Tuorein sisältö

Kotimainen rockabilly samaan pakettiin

17.12.2009 klo 10.09 | Luettu: 2624 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Helmikuun 17. päivä julkaistava Slap That Bass! - The Story Of Finnish Rockabilly & 50's Style Rock'n'Roll 1979-2009 kokoaa neljän cd:n ja 105 kappaleen voimalla suomalaisen 50's rock'n'roll -alakulttuurin musiikillisen historian.

Mukana ovat ensimmäisen polven isot nimet Teddy & The Tigersistä Buck Jonesin kautta The Slippersiin ja kehityskulkua seurataan edelleen Melrosen, Hearthillin ja Francinen modernisoidun rockabillyn kautta tämän päivän uusimpiin debytantteihin.

Boksin on ideoinut, koonnut ja toimittanut Rumba -ja Rytmi-lehtien entisenä päätoimittajana tunnettu toimittaja Mikko Aaltonen, joka on vuoden kestäneen projektin aikana haastatellut erikseen kaikki 90 boksilla esiintyvää yhtyettä ja artistia.

- Useat kappaleet julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa cd-muodossa ja löysimme mukaan myös muutaman kokonaan ennenjulkaisemattoman levytyksen, kertoo Aaltonen.

Mukana tulee 60-sivuinen kirjanen, jossa on esittelyt ja tarkat faktat jokaisesta boksilla kuultavasta yhtyeestä ja kappaleesta sekä lukuisia harvinaisia valokuvia bändeistä ja rockabilly-porukoista vuosikymmenten varrelta. Paketin kruunaa YLE:n Pekka Laineen perusteellinen essee.

Boksin julkaisua juhlistetaan Helsingin Tavastialla ja Semifinalissa perjantaina 19.2. 2010 järjestettävien Slap That Bass! rockabilly festivaalien merkeissä. Festareilla esiintyvät Melrose vuoden 1986 kokoonpanolla (Tokela, Repa ja Jami), Helsingin Jakomäen rock'n'roll-sankarit The Slippers, uutta albumiaan valmisteleva rockabilly-legenda Buck Jones, Berliinissä debyyttialbuminsa juuri äänittänyt nouseva nimi Mike Bell & The Belltones ja kaksi muuta yhtyettä (julkistetaan vuoden alussa).


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Superbändi Them Croo... Provinssirock nappas... >

Keskustelut (1 viestiä)

Bob

17.12.2009 klo 14.36

Melrose on kyllä niin perkeleen kovaa settiä, ja ehkä yksi parhaista live-bändeistä ikinä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova