Tuorein sisältö

Succession 8/39: vävypoika siementää itsensä polttareissaan

22.04.2023 klo 23.00 | Luettu: 1003 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 8:
Prague


Porhoilla on polttarit - HBO-sarjassa. Juhlakalu pelkää, etteivät nämä ole HBO-polttarit, mutta hän ilahtuu, kun yökerhon "normaaleja" mahdollisuuksia ei ole poissuljettu. Jakso ei pakota samaistumaan nilkkien woohoo'seen, joten nihkeys luo hieman samaistumispintaa. Historiallisesti en vakuutu, jos aito pintaliitäjä tyyliin Leonardo DiCaprio tulkitsee pintaliitäjää "ironisesti", koska aina kun niin käy, tosielämän nilkit ottavat "satiirin" esikuvakseen.

Juhlakalu yrittää mylviä woohoo. Orgioihin hän ei päässyt, mutta hän on jo päättänyt pettää morsiantaan. Luuserien kuninkaaksi profiloituen hän tunnustelee ilmapiiriä ja pohtii, josko käsihommat riittäisivät ja olisivat reilumpi irtiotto morsiamenkin kannalta. Lopulta hän ilmoittaa harrastaneensa ns. lumipalloilua kohtausten välissä. Vuu huu, polttarit? En tiedä, miksi sarja on fiksoitunut eritekohtauksiin (kusta tai spermaa), mutta eritoten tämä tarkoituksella laimea hetki menee HBO-laadun parodiana.

Pääasiassa kyse on bisnesjuonien matelemisesta ja hillitystä ironiasta. Mediamoguli Brian Coxin täyteläisestä ikävyydestä pudotellaan lisää esimerkkejä, ja osittain siksi firmasta syrjäytetty poika päättää yrittää vallankaappausta uudestaan kokkeliin taas hurahdettuaan.

Yökerhon ulkopuolella etenevästä poliittisesta juonesta uupuu ainakin osittain tunne sisällöstä rivien välissä. Coxia vihaava presidenttiehdokas värväsi Coxin tyttären. Siispä hän sanoo tv-lähetyksessä: vihaan Coxia, palkkasin hänen tyttärensä, puhutaan Coxin vihaamisesta. On mainittu, että Cox manipuloi jopa presidenttejä, mutta tänään juoni kolisi onttouttaan, vaikka yritin rinnastaa sen mm. Fox Newsiin.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 7/39 --- Jakso 9/39 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kiitelty sotaromaani... Rillit huurussa -täh... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova