Tuorein sisältö

Kriitikot VS. Pilvilinna joka romahti, Planeetta 51

01.01.2010 klo 16.00 | Luettu: 5936 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Kiitellyn ja menestyneen Millennium-jännäritrilogian päätösosa Pilvilinna joka romahti (Luftslottet som sprängdes) avaa Suomessa tänään. Noomi Rapacen tulkitsema Lisbeth Salander on yhä kiinnostanut kriitikoita. Elokuvan innostuneimmat ystävät ovat painottaneet, kuinka goottihakkeri on yksi onnistuneimmista jännärihahmoista hyvään aikaan, ja kuinka iskevästi hänen tarinansa onnistutaan päättelemään. Teokseen nihkeämmin suhtautuneet ovat puhuneet tv-sarjamaisesta toteutuksesta, ylipitkästä mitasta ja liiallisesta luottamisesta edellisissä osissa esiteltyihin juonenpätkiin.
-> V2.fi:n arvostelu.

Suomessa debytoi tänään myös huumorintajuttomaksi ja kaavamaiseksi, jopa tökeröksi suuren enemmistön voimin tuomittu Planeetta 51 (Planet 51). Ihminen on tällä kertaa avaruushirviö ja pienet vihreät miehet peloissaan. Animaatio on esiintynyt muutamilla vuoden 2009 huonoimmat -listoilla, mutta vastaavasti vähintään viisi kriitikkoa tällä planeetalla on onnistunut aidosti pitämään fiksusta tieteisparodiasta. Useampi taho on myös puhunut siedettävästä lastenleffasta.

Alan isoimmilla markkinoilla Yhdysvalloissa odotetaan tilanteen rauhoittumista: Avatar, Sherlock Holmes ja Alvin ja pikkuoravat 2 myyvät yhä lippuja tappavaan tahtiin. Michael Haneken Valkoinen nauha (Das weiße Band) saapuu valikoituihin teattereihin. Draama kertoo tapahtumista pienessä kylässä ennen ensimmäistä maailmansotaa. Pääpalkinnon Cannesin elokuvajuhlilla 2009 voittanut tekele on usein tuomittu Haneken parhaaksi ohjaukseksi: kriitikot ovat kuvailleet teosta vaikuttavaksi, ravistelevaksi ja ajatuksia herättäväksi, ja ylistäneet erityisesti sitä, kuinka hyvällä maulla Haneke provosoi. Suomen ensi-ilta on maaliskuussa.


Yhteistyössä Filmtrailer.comin kanssa


Yhteistyössä Filmtrailer.comin kanssa


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Haamujengi 3 kuvataa... McAvoy, James McAvoy... >

Keskustelut (4 viestiä)

Cyna

01.01.2010 klo 16.23

Tuo Planeetta 51 näyttää kyllä viideltä muulta leffalta jota tässä on vuosien varrella näkynyt. >_> Vihasin tuota jo kun ensimmäisen kerran näin mainoksen Simpsonien mainoskatkojen yhteydessä.
lainaa
Heke32

Rekisteröitynyt 24.06.2008

01.01.2010 klo 16.38

Alkoi todenteolla kyrsimään tuo Planeetta 51 kyllä Simpsonien mainoskatkoissa.
lainaa
Mirr5

Rekisteröitynyt 17.03.2009

01.01.2010 klo 16.47

Muistaakseni hesarin mukaan Planeetta 51 on yhtä katsottava elokuva kuin Avatar. Vai Avatar on yhtä katsottava elokuva kuin Planeetta 51. :>

Miksi das Weisse Band on kuvattu mustavalkoisesti?

Pitänee varmaan nähdä joskus tuo Millenium-juttu, veekakkosen murska-arviosta huolimatta.

Eikös tässä tullut joku Cohenin veljesten elokuva?
lainaa
haaaloooo

02.01.2010 klo 23.07

Cyna kirjoitti:
Tuo Planeetta 51 näyttää kyllä viideltä muulta leffalta jota tässä on vuosien varrella näkynyt. >_> Vihasin tuota jo kun ensimmäisen kerran näin mainoksen Simpsonien mainoskatkojen yhteydessä.


sama juttu, sammutan teeveestä aina äänet ku se haaalooooo kohta tulee! helvetin raivostuttavan kuuloista!!!!!!!!!!!
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova