Tuorein sisältö

Nightwishin laulajan julkistaminen pani videoserverit koville

28.05.2007 klo 14.17 | Luettu: 1170 kertaa | Teksti: Jouni Hirn

Teknologia joutui koville Nightwish-yhtyeen uuden laulajan Anetten julkistamisen tiimoilta, kun yhtyeen ylläpitämä Nightwish FanBLOG -niminen mobiilivideoblogi saavutti huiman suosion fanien keskuudessa. Viikonlopun aikana palvelimilla kävi varsinainen yleisörynnäkkö, sillä blogin videoklippejä katsottiin torstai-illan ja sunnuntain välillä yli 140 000 kertaa. Palvelu pysyi kuitenkin pystyssä ja kaikki halukkaat näkivät haluamansa.

FanBLOG-videoblogissa kyseessä on toiminto, jossa artistit tai yhtyeet kuvaavat itse videomateriaalia blogiinsa matkapuhelimella ja lähettävät sen datayhteyden tai wlanin kautta verkkosivuilleen. Video on katsottavissa verkossa pienellä viiveellä sen lähettämisestä, eli kyseessä on lähes reaaliaikainen julkaiseminen.

Videobloggauksesta on tullut suosittua varsinkin kansainvälisten brändien keskuudessa, ja sitä käyttävät Nightwishin lisäksi jo mm. Lordi, Extreme Duudsonit sekä nuorten ykköslehti Suosikki. Tallennettua videomateriaalia on mahdollisuus käyttää internetin lisäksi myös DVD:llä, TV:ssä tai erilaisissa mobiilivideopalveluissa 3G-palveluiden yleistyessä.

Nighwish-videoblogi osoitteessa fanblog.nightwish.com

V2.fi | Jouni Hirn
< Jessica Alba haluaa ... Havana Black ja Axl ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova