Tuorein sisältö

Poker Face 1-4: soittakaa Paranoid!

04.01.2024 klo 23.00 | Luettu: 653 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 4:
Rest in Metal


Rupsahtanut hevibändi värvää nuoren rumpalin ennen kiertuetta. He aikovat soittaa kuppiloissa ennen astetta asiallisempaa lämppärikeikkaa. Keski-ikäisillä jäsenillä on mielessä halpa makaroni ja avioero, mutta he yhä toivovat keksivänsä hitin 20 vuoden tauon jälkeen. Hetken sen maistaa, kuinka ainekset riittäisivät leffaan, kun yhden hitin ihmeiden surkuhupaisuuden korostaminen ja täyttymättömien unelmien kunnioittaminen ovat tasapainossa. Rumpalikin pärisee hauskaa ääliöenergiaa.

Ensimmäinen antikliimaksi on se, kun tyypit mainitsevat ex-rumpalin vastanneen ainoasta hitistä. He eivät siis olleetkaan hyviä, ja olisi mukavampaa katsoa kroonisesti epämiellyttävää ihmistä (Chloë Sevignyn tulkitsemaa laulajaa), jonka harhoille on syy. Sitten vahvistuu, kuka tapetaan. En tiedä, mitä 20 tällaista viikossa katsovat saavat irti takuumurhista, mutta pyrin arvostamaan sitä, että jokin on aina mielenkiintoista kaavasta huolimatta.

Luonnollisesti paljastuu, että murhia ratkova päähenkilö on koko kiertueen ajan ollut bändin avustaja. Heti perään selitetään, kuinka hän tulee totuuden oppimaan. Se lienee vitsi, ja on taas muiden johtolankojen seuraamista ja tilinteko, mutta osio vaikuttaa epilogilta, vaikka se kestää 3 kertaa pidempään kuin "varsinainen tarina".

Toisaalta laulujen sitominen käänteisiin ylläpitää viihdearvoa vaivatta. Nyökkään erityisesti sille, että bändin laimea laulu kertoo "avustajasta" ennen kuin avustaja selitetään, ja on muutakin pientä, joka vahvistaa käsikirjoituksen olevan oikoluettu.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 1-3 --- Jakso 1-5 >

Katsottu: SkyShowtime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Lemmenkipeä gootti s... Britney Spearsin mus... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova