Tuorein sisältö

Disneyn Rapunzel kaatoi Potterin toisessa erässä Yhdysvalloissa

06.12.2010 klo 12.50 | Luettu: 3568 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Disneyn Rapunzel-tarina Kaksin karkuteillä nousi toisen viikonloppunsa katsotuimmaksi elokuvaksi Yhdysvalloissa, hävittyään viimeksi Harry Potterille. Kriitikoiden ja kansalaisten suosittelema animaatio menestyy paremmin kuin Disneyn muutama edellinen.

Ainoa laajaan levitykseen laskettu uutuus The Warrior's Way hädintuskin nousi kymmenen katsotuimman joukkoon. Kieli poskessa tehty, länkkäreitä ja itämaisia tunnelmia yhdistelevä toimintafantasia on viehättänyt joitakuita. Leffan luuleminen laadukkaaksi on vaatinut kieroa logiikkaa.

Harvoissa ja valituissa jenkkiteattereissa pyörii muun muassa Darren Aronofskyn balettijännäri Black Swan. Kiihkeäksi ja melodramaattiseksi kuvailtua psykologista jännäriä on toisinaan syytetty hienovaraisuuden puutteesta, mutta valtaosa kriitikoista on näkemästään erittäin vakuuttunut. Arvosteluissa viljeltyjä termejä ovat myös painajaismainen, surrealistinen ja hypnoottinen. Natalie Portmanin suoritusta on kiitelty.

Viikonlopun katsotuimmat elokuvat Yhdysvalloissa:

Sija / Elokuva / Viikonlopun tulos / (Kokonaistulos)

1. Kaksin karkuteillä (Tangled) 21,5 milj. $ (96,5 milj. $)
2. Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa I (Harry Potter and the Deathly Hallows, part I) 16,7 milj. $ (244,2 milj. $) - arvostelu
3. Burleski (Burlesque) 6,1 milj. $ (27,0 milj. $)
4. Unstoppable - pysäyttämätön 6,1 milj. $ (68,9 milj. $) - arvostelu
5. Love and Other Drugs 5,7 milj. $ (22,6 milj. $)
6. Megamind 5,0 milj. $ (136,7 milj. $)
7. Laskettu aika (Due Date) 4,2 milj. $ (91,0 milj. $) - arvostelu
8. Faster 3,8 milj. $ (18,1 milj. $)
9. The Warrior's Way 3,1 milj. $ (3,1 milj. $)
10. The Next Three Days 2,7 milj. $ (18,4 milj. $)

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kylmä Fest synkistel... Kung Fu Pandalle vii... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (1 viestiä)

Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

06.12.2010 klo 12.59

Yhdysvalloissa avasi myös Rare Exports. Teatterimäärään suhteutettuna kyseessä oli viikonlopun viidenneksi suosituin elokuva!! Suomessa on uutisoitu, että tämä on lupaava avaus!!

Rare Exports avasi yhdessä teatterissa Yhdysvalloissa ja tästä johtuen kyseessä oli viikonlopun ylivoimaisesti heikoiten menestynyt uutuuselokuva Yhdysvalloissa ainakin sen boxoffice-sivuston mukaan, josta minä numerot nappaan.

Suomessa Rare Exports teki oikeasti komean tuloksen, eli "avausennätyksen...!!1" verrattuna muihin tämän vuoden suomalaisiin elokuviin. Tästä lisää, kunhan tarkempia tietoja löydän.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova