Tuorein sisältö

House of the Dragon 1-9: pöllähtävä peura, piilotettu lohikäärme

17.10.2022 klo 23.00 | Luettu: 1344 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 9:
The Green Council


On aika uusille "hallitusneuvotteluille" kehitysmaan tyyliin, kuten pian tosielämän diktatuurissa. "Konservatiivit" aikovat nostaa jätkän valtaan ohi prinsessan, joten tiedossa on setti peruskäänteitä: petturit vaativat pettureita pettämään luotettavasti.

Istuva kuningatar on jakson päähenkilö ja heikko lenkki, kuten viime jakson lopusta saattoi päätellä. Hän aloittaa kriisin levittämällä faktana väärää tulkintaa kuninkaan viimeisestä tahdosta. Hän tahtoo pojalleen kruunun, muttei tappaa prinsessaa, joten hänellä on klassinen peura ajovaloissa -ilme, kun hän oppii miesasiamiesten juonineen yllyttämättäkin.

Jos hän valehtelisi oman edun mukaisesti, ymmärtäisin häntä. Hän ei kuitenkaan vaikuta tiedostavan pienessä päässään, että oma mielikuvitus saattoi puhua, kun puoliksi maatunut muumio vapautti kaasua viimeisen kerran. Hänen tulkinnassaan kuninkaan tahdosta ei ole järkeä, kuten muut huomauttavat, joten hän aukoo silmiä. Ja hänen on tarkoitus olla ristiriitojen sävykkäin symboli tänään.

Aikahypyt ja näyttelijävaihdokset ovat tehneet panoksista sekavia. Tuleva kuningas Aegon on kadonnut rilluttelemaan. Muistin nimen. Muistin jopa hänen naamansa ennen kuin hänet löydettiin, mutta ei piru, miten pääni löi tyhjää aluksi: kun etsijät puhuivat hänen kamaluudestaan, oli kuin he yrittäisivät myydä meille uuden roiston. Se ei auta, että Aegonin pikkuveljestä vääntyi 5 vuodessa Fortniten banaani, joka näyttää peuraäitiäänkin vanhemmalta.

Loppuhuipennusta eli kruunajaisia voidaan kuvailla pelastukseksi tai minimivaatimukseksi. Heti kun näytti siltä, että ison lössin toteutusta peitellään PSOne-sumulla, tuumin että lohikäärmeen on tultava katosta läpi, jotta muistamme, mikä on lajityyppi. Todellinen Game of Thrones -käänne olisi se, jos hahmoja kuolisi enemmän kuin sydänparkamme kestävät, mikä ei edes käynyt mielessäni ennen tätä juttua. "Kiehtovan hämmentyneiden ablodien" aikana veikkasin jakson päättyvän siihen - mutta sitten minimivaatimus täyttyi.


Keskiarvo 9 jakson jälkeen:


< Jakso 1-8 --- Jakso 1-10 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Halloween Ends ja Ki... Kirjalähde, 70-luvun... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova