Tuorein sisältö

Halo 1-9: äkillisesti 'sir, finishing this fight' alkaa kuulostaa Shakespearelta

19.05.2022 klo 22.20 | Luettu: 787 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 9:
Transcendence


Semmoinen kausi. Tuijotan nyt tyhjää ruutua 10 minuuttia.

Halo esiintyy yhä vain hallusinaatioissa.

Sovinnon tehneet spartalaiset löytävät pelimäisen areenan, jossa pääufot sormeilevat maagisia megaesineitä Master Chiefin karanneen tyttöystävän kanssa. Taistelu ei parhaita ole: huijauskoodit päällä posotetaan, kun edes suojaa ei haeta, vaikka parisataa örkkiä rynnii päälle.

Chief luovuttaa ruumiinsa Cortana-tekoälylle, koska Chief voi koskea jymykaluun vain naisena, tai jotakin. Vielä oudompaa on se, että Chief ottaa huvikseen osumaa aukealla paikalla ennen Cortanan aktivoitumista. Ehkä ufoaseet vaurioittavat vain sielua: edes nuijalla päähän ei satu, kun uusi sielu on tulossa. Chief on paras, mutta Cortanan ohjaamana hän on tietenkin Super Chief.

Alussa tyttöystävä palaa paniikissa ufojen luo, kuten Chief palasi kauden alussa äitihahmonsa luo, vaikkeivät ufot ja äiti kunnioita heitä. Kyyhkyläiset ovat samaa maata. Mutta sitten tyttöystävä vaikuttaa kupsahtavan ja Chief pyyhkii oman mielensä. En usko kummankaan käänteen pysyvyyteen, mutten tiedä mihin uskon. Suhde alkoi hätäisesti 15 minuuttia sitten. Kausi panosti toiseen tyttöön, joka on 100% unohdettu, kunnes hänen nimensä nousee hatusta 2. kautta arvottaessa.

Kuivalla tapaa asiallisinta on se, että kieroileva äitihahmo vaikuttaa pötkivän viranomaisia pakoon paniikissa, mutta hän onkin jo juoninut itselleen paikan 2. kaudelta. Muut ovat tuuliajolla.

"Sir, finishing this fight" on toisen pelin töksähtävä loppulausahdus.


Keskiarvo 9 jakson jälkeen ja arvosana 1. kaudelle:


< Jakso 1-8

Katsottu: Paramount+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Suomiprogen pioneeri... Mysteeripappa Jeff B... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova