Tuorein sisältö

Musiikki liiketoimintana, lue niin tiedät!

11.03.2010 klo 14.43 | Luettu: 5088 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Musiikki Liiketoimintana on ensimmäinen Suomessa julkaistava systemaattinen teos musiikista liiketoimintana. Kirja on tarkoitettu niin alalla jo toimiville kuin sinne pyrkivillekin. Etenkin kirjoittajien järjestämissä koulutuksissa kirjan lainalaisuudet ovat otettu ahnaasti vastaan.

Kirja selventää alan eri toimijoiden tehtäviä, sopimuksia, tehtävien ja tuotantojen organisointia, tekijänoikeuksia, verotusta sekä tarvittavia vakuutuksia.

Kirjoittajista Mika Karhumaa on toiminut usean vuoden eri artistien managerina sekä Suomessa että ulkomailla. Karhumaa on kirjoittanut myös lisäksi kirjoittanut kirjat Musiikkibisnes 1 ja 2.

Jone Nikula on kaikille suomalaisille tuttu musiikin ja median monitoimimies. Hän on toiminut niin Idols-tuomarina, Radio Cityn juontanana, Hanoi Rocksin kiertuemanagerina kuin EMI:lläkin. Nykyisin hänen äänensä kuuluu sujuvasti Radio Rockissa.

Ida Lehtman puolestaan toimii Speed Promotionilla ticket managerina.

Raskaan musiikin verkkomedia Imperiumi.net on julkaissut kyseisen opuksen. Kirja on ladattavissa ilmaiseksi osoitteessa www.imperiumi.net.

Kirjasta sanottua:
"Musiikki Liiketoimintana selittää musiikkibusineksen koukeroita maanläheisellä ja ymmärrettävällä tavalla kaikille aiheesta kiinnostuneille".

"kirjaa ei kannata jättää lukematta yhdenkään vakavasti uraansa suhtautuvan muusikonalun, aloittelevan levy-yhtiön, keikkamyyjän, managerin, levy- tai oheistuotelisensoijan, pluggerin, tiedottajan eikä oikeastaan kenenkään muunkaan".

"Gramex- ja Teosto-korvaukset, mekanisoinnit. Master-äänitesopimukset, taiteilijasopimukset, kustannussopimukset. Legaalit ja moraaliset tekijänoikeudet. Agentit, ohjelmatoimistot, ja mitä vielä. Musiikkibusiness on ollut perinteisesti aina vähän sellaista salatiedettä, että joka asiasta on pitänyt kysyä eri asiantuntijoilta ja yleensä maksua vastaan".


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Christopher Nolan pu... Forbes listasi ökyri... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (4 viestiä)

Urokhtor

Rekisteröitynyt 10.04.2007

11.03.2010 klo 15.02

Aika hienoa, että tällaista julkaistaan ilmaiseksi. Voisi itsekkin lueskella ihan mielenkiinnon vuoksi.
lainaa
Luppakorva

11.03.2010 klo 15.22

No huh, aikas tukevaa sanomaa
lainaa
Pkunk

Rekisteröitynyt 08.08.2007

11.03.2010 klo 16.59

Ei muuta kuin kirja kaupasta kouraan ja omaa musafestaria väsäämään.

"Madonna peruttu"
lainaa
NineJoku

11.03.2010 klo 19.34

Kirjan pdf-versiossa on virheitä (viittaavat vahvasti luulotietoon), muotoilua ei ollenkaan ja lähteet puuttuvat. Voihan tuon harrastukseksi lukea, mutta vahvaa lähdekritiikkiä tarvitaan.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova