä huolettomasti, että heidän välisissä suhteissaan on yhä kipinää. Ainoa aidosti käsitelty parisuhde on näennäisesti lähellä loppulausuntoa. Sisarusten välit selvästi pysyvät koossa matalasta tulehdustasosta & uusista riidoista huolimatta, ellei sarja pääty epilogiin, joka vahvistaa, että välit ovat poikki heidän hautajaisissaankin. Muista pösöistä tiedämme vain alkeet, eikä kukaan tiedä, miksi maalaisserkku on yksi vakionaamoista.

Laajemmalla kokonaisuudella ei ole suurta merkitystä. Ehkä tyypit yhä vetelevät nyörejä presidentinvaaleissa, kun asiaan vaivaudutaan viittaamaan. Pöydällä ovat firman väliaikaisen johtajan hommat siirtymävaiheessa. Vääntö on kiinnostavaa siinä mielessä, että jos kyse olisi muinaisen valtakunnan sijaishallitsijan hommasta & tyytymättömien maajussien veroprosentista (50 vai 52 säkkiä vehnää?), samat keskustelut olisivat vielä kiinnostavampia.


Keskiarvo 33 jakson jälkeen:


< Jakso 32/39 --- Jakso 34/39 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Geralt kuulostaa tut... Faija oli kuulemma g... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova