Tuorein sisältö

'Puhutaanko hetki Popedasta ja Kersantti Karoliinasta' - tiedustelee Popedan Costello

28.01.2024 klo 00.04 | Luettu: 935 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

"Puhutaanko hetki Popedasta ja Kersantti Karoliinasta?", yllättää Costello Hautamäki somessa.

Siis Kersantti Karoliinasta, Popedan 90-luvun hittisiivusta?

Kersantti Karoliina löytyy Popedan vuonna 1992 julkaistulta albumilta "Svoboda".

Näin asiasta kertoo näyttelijä Karoliina Blackburn, joka kokee kappaleen jopa voimaannuttavana asiana: "Kun synnyin, nimeäni ei ollut edes kalenterissa. Kaikista maailman nimistä Popeda teki biisin naisoletetusta kapiaisesta".

Karoliina paljastuu kirjoituksessa vannoutuneeksi Popeda-faniksi, joka on käynyt Popedan keikoilla nuoruudesta lähtien ja nyt, +50 vuoden ikäisenä aikoo tehdä niin vastaisuudessakin.

"Koska rakkaus rocknrolliin oli syntynyt ja synnytetty sekä potkaistu käyntiin, oli luontevaa käydä tsekkaamassa Popedan keikkakunto vuosikymmenien saatossa milloin missäkin. Desibelit tapissa, hitit autopilottina huulille ja asenne jiiriin.

Kyllä, kaikki on ulkomuistissa, samalla tavalla kuin Maamme-laulu ja toivelaulukirjan parhaat. Mutta näitä biisejä ei säestetä harmonilla ja harmonikalla, vaan ärjyvällä kitaralla ja rhytm and blues- juurensa tuntevalla rytmiryhmällä.

Musiikkimaku on vähän sama kuin ruokamaku tai mieltymykset väreihin ja kaksilahkeisiin. Ei niistä voi kiistellä. On koettu taidemusiikkia joessa, runomusiikkia akustisena salongissa, speedmetallia ruohikolla, sinfoniaorkestereita, Leningrad cowboys Puna-armeijan kuoron kanssa Roskildessa (ahhhh Those were the days, giganttinen sukupolvikokemus), mutta kyllä sydän lyö ylimääräisen tuplabasarin kun Kersantti Karoliina tärähtää eetteriin"
.




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Nyt on ainutlaatuist... 'Kokoelmani helmi', ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova