Tuorein sisältö

One Piece 1-7: kalaa ei voi perata, koska veitsi on hukassa, tai siis kalaa ei ole, tai no tässä ne ovatkin

29.11.2023 klo 15.15 | Luettu: 525 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 7:
The Girl with the Sawfish Tattoo


Kankeaa!

Sankarien on selvästi vedettävä turpiin kalamiehiä, jotta kalamiesten orjuuttama Nami voi jatkaa tiimissä. Nami selvästi lähti fisujen matkaan pelastaakseen eikä pettääkseen. Takauma näyttää, kuinka fisut hyökkäsivät Namin kylään kauan sitten. Sitten kaverit yrittävät ymmärtää Namia, koska he eivät nähneet takaumaa. Puolivälissä kaverit "näkevät" toisen takauman, joka vihjaa, että Namilla ei ole hyväksyttävää syytä hengailla fisujen kanssa, mutta eivät sankarit tai katsoja tähän usko.

Pääfisun maalailu kauden (ja toivottavasti vain kauden) loppuvastukseksi on siedettävää. Hän on eksoottisen ruma ruotonenineen. Hän vaivautuu perustelemaan julmuutensa fisujen syrjinnällä. Kuivaa on se, että jäykästi yleensäkin möllöttävälle Namille ei avaudu tilaisuutta edes teeskennellä, että näin karun psykopaatin kanssa hengailulla on puolensa. Lisäksi paras jakso eli kakkonen alkaa vaikuttaa virheeltä: se lupaili erikoisten voimien luovia yhteentörmäyksiä, mutta fisut ovat vain vahvoja.

Viimeisen selityksen mukaan Nami työskentelee pääfisulle ostaakseen vapaaksi lapsuuden kylänsä. Logiikka on hyvin löyhää. Se tulee ilmi, että pääfisu koettaa joskus signaloida kunnioittavansa sopimuksia, mutta Nami ei ole eliniän aikana onnistunut järkeilemään, että hänen äitinsä ampunut hirviö on epäluotettava, joten hän on toiveikkaana pistänyt säästöön sata miljoonaa.

Tarinan rakenne on kamala. Välittömästi kun on kerrottu, miksi Nami ei simppelisti voi vetää fisuja turpiin, hän muuttaa mielensä. Joten: ensi kerralla perataan.

Kun älyttömät kampaukset ja muovihirviöt kohtaavat ilottoman synkistelyn, sarja tuo mieleen parodiatrailerit, joissa kuvitellaan, miltä vaikka Halinallet tai Ankronikka näyttäisi aikuisille suunnattuna versiona.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 1-8 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kolmas näytelty The ... Kirskuvaa kitaraa se... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova