Tuorein sisältö

GM kehittää augmentoitua todellisuutta kuljettajan avuksi

18.03.2010 klo 12.28 | Luettu: 2652 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Autovalmistaja General Motors on kehittämässä uutta HUD-näyttöjärjestelmää henkilöautokäyttöön. HUD-näyttö tarkoittaa kuljettajan eteen heijastettua osittain läpinäkyvää tietoruutua ja tekniikkaa on käytetty pitkään siviili- ja sotilaslentokoneissa. GM:n uutuus hyödyntää koko auton tuulilasia näyttöpintana ja todellisen tienäkymän päälle voidaan heijastaa esimerkiksi infrapunakameran poimimaa tietoa etäämmällä olevista eläimistä ja jalankulkijoista sekä GPS-järjestelmän navigointitietoa. Pimeässä ja sumuisessa säässä omalla kaistalla pysymyistä helpottavat tuulilasinäkymään piirtyvät, tien linjoja mukailevat apuviivat.



Tätä virtuaaliobjektien ja todellisen näkymän yhdistelmää kutsutaan augmentoiduksi eli vahvistetuksi todellisuudeksi. Vastaavaa tekniikkaa on tutkittu jo vuosikausia myös videopelikäytössä ja mm. iPhone-kännykälle löytyy pelejä, jotka käyttävät puhelimen takakannessa olevan kameran näkemää kuvaa osana pelikenttää.

V2.fi | Matti Lintula
< Simerock kilpailutta... Huhuissa Commodore 6... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

inlis

18.03.2010 klo 14.16

Otsikko kaipaa parannusta:
GM developpaa augmentoitua realiteettiä draiverin assistaamiseksi.
lainaa
samppa9

Rekisteröitynyt 25.11.2009

18.03.2010 klo 16.34

juuh miksei...... halusin testata tota jossain prisman parkisella, kun tekis donitseja käppäri käännyksiä kuinka helposti tuo härveli menee tilttiin
lainaa

V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova