Tuorein sisältö

DBTL soittaa myös turkulaista

24.07.2009 klo 00.19 | Luettu: 2479 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Ensi viikolla starttaavan Turun Down By The Laiturin ohjelmistossa on myös monipuolinen kattaus alueellista musiikkia. Historian siipien havinaa parhaimmillaan edustaa viimeksi 12 vuotta sitten - silloinkin DBTL:ssä - esiintynyt Wrum, joka muistetaan yhtenä Varsinais-Suomalaisena uuden aallon vaikuttajana. Wrum levytti vuonna 1980 ensisinglensä Takapihojen rock-tähdet, josta tuli bändin läpimurtohitti. Yhtye esiintyy ainoassa ja ikiaikaisessa kokoonpanossaan Jabi Hirvi (laulu ja kitara), Okko Makkonen (basso ja laulu) Kaikka Salminen (rummut), J.J. Lehtinen (kosketinsoittimet) ja Raine Potinkara (soolokitara). Nykyisin toimittajana vaikuttava rumpali Kaikka Salminen esiintyy myös Kauko Röyhkän 500 kg lihaa -projektissa.

Gangster of Love edustaa juuritietoista, mutta tuoretta turkulaista rockia. Viime vuonna yhtyeen nimeä kantavan esikoislevynsä julkaissut yhtye esittää juurevaa rockia blues- ja kantrisävyin. Yhtyeen laulaja Hank Barnfellow omaa myös suomalaisittain huomattavan autenttisen ja rouhevan laulusoundin. Gangsterit ovat tämänvuotisessa DBTL:issa tuplaroolissa, sillä yhtye urakoi avauspäivänä 28.7. kaksi keikkaa; ensin New York Dollsin lämmittelijänä Pääteltassa ja loppuillasta ravintola Vegasin klubilla.

Niinikään Vegasissa nähdään keskiviikon loppuillassa legendaarinen Utsuri Horror Show, jonka laulaja Heikki Kylä-Utsuri on tuttu useimmille Turku-rockia seuraneille moniltakin eri vuosikymmeniltä. Vuoden turkucomebackiksi ristitty DBTL-keikka alkaa klo 02.00.

Live Club Apollon lavalle nousee torstaina laulaja-biisintekijä Mickey Cranen luotsaama Crystal Extasy, joka on perustamisestaan saakka varjellut paitsi glamrockin, myös hieman popahtavan rockin arvoja. Samana iltana Vegaissa nähdään keväällä uuden pitkäsoiton julkaissut Pépé le Moko, jonka juuret ulottuvat syvälle 80-luvun popimpaan hämärään (ja Raisioon).

Oma lukunsa on tietenkin lauantain Pääteltan juhlakonsertissaan musisoiva Tommi Läntinen, joka kutsuu lavalle niin paikallisia kuin ulkopaikkakuntalaisiakin voimia. Uusturkulaiseksi voitaneen laskea myös keväällä kaupunkiin muuttanut Kauko Röyhkä, jolla on tämänvuotisessa DBTL:issa kolmoisrooli: mies esiintyy 500kg lihaa -projektissa torstain Runoklubissa, soolona perjantaina Vegasissa ja Röyhkänä Röyhkä ja Rättö ja Lehtisalo ssa Pääteltan perjantaissa.

Tuoreinta paikallista polvea edustaa vuonna 2004 perustettu progeyhtye Half Apple, jonka meriitteihin kuuluvat mm. Lukiolaisten Bändiskaban voitto vuonna 2008 ja astetta kovempana saavutuksena Turku Bandstand -ykköspalkinto kuluvalta vuodelta. Half Apple korkaa The Alueen Jokilavan lauantaina klo 15.30 alkaen.

Yksi mielenkiintoisimmista tulokkaista on lauantai-iltana Apollossa esiintyvä The GreenBee, jonka miehistöstä löytyy vanhoja tekijöitä eli laulaja-keulakuva Marky ja kitaristi Tony Green.

Suomen vanhin kaupunkifestivaali Down By The Laituri alkaa Turussa tiistaina 28.7. New Yor Dolls -konsertilla. Yhteensä Aurajoen rannoilla ja iltaklubeissa esiintyy toistasataa yhtyettä.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Wachowskien ja McTei... Ohjaajat Castlevania... >

Keskustelut (2 viestiä)

valaskala

24.07.2009 klo 01.03

Yksi tylsimmistä tulokkaista eli the green bee. "Vanhat tekijät" kun ei vieläkään osaa tehdä hyviä biisejä. Hehkuttaa voi aina, mutta kappaleiden laadusta kuulee sen, onko bändistä todelliseksi tekijäksi musiikin kentällä. Eli ei.
lainaa
Supra

24.07.2009 klo 03.32

valaskala kirjoitti:
Yksi tylsimmistä tulokkaista eli the green bee. "Vanhat tekijät" kun ei vieläkään osaa tehdä hyviä biisejä. Hehkuttaa voi aina, mutta kappaleiden laadusta kuulee sen, onko bändistä todelliseksi tekijäksi musiikin kentällä. Eli ei.
lainaa

Kirjoita kommentti


273


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova