Tuorein sisältö

Shogun 1-7: sinäkin, Brutukseni, suosittelet minulle seppukua lähitulevaisuudessa, hämmästeli japanilainen Caesar

23.06.2024 klo 00.20 | Luettu: 604 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 7:
A Stick of Time


Lopputaisteluun valmistaudutaan. Lordi Toranagan veli Hito Hai (kuvassa) kutsutaan mukaan, vaikkeivät he ole läheisiä. On taas anekdootteja tappamisesta, ryyppäämisestä ja panemisesta, kun äijät hakevat yhteistä säveltä. Miehet olivat samanlaisia muinaisessa Japanissa kuin kaikkialla kaikkina aikoina?

No, jos oletamme tämän jenkkisarjan edustavan japanilaista logiikkaa, japanilainen Game of Thrones kulkisi suunnilleen näin "punaisten häiden" aikana. Petollinen isäntä ilmoittaa, että hääseurue on nyt petetty. Hampaisiin asti aseistautuneen hääseurueen edustaja toteaa ymmärtävänsä tilanteen ja pohtivansa vastausta huomiseen saakka, joten kaikki kumartavat. Se idea, että raskaana olevaa naista puukotetaan vatsaan, toimisi tietenkin siten, että naista pyydetään tekemään se itse, mihin hän olisi heti valmis kiitollisena kunniallisesta kohtalosta, mutta aikalisästä johtuen asia jää harkintaan.

Engelsmanni Blackthorne tahtoisi reagoida elokuvamaisesti edellämainittuun, muttei keksi mitään. Osapuolia avataan lisää. Amisviiksi intoilee pian alkavasta tappamisesta ja närkästyttää vanhemmat tyypit, vaikka useimmat haaveilevat muiden ja/tai itsensä tappamisesta. Toranagan mietteliäisyyyttä maustaa takauma, joka paljastaa hänen tappaneen ensimmäisen Pulkkisensa 12-vuotiaana: sotaherra Pulkkinen oli mielissään niin legendaarisesta nöyryytyksestä, kato, oltiin asian ytimessä. Positiivisimmalla mielellä on bordellin emäntä, jolla on ammattiyhdistys mielessä.

Lopulta Toranaga vahvistaa hyväksyvänsä petetyksi tulemisen. Loppu. (Melkein.)

Se on jutun juju, että hahmot kunnioittavat modernista yhteiskunnasta poikkeavia sääntöjä ja kunniakäsityksiä, mutta kuten olen yrittänyt alleviivata, Blackthornen viihteellisen modernit reaktiot vaikeuttavat logiikkaan syventymistä. Näitä sujuvia kompromisseja on jo nähty.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 1-8 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Jeremy Clarksonin po... Rillit huurussa -täh... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova