Tuorein sisältö

Euroviisuihin lisää sääntöuudistuksia

28.10.2009 klo 09.48 | Luettu: 3006 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Vuoden 2010 Euroviisuissa puhelin- ja tekstiviestiäänestysaikaa pidennetään niin, että äänestää voi lähes koko suorien lähetyksien ajan.

Äänestyslinjat avautuvat heti ensimmäisen kilpailuesityksen alkaessa ja sulkeutuvat 15 minuuttia viimeisen kilpailuesityksen päättymisen jälkeen. Äänestysaika on sama sekä semifinaaleissa että finaalissa.

Aiempina vuosina äänestys on tapahtunut vasta, kun kaikki kilpailukappaleet on esitetty. Äänestysaikaa on ollut 15 minuuttia.

Jo aikaisemmin Euroopan yleisradioliiton (EBU) alainen Eurovision laulukilpailun ohjausryhmä lisäsi kansallisten asiantuntijaraatien valtaa Euroviisuissa. Ensi vuonna raatien äänestys merkitsee 50 prosenttia myös semifinaalin tuloksista.

Kaksissa edellisissä Euroviisuissa semifinaaleissa käytäntö oli se, että jatkoon selviytyi yhdeksän maata pelkän puhelin- ja tekstiviestiäänestyksen perusteella. Viimeisen finaalipaikan sai asiantuntijaraatien äänestyksen perusteella parhaiten sijoittunut maa, joka ei puhelinäänestyksessä ollut sijoittunut yhdeksän parhaan joukkoon.

Lähde YLE/Euroviisut


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Susanna Sievinen mie... Idols-Kristian palaa... >

Keskustelut (3 viestiä)

Niko

28.10.2009 klo 10.18

MTV3(+Subtv) on ilmeisesti päässyt päättämään säännöistä. On meinaan ihan Maikkarin tyylistä rahastusta.

Mutta mitäpä se mua liikuttaa, en aio kuitenkaan äänestää.
lainaa
Ahmedd

Rekisteröitynyt 09.11.2008

28.10.2009 klo 16.58

Vitun pässi, tossa on vaan enemmän aikaa äänestää? Harva jaksaa valvoa pitkään vain sen suosikkkikappaleen takia ja sitten äänestää? Ja YLE se tässä vasta rahastaakin.
lainaa
esa

29.10.2009 klo 02.13

Niko kirjoitti:
MTV3(+Subtv) on ilmeisesti päässyt päättämään säännöistä. On meinaan ihan Maikkarin tyylistä rahastusta.

Milloin viimeksi Euroviisut on tullu MTV3? ja missä vaiheessa MTV3 on alkanut päättämään Euroviisujen äänestys sääntöjä?
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova