Tuorein sisältö

Halo 2-4: erinomaista kaupunkisotaa ns. viikon myöhässä

24.02.2024 klo 23.45 | Luettu: 634 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 4:
Reach


Ufomiesten Covenant-liittouma hyökkää Reach-planeetalla, keskeyttäen ihmisten pikkumaisen nahistelun. Täysimittaista kaupunkisotaa edustava jakso on reilusti tyydyttävämpi kuin sellainen satunnainen paukuttelusessio, jonka 2. jakso lupasi ja 3. jakso jätti toteuttamatta. Hahmovetoinen materiaali tuottaa hedelmää, joten jaksojen 2 ja 3 ongelma ei ole jaarittelu tai pihistely vaan lievässä mielessä tasapaino.

Sangheili-soturi on kuin isompi Predator näkymättömyyslaite mukaanlaskien. Vapaalla sooloileva Master Chief leipoo yhtä turpiin ilman aseita ja haarniskaa. Vastaava onnistuneen koominen manifesti nähdään, kun Chiefin sokea entinen kollega liittyy mukaan kranaatinheittimen kanssa.

Samaan aikaan jakso onnistuu vakuuttamaan, että sota on helvettiä, vaikka se käytäisiin Hevisauruksia vastaan: siviilit kärsivät ja ihmissotilaat ovat valmiita antamaan henkensä. Tällaista tasapainoa on vaikea saada kohdilleen, mutta hahmonkehitys alusti tätä ja loput työstä tekee intensiivinen kameratyöskentely mukaanlaskien katkeamattomat otokset. Vihreän kankaan ehtii aistia useammasta otoksesta, mutta asialla ei ole todellista merkitystä.

Jakso vaikuttaa rakentuvan kohti hetkeä, jona Chief ja kumppanit pääsevät vauhtiin "oikeasti" eli haarniskoituina. Juonisyistä niin ei käy, mutta jakso välttää antikliimaksin maun esimiehen simppelin tunteellisen tsemppipuheen terävöittäessä suuntaa vastaavasti. Useimmat sivuhahmot saadaan sidottua tähän, joten on mistä jatkaa hitaammissakin merkeissä. Kaikki katsojat eivät tahdo nähdä Chiefiä ilman haarniskaa, mutta viimeistään nyt tahdon Iron Man -kameran kypärän sisälle.

Plus: jaksossa on Xbox.


Keskiarvo 13 jakson jälkeen:


< Jakso 2-3 --- Jakso 2-5 >

Katsottu: SkyShowtime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Anssi Kela päivittää... The Curse 1-7: ei au... >

Keskustelut (1 viestiä)

manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

26.02.2024 klo 14.57 1 tykkää tästä

Ja Commodore 64!
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova