Tuorein sisältö

Echo 2/5: juhlavasti potentiaalia ihan pyllyllään

14.02.2024 klo 00.50 | Luettu: 639 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 2:
Lowak


Takaumassa alkuperäiset amerikkalaiset ratkovat välejään huispaamalla. Sähellystä, söhläystä - sieppi! Nyt kysyt, että entäs sitten, vaikka jo hervottoman huispausvertauksen oli tarkoitus palvella.

Nykyajassa Echo koettaa ansaita päähenkilön mainetta terrorisoimalla entisen esimiehensä Kingpinin bisneksiä. Toimintakohtauksessa mököttävä Alaqua Cox hätkähtää vihreää kangasta, joten ympärille koodataan junaryöstö. Sen aikana hän näkee mystisiä visioita kuten huispanneet edeltäjänsä, mikä on pirun kliseistä ja laimeasti toteutettua.

Echo on kuuro. Se muisto ei liene sarjakuvista vaan Wikipediasta, että alkuperäistä Echoa pidettiin jopa jälkeenjääneenä, kun hän oli nuori, koska kommunikoinnin sijaan hän tarkkaili muita. Hän oppi - kuin kaiku eli supersankarimaisesti - kopioimaan muiden taistelutaidot ja muut kyvyt. Tv-versio ei opi mitään. Kaikki viittovat hänelle & hänhän voi tekstatakin.

Olennaista ei ole se, onko olemassa klassista Echo-sarjista. Uusi versio ei voi ansaita täyttä kunnioitusta, jos se lantraa vähemmistöjä nimenomaisesti palvelevat ideat ollakseen yleispätevä ja valikoidusti alleviivattu voimafantasia 3-4 taholle (kuuro, amputoitu, intiaani - nainen?). Tämä olisi tilaisuus kertoa ehkä jopa mykkäelokuvien keinoin satu aidosti erilaisesta emännästä, joka on aina ulkopuolinen, mutta jolle muiden pinnallinen imitointi on provosoivan helppoa. Sano sinä, mitä se symboloisi ja miksi.

Jo Echon perhe on virhe. Ratkaisevasti kuplivampaa olisi se, jos hänellä ei olisi ketään muuta kuin häntä harhaan johtanut Kingpin. Luonnollisesti Kingpin-juonen mehukkaimman osion ohi pikakelattiin toisessa Marvel-sarjassa.

Jakso panostaa ensisijaisesti: perheeseen. Kirosana. On pelattava tämä kortti: toki kuulen kernaammin Choctaw-heimon ja Ms. Marvel -sarjan pakistanilaisamerikkalaisen perheen arjesta kuin Seppo Taalasmaasta. Ellen olisi hörähtänyt The Marvels -leffan perhekomedialle (= perhejuoni voi johtaa johonkin), arvosana olisi korkeintaan 2.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1/5 --- Jakso 3/5 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kuuntele Jenni Varti... Tuska-festivali sääs... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova