Tuorein sisältö

Shogun 1-4: ennen Deadpoolia Wolverine rakasti Marikoa

09.06.2024 klo 17.00 | Luettu: 857 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 4:
The Eightfold Fence


Olisipa hömpän määritelmä se, mitä tämä sarja tekee hyvin, ja tarjoiltaisiinpa vakavaa historiallista fiktiota erikseen. Valkoinen pelastaja Blackthorne temppuili itselleen diilin, jossa hän jakaa länsimaista sivistystä Japanin herruudesta pelaavalle lordi Toranagalle, mutta nyt Blackthorne mölisee, kun diili ei kulje kuten hän fantasioi. Hän saa arvonimen, talon ja palvelijoita. Mutkun mä tahdon omalla veneellä huristella ja pyssyillä sohia! Siinä, että hän oppii arvostamaan Narniaa, on hienoa se, ettei kyse ole pelkästään loruista, joiden viisauden ryökäle oivaltaa, vaan hän myös näkee pokkuroijat yksilöinä.

Onnittelut, jos onnistut ottamaan täysin vakavasti esimerkiksi tämän. Blackthornen on määrä kouluttaa jalkaväkeä, mistä hän ei tiedä mitään. Hän on perämies, laivan kokki tai jotakin sinnepäin. Englantilaisena merimiehenä hän tietää sen paremmin kuin japanilaisten jo tapaamat portugalilaiset, että tykeillä voi osua kohteeseen. Idea on läpimurto! Tästä ei puutu kuin (kunnollinen, Rocky-tyylinen) montaasi tai musikaalinumero. Let's get down to business, to defeat, The Huns! Kukka, joka kukkii vastoinkäymisten aikana, on harvinaisin ja kaunein kaikista. Tms.

Riittävän vakavasti sarja kannattaa ottaa. Jännitteet hiipuvat isoherrojen lomaillessa, vaikka hovijuonittelu jatkuu villin kortin eli japanilaisen Eric Cartmanin ympärillä, kunnes lopun tykkikohtauksen brutaali kuvasto vakuuttaa, että satunnaistenkin pelurien näkökulmalla on väliä. Kun pakollinen romanssi etenee kohahduttavaan vahinkovilautukseen saakka ja pidemmälle, Blackthorne ja hänen seurakseen määrätyt emännät ovat syventäneet toisiaan tarpeeksi, jotta tarina vaikuttaa tapahtuvan omalla painollaan pääpiirtein.

Triviatietoa: se Mariko, johon Wolverine rakastui samuraivuosinaan, on tietoinen kopio Shogun-romaanin Marikosta, mutta se johtuu vain Hollywoodin suppeasta miesmausta, että Blackthorne ja Wolverine ovat näyteltyinä versioina puoli-identtisiä, lievästi karvaisia Han Soloja.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 1-3 --- Jakso 1-5 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Miten tämä on mahdol... Ensi viikolla se alk... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova