Tuorein sisältö

Monarch 1-8: Godzilla on portsari, jos et ole tajunnut

05.01.2024 klo 23.00 | Luettu: 607 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Monarch: Legacy of Monsters
Kausi 1 - Jakso 8: Birthright


Kukaan ei seurannut Carnival Row -sarjaa, mutta kukaan ei seuraa tätäkään, joten teen rinnastuksen lämpimikseni. Monarch rönsyilee Row'ta vähemmän, joten sen aistii jo, kuinka Monarch saattaa kyetä terävään ja täyteläiseen visuaaliseen ja kerronnalliseen huipennukseen kauden lopussa kuten Row teki kahdesti yllättäen. Toisaalta kehuja on perittävä takaisin, jos (kun?) niin ei käy.

On hankala määritellä arvo nippelitiedolle. Maapallon ontto sisus paljastettiin jo leffoissa. Nyt on puhetta niin vääristyneistä fysiikan laeista, että sarja voisi esitellä 2. kaudella vaikka lampun hengen, mikä ei sinänsä olisi tökeröä tietyt japanilaiset Godzilla-leffat muistaen. Jaksossa pudotetaan puolihuolimattomasti väite, että Godzilla on itsetietoinen portinvartija maailmojen välillä. Käy järkeen. Tiesimmekö jo sen?

Pelkkää möykkää janoavat katsojat luovuttivat jo. Se, että Monarch on vähällä menettää rahoituksen takaumissa, voisi olla kuiva kiertotie, mutta asioita tehdään yhtäaikaa. Takaumissa tiedenaisen pojan isän henkilöllisyys liittyy löyhästi käytännön asioihin, ja nykyisyydessä kyseisen pojan tytär vitsailee luulleensa, että vanhainkodista karannut Kurt Russell paljastuu hänen isoisäkseen, koska Kurt arvostaa häntä. Tuon ei ollut tarkoitus olla selkeä lause. Kun tätä katsoo, 2 000 palan hahmovetoinen palapeli avautuu luontevasti.

Loppujytkyt ovat laskelmoituja, mutta tämänkertainen säväytti, koska kunnioitin perussoopaa liikaa odottaakseni mitään. Vanha Kurt & kapinoivat liittolaiset ovat palanneet pommittamaan radioaktiivista tönöä, jossa tiedenainen kuoli nuoren Kurtin aikaan (1. jaksossa). Kun satunnainen örkki iskee taas, sankarit ilmeisesti imuroidaan Maan keskipisteeseen, jossa ei ole montaa minuuttia vielä notkuttu.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 1-7 --- Jakso 1-9 >

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ensimmäisen Suicide ... 'Ihan sama palaako t... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova