Tuorein sisältö

Shogun 1-2: niin paljon harmaan sävyjä, että ketkutkin ovat reiluja

26.05.2024 klo 23.00 | Luettu: 820 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 2:
Servants of Two Masters


Jakso on puhelias, hovijuonittelupainotteinen. Negatiivinen ilmaisu on "selittelevä", mutta asiat osataan ulostaa sen verran vaihtelevasti eri kulmista, että selittely maistuu vain hetkittäin - kuten vangin pitäessä toiselle kiireellä peruskurssia kansakunnan tilasta ennen potentiaalista teloitusta.

Takauma selventää lordi Toranagan olevan niin jalo, että hän onnistui kieltäytymään Japanin herruudesta juuri siten kuin kuoleva huru-ukkokeisari tahtoikin. Jotakin puhdasta jakso myös tarvitsee, muun ollessa kyseenalaista. Engelsmanni Blackthorne henkii Han Solon karismaa, mutta Japaniin ensin ehtineille portugalilaisille hän on hirviö, eikä katsojalla ole vakiintunutta syytä väittää vastaan. Kun Blackthorne on eri porukoiden vankina, hänelle väännetään rautalankaa, minkä jälkeen hän pääsee vääntämään sitä Toranagalle. Käy järkeen, että Toranaga kuuntelee "barbaarin" juttuja muiden barbaarien salatuista juonista, sillä hänen pitää joka tapauksessa sotkea soppaa kollegoiden pedatessa kuolemantuomiota hänelle. Ja varmasti Toramuna välittää koko Japanista silkkaa jalouttaan.

Muiden lordien liittouma pitäisi särkeä vähintään siten, etteivät he tee yksimielisiä päätöksiä. Joku muukin varmasti tahtoo pysäyttää yhteiskunnan ytimeen soluttautuneet valehtelevat laitaeurooppalaiset. Ehkä LKP, kun kannatus talpeeksi raskee? Sivuhahmoiltakin alkaa löytyä tasoja. Yksi miellyttävän luonteva jännite on se, että kaikki jotka voivat kääntää Blackthornen puheen japaniksi, ovat oletuksena portugalilaisten puolella, mikä ei kuitenkaan tee heistä katalia.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Furiosa kolaroi Karv... Me hirviöt (The Muns... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova