Tuorein sisältö

Avatar: The Last Airbender 1-6: Zuko ei ole mikään Kylo Ren vaan hahmo

10.03.2024 klo 23.55 | Luettu: 512 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:
Masks


Jäin odottamaan lisäperusteluja hutiloiduille henkimaailman haiskahduksille. Ilahduin huhusta, jonka mukaan tämä on kauden parhaita jaksoja internetin mielestä. Tyydyn asialliseen lasten satulogiikkaan. Jakso pelaa ilmeisiä kortteja, mutta ne ovat ässiä, ja jaksossa on keskimääräistä vähemmän puhdasta spedeilyä eli sketsihahmoja.

Aangin kaverit jumittuivat henkimaailmaan. Hän lähtee entistä avataria rukoilemaan, jolloin hän jää vangiksi. Edellisen jakson b-juoni perustelee itsensä (jos ei heikkoa a-juonta): Aangia jahtaavan tulikansan keskinäiset ristiriidat ovat nyt keskiössä.

Tuliprinssi Zuko selitetään. Hän sai arpensa ja päätyi avataria etsimään, koska hänellä on liikaa empatiaa psykopaatti-isin makuun. Traumatisoituneena nuorena miehenä hän yhä kiistää empatiansa, mutta vaikkemme tietäisi mitään tarinan aiemmista versioista, hahmon ristiriitaisuus oli ilmeistä jo siksi, että hänen asiallinen ja seksikäs murmelisetänsä (jota kutsutaan söpöksi ja joka kutsuu itseään kauniiksi jakson aikana) menee hänestä takuuseen.

Parantaako Zuko tapansa ennen loppua, ooh?! Jakso on vaivattomasti liikuttava. On tyydyttävää, että Aang aistii totuuden, vaikkei hän näe takaumia, ja pikantti viimeinen silaus on se paljastus, että Zukon kätyrit ovat hengissä vain Zukon empatian vuoksi. Liike-energiassa on elämää erityisesti Aangin vankilapaon aikana.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 1-5 --- Jakso 1-7 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ben Affleckin autism... Rillit huurussa -sar... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova