Tuorein sisältö

Monarch 1-9: Kurt Russell luiskahtaa jokaiseen reikään

06.01.2024 klo 22.30 | Luettu: 1447 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Monarch: Legacy of Monsters
Kausi 1 - Jakso 9: Axis Mundi


Juhlavaa: tahdon varoittaa juonipaljastuksista. Pari perusjuttua selitetään, joten sarjan lopettanut tahtoo kuulla jotain ja aloittamista vasta harkitseva ei.

Se on pian valmistuvan Godzilla x Kongin ongelma, onko jakso yhteensopiva Godzilla vs. Kongin kanssa. Siitä ei jäänyt kaksista kuvaa, miten Maan keskustaan (tai jonnekin) mentiin vs. Kongissa. Uudet tavat (sukkulapallo takaumassa ja kompastuminen madonreikään nykyisyydessä) eivät soita kelloja, mutta en protestoikaan.

Kerronnalliset ratkaisut ovat hallittuja taas. Viimeksi vanha Kurt Russell ja pääosapennut "kuolivat", mutta katsojan ei ollut tarkoitus uskoa siihen. Siispä takaumien "nuori Kurt" "kuolee" vastaavasti nyt. Asian tultua selväksi on soveliasta lypsää hetki sitä, että tarinan sisällä vanhaa Kurttua ja pentuja pidetään kuolleina.

Pian menemme madonreiän takaiseen sähkömetsään. Vanha Kurttu tahtoo pois, koska hän tietää ajan kuluvan täällä päinvastoin kuin Narniassa. Siksi hän on nuorekas satavuotias. Alkaa olla ilmeistä, että 1. jakson lopetus on huijauskäänne, mutta kyseessä on harvinainen oikeaoppinen versio kliseestä: valekuolleen emännän merkitystä ryhdyttiin kasvattamaan vasta valekuoleman jälkeen.

Kun omasta matkastaan selvinnyt nuori Kurt tapaa ensi kertaa symbolisen adoptiopoikansa nopeammin vanhentuneen version, kohtaus on aikamatkaklisee, mutta samalla saamme maistiaisen tästä jätkästä, jonka vielä vanhempaa ja kyseenalaista versiota on jahdattu koko kausi. Mysteeri pysyy yllä, vaikkei häntä käsitellä "tadaa - tässä olen ja nyt puhun" -tyyppisenä cliffhangerina.

Yksi epäkohta, jota luultavasti vielä kommentoidaan, on se, että "nuoren Kurtin" osuus näennäisesti pikakelataan sen lopulliseen loppuun noin 30-kertaisella nopeudella. Wyatt Russell on yksi nepotismivauva, jota ei ole pakko hukuttaa.


Keskiarvo 9 jakson jälkeen:


< Jakso 1-8 --- Jakso 1-10 >

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Suositun Mr Beanin h... Rockin villimies vei... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova