Tuorein sisältö

X-Men '97, jaksot 5 ja 6: valtio posahtaa, mutta galaksi saattaa räjähtää

15.05.2024 klo 22.20 | Luettu: 395 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 5 ja 6:
Remember It ja Lifedeath - Part 2


Se lipsui komedian puolelle, kun Jean Greyn klooni vaihtoi nimeä ja puoluekantaa kahdesti samassa puolen tunnin jaksossa. Koska hän lomaili jakson ajan, se menee taas tehokkuutena, että hän on päätynyt peluriksi mutanttien kotivaltioon Genoshaan, jonka YK juuri tunnusti. Viime tapaamisella hän (juurikin klooni) joutui lähettämään vauvansa tulevaisuuteen, joten nyt poika palaa vanhana ukkona varoittamaan Genoshaa kohtaavasta uhasta - mitä tietenkin käsitellään saman tien. Mikäpä tässä, kunhan olemme kuulleet mm. Gobliinikuningattaresta ja Cablesta aiemminkin.

Sarjan voima on suhteellisen vahva uskollisuus vanhoille tarinoille. Vaikken tunne kaikkia, tiedän että käännöksessä menetetään paljon, mutta yhtä selvää on, että sarja voi aina palata jämäkille raiteille horjahdettuaan. Kun taustalla vilahtaa kymmeniä tuttuja hahmoja, fiilis on se, että kukin saattaa tehdä jotakin relevanttia, kunhan on aika.

5. jakso ehtii asiallisesti käsitellä Jeanin, Kykloopin ja Wolverinen kolmiodraamaa (tai neliödraamaa) ja Roguen, Magneton ja Gambitin vastaavaa, josta en muista kuulleeni. Dramaattisen lopputaistelun ei tarvitse hävetä Invincible-sarjan useimmille kohtauksille, vaikka ikäraja on matalampi.

6. jakson nimi paljastaa Stormin henkilökohtaisen demonipsykoosijuonen jatkuvan, mutta ensin jakso ilmoittaa kuolleen Professori X:n olevan itseasiassa tähtien sotaa käyvän galaksin keisari eli keisarinnan uusi puoliso, joten luonnollisesti paikalliset konservatiivit haukkuvat professoria apinaksi. Jakso vuorottelee Guardiands of the Galaxy ja New Mutants -elokuvien ideoiden välillä. Näinkin satunnainen stuntti maistuu sarjakuvahistorialle, ja se ruokkii illuusiota johdonmukaisuudesta, että kummankin juonen hahmot oppivat 5. jakson tragediasta.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jaksot 3 ja 4 --- Jaksot 7 ja 8 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Dune: Prophecy -sarj... Saksalaisen power me... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova