Tuorein sisältö

Tuore Oscar-ehdokas Lily Gladstone tähdittää pian mm. The Memory Police -scifiä

19.02.2024 klo 17.00 | Luettu: 508 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Lily Gladstone sai Oscar-ehdokkuuden elokuvalla Killers of the Flower Moon (kuvassa), jossa hienovaraisen suorituksen tehtävä on symboloida laajemminkin kaltoinkohdellun Osage-heimon varautuneisuutta. Gladstonen lähitulevaisuus vaikuttaa koostuvan harkituista valinnoista.

Fancy Dance on julkaisua odottava elokuva, jonka Flower Moonin tuottanut Apple on hiljattain ostanut. Gladstonen mukaan Fancy Dance kertoo karkeasti sanoen samasta asiasta kuin Flower Moon, mutta aikaa on kulunut 100 vuotta. Hän näyttelee Amerikan alkuperäisväkeen kuuluvaa naista, joka kidnappaa sukulaislapsen valkoisilta isovanhemmilta. Lapsen äiti on kadonnut, eikä päähenkilö tahdo huoltajuuden menevän isälle.

Äskettäin julkistettu mutta jo jälkituotannossa oleva projekti on Jazzy. Leffa on jatkoa kiitellylle The Unknown Country -draamalle, jossa Gladstonen näyttelemä sureva nainen lähtee yksinäisellä ajomatkalle saatuaan odottamattoman kutsun. Matkan aikana päähenkilö tapaa mm. Jazzy-tytön, josta jatko-osa tekee päähenkilön Gladstonen palatessa omaan rooliinsa.

Seuraavaksi Gladstone tähdittää tieteiselokuvaa The Memory Police, joka perustuu Yoko Ogawan romaaniin ja outoilusta tunnetun Charlie Kaufmanin käsikirjoitukseen. Gladstonen mukaan elokuva on scifiä samassa mielessä kuin Kaufmanin elokuvat Tahraton mieli ja Synecdoche, New York, jotka käsittelevät mielen toimintaa.

The Memory Police sijoittuu määrittelemättömään aikaan ja paikkaan ja käsittelee alitajuntaa, muistia ja autoritäärisyyttä. Romaanissa saarella elävä kirjoittaja kohtaa hämärän voiman, joka saa ihmiset unohtamaan asiat. Gladstone kuvailee tarinaa yleispäteväksi kertomukseksi siitä, kuinka ihmisten identiteetti yritetään hävittää järjestelmällisesti, joten leffa vaikuttaa kytkeytyvän myös Flower Moonin (ja Fancy Dancen) teemoihin.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kaiken peliin pistän... American Psycho -kir... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova