Tuorein sisältö

Xbox One -maistiainen

Esa Toikkonen

03.01.2014 klo 19.33 | Luettu: 27571 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Kolmen viikon ensitreffit
Xbox One, Xbone, Xone ja niin edelleen – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Valitettavasti tämä lapsukainen ei ehtinyt Suomeen vielä jouluksi kauppojen hyllyjä koristamaan ja julkaisua joudutaan odottamaan pidemmälle tähän vuoteen. Paloin halusta kokeilla mihin tämä Pleikkarin haastaja pystyy ja sainkin hankittua sen saksalaisen version Verkkokauppa.comin kautta. Huomattavaa heti alkuun on se, että laite ei ole vielä suunnattu suomalaisille käyttäjille ja laitteen ohjelmistoon tehdään muutoksia ennen sen julkaisua täällä pohjolassa.

Tyylikkään mustaa Day One -pakettia ei Verkkokaupasta valitettavasti saapunut.

Virtalähde on melko täsmälleen saman kokoinen kuin X360:n Slim-mallissa.

Kokovertailua edeltäjien kanssa.

Tutunoloisesta pahvipaketista ilmestyi melkoinen möhkäle. Konsolin ulkoiset mitat ovat suuret verrattaessa uusimpaan Playstationiin tai edellisen konsolisukupolven Slim-malleihin, joiden vierestä uutuus paikkansa haki. Hassuinta isossa koossa on varmasti se, että suuret mitat eivät pidä sisällään virtalähdettä, vaan se toimitetaan ulkoisena mallina. Paketista löytyy myös laadukkaan oloinen ohjain, headset-kuuloke ja HDMI-kaapeli.


Kaikkiin myytäviin Xbox One –paketteihin kuuluu myös uusittu Kinect-kamera, jonka rakenteesta huomaa, että laite on kokenut selviä muutoksia. Vanha Kinect on kevyt ja lelumaisen tuntuinen, uusi kamera taas painaa selvästi enemmän ja tuntuu muultakin kuin Kiinan halpatuotannolta. Kinectin toimintaa pääsin testaamaan harmittavan niukasti, mutta äänikomennoissa ja nettiselauksessa se hoiti hommansa mallikkaasti. Tarkempi kamera tunnistaa sormet ja käden nyrkkiin vienti mahdollistaa internetsivujen zoomauksen ja vierityksen. 1080p:n tarkkuuteen yltävä kamera tunnistaa mikrofoninsa ansiosta myös äänikomentoja. Yksinkertaisella ”Xbox on” komennolla laite menee päälle ja elokuvan pause-tilaan asettaminen tuntui helpommalta puheen kuin ohjaimen avulla.

Tiilet ja palikat sekoittavat mun maailmanEnsimmäiseen käynnistykseen kuului pieniä asennustoimenpiteitä, kuten Live-tilin luonti ja Kinectin kalibrointi. Aiemmin luotu Live-tili toimii myös uudella Xboxilla ja sitä kautta edellisen konsolisukupolven aikana ansaitut Gamerscore-pelipisteet näkyvät uuden konsolin saavutuksissa. Hetken vievän alkuasentamisen jälkeen päästään käsiksi itse konsolin toimintoihin. Konsolin käyttöliittymä on tehty Microsoft-tuoteperheeseen sopivaksi käyttämällä tuttua tiilirakennetta. Neliöitä klikkailemalla liikkuminen valikoissa toimii hyvin, kunhan valikkorakennetta oppii ymmärtämään. Alkuun valikot tuntuvat äärimmäisen sekavilta ja niissä seikkailu vie aikaa. Sekavasti järjestäytyvät palikat kannattaakin kiinnittää itse haluamallaan tavalla, niin sekavuus alkaa rauhoittua. Parin illan kokeilujen jälkeen valikkojen kanssa alkaa olla jo sinut ja halutut toiminnot löytyvät.Kiista siitä, millä konsolilla on uusimman sukupolven paras ohjain, tulee olemaan varmasti aiempaa kiivaampi. Uusittu ohjain ei eroa suuresti Xbox 360:n kapulasta, vaan voidaankin puhua pienestä, mutta tuntuvasta hienosäädöstä. Ruuvin reiät on saatu piilotettua ja d-pad on selvästi aiempaa parempi. Selvimpiin uudistuksiin kuuluu palautetta pelaajalle antavien tärinämoottorien lisääminen ohjaimen liipaisimiin. Yksi heikkous on harmittavasti jätetty elämään – ohjain käyttää normaaleja AA-paristoja. Ohjaimeen voi toki hankkia Microsoftin viralliset ladattavat akut, mutta kyllähän vuonna 2014 tuollaiset kuuluisivat vakiovarustukseen. Lataus suoritetaan onneksi standardilla micro-usb-johdolla. Kokonaisuutena uusittu ohjain on yllätyksetön, mutta muuten erinomainen askel eteenpäin. Tällä hetkellä Xbonen kapula on sopivin omaan kouraani, tosin Playstationin Dual Shock 4 –ohjaimen kanssa olemme vasta flirttailuvaiheessa.


Pelejä konsolille on julkaistu vähän toistakymmentä, mutta valikoima paranee varmasti vielä ennen virallista Suomen julkaisua. Pelitarjonnasta silmiinpistävin on Forza Motorsport 5. Xbox Onelle varta vasten tehty peli näyttää ja kuulostaa erittäin hyvältä, joskin sisältöpuolelta on jouduttu karsimaan ilmeisen kiireellisen aikataulun vuoksi. Xbonen ohjaimen värinämoottorit liipaisimissa tuovat onnistuneesti aiempaa parempaa ajamisen tuntoa padi-pelureille – ratilla peli toki olisi vielä toden tuntuisempaa, mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta hankkia moisia lisälaitteita. Muista kokeilemistani peleistä pieniin latauspeleihin lukeutuva Peggle 2 teki vaikutuksen. Se ei tuottanut samanlaista ”BOOM”-reaktiota kuin ensimmäinen osa, mutta edelleen pelaamisesta on vaikea tehdä loppua, koska aina on otettava vielä se viimeinen peli – uudestaan ja uudestaan.

Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolestaXbox pyrkii erottautumaan muista sillä, että se ei ole pelkkä pelikonsoli. Toki kilpailijatkin sisältävät erilaisia mediatoimintoja, mutta Microsoft on pyrkinyt tekemään laitteestaan vielä selvemmän olohuoneen keskipisteen. Yksi selkeä erovaisuus kilpailijoihin on Xboxin HDMI-sisääntulo. Se on tarkoitettu digiboksia tai muuta vastaavaa laitetta varten. Näiden kaverusten yhteistyön avulla parilla ohjaimen painalluksella siirryt pelistä telkkari-ohjelmiin ja takaisin. Halutessasi voit laittaa ne rinta rinnan. Emännän tv-tottumukset sain tällä yhdistelmällä sekoitettua - ennen television katsonta vaati tv:n ja digiboksin käynnistyksen (mukamas jo tarpeeksi hankalaa), nyt niiden lisäksi Xbox tarvitsee startata ja surffata valikoissa kohtaan TV. Tämähän ei missään nimessä ole pakollinen viritelmä, vaan itsekin otin vain kokeilun vuoksi tämän yhdistelmän käyttöön. Varsinaisesti mitään valittamista en tästä ominaisuudesta keksi, mutta hyödyt ovat hyvin pienet.

Kauppapaikan ja Netflixin selaus onnistuu myös vaivatta ilman pelin uudelleen aloittamista. Pelaaja voi siis esimerkiksi peliserverin täyttymistä odotellessa kurkistaa Netflixin puolelta minkä elokuvan illalla katsoisi ja palata tämän jälkeen peliin samaan kohtaan missä aiemmin oli. Siirtyminen ohjelmien välillä on jouhevaa, mutta harmittavasti kaverilistoihin pääsy on aiempaa useamman askelen päässä. Menneeltä sukupolvelta tutut ääniviestit ovat myös tipotiessään.


Iltapäivälehtiäkin kohisuttanut ”suunnitteluvirhe” vaivaa, mutta kokemukseni perusteella vain vähän. Konsoli on tehty tukemaan amerikkalaista 60 hertsin tv-standardia, mutta eurooppalainen 50 hertsin standardi on unohdettu. Ongelma on luvattu korjata päivityksellä, mutta Euroopassa siitä on nostettu jo iso meteli. Itselläni on noin 5 vuotta vanha Philipsin 50 hertsinen Full-HD -televisio, jolla ongelmia ei ole ilmennyt muutamia yksittäisiä kuvan tökkimisiä enempää. Jokusen kerran pelikuva on tökkinyt selvästi noin 10 sekuntia yhtä soittoa, mutta muuten kuvassa ei ole ollut vikaa. Televisio-ohjelmat ja elokuvat ovat toistuneet ilman pätkimisiä.

Uuden sukupolven juttu on toimintojen nopeus ja helppous. Siinä Xbox One onnistuu ainakin miltei kiitettävästi. Pientä kankeuden tuntua tuo pelien asennus, joka vie tuntuvan tovin aikaa. Onneksi nykyteknologialla on mahdollista aloittaa pelaaminen jo kesken asennuksen, mikä on toteutettu asentamalla ensin olennaisimmat tiedostot. Kannattaa kuitenkin varautua, että uutta peliä pääsee pelaamaan vasta puolen tunnin odottelun jälkeen.


Hinnoittelultaan Xbox One on uutta Playstationia noin 100 euroa kalliimpi ja tehojensa puolesta alemmassa sarjassa taistelevaa Nintendo Wii U:ta yli 200 euroa kalliimpi. Hinnanero on omasta mielestäni Kinectin ansiosta perusteltu, mutta kameraa tarvitsemattomien ostopäätökseen se varmastikin vaikuttaa. Xbonella ja PS4:llä pystyy muiden toimintojen ohella myös katsomaan blu-ray-elokuvia, mikä toimii hyvä perusteena Wii U:a kalliimmalle hinnalle.

Aika näyttää, milloin suomalaiset saavat hakea oman Xbox Onensa paikallisen pelikaupan hyllystä ja mitä he rahalleen saavat vastineeksi. Tämän hetken hinta-arviot ovat 550 eurossa, mutta todellinen hinta voi tästä vielä muuttua. Toivoa ainakin sopisi, että Microsoft käyttäisi aikansa hyödyllisesti ja muokkaisi konsolia suomenkieltä puhuvien mieleiseksi. Palveluista Netflix ja Skydrive toimivat jo Suomessa, mutta valikoimassa on vielä paljon petrattavaa.

Xbox Onen ensimmäiset peliarviot tulevat luettaviksi lähiaikoina.

V2.fi | Esa Toikkonen
< Sunnuntaikolumni: Pe... Lauantai-illan Kevyi... >

Keskustelut (39 viestiä)

jenkkipaskaa

03.01.2014 klo 20.17 18 tykkää tästä

aika äkkiä se ohjain meni paskan ja pölyn peittoon köhö köhö

ja aina onnetonta että asiakkaat pakotetaan sietämään tuollaisia vikoja. "kuva tökkii 10 sekuntia putkeen mutta muuten ei vikaa" = EI JATKOON
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

03.01.2014 klo 20.21 12 tykkää tästä

jenkkipaskaa kirjoitti:
aika äkkiä se ohjain meni paskan ja pölyn peittoon köhö köhö


Tämä huomattiin kyllä nopeasti tuossa tänään toimistolla kun kone siinä pari tuntia oli kuvattavana - konsolin ja ohjaimen kiiltävän mustiin kohtiin tarttuu pöly ja sormenjäljet välittömästi.
lainaa
Juuna

03.01.2014 klo 20.46 14 tykkää tästä

Ostoon menee heti kuhan Suomessa julkaistaan. Siihen asti pelailla Pc:llä.
lainaa
durrr

03.01.2014 klo 21.02 47 tykkää tästä

Ei hullumpi VHS-nauhuri.
lainaa
Jenkkikultaaa

03.01.2014 klo 21.45 6 tykkää tästä

Kummastelen tuota "laattoihin totuttelua". Xbox 360 / Windows 8 / Windows Phone 7-8 käyttäjillä ei pitäisi olla itsessään Xbox Onen käyttöjärjestelmän kanssa mitään ongelmia. Ero aikaisempaan konsoliin on lähinnä taustakuvan puute.
lainaa
xboxbest

03.01.2014 klo 22.02 1 tykkää tästä

Ps4 noin 100 euroa halvempi, mutta enemmän silti "lihaksia" xbox one 100 euoa kalliimpi, mutta selvästi enemmän "aivoja" Jospa nämä voisi risteyttää tulisi näistä "professori ja kehonrakentajasta" "professori kehonrakentaja". Itse luotan "älyyn" joka kompensoi voiman puutetta, mutta ei se voima ole "ilmaista" sillä ps4 on vain pelikone, jolla ei voi edes youtubesta toistaa hd videoita. Taas xbox onella on heikkous terävästä ja hyvästä kuvastaan huolimatta, näyttää leijuvia pölyhiukkaisia, jotka erottuvat muuten pixeli mössö fullhd epätarkemmasta ps4:jän kuvasta voiman avulla.
lainaa
iCoder123

Rekisteröitynyt 27.11.2013

03.01.2014 klo 22.04 2 tykkää tästä

Jenkkikultaaa kirjoitti:
Kummastelen tuota "laattoihin totuttelua". Xbox 360 / Windows 8 / Windows Phone 7-8 käyttäjillä ei pitäisi olla itsessään Xbox Onen käyttöjärjestelmän kanssa mitään ongelmia. Ero aikaisempaan konsoliin on lähinnä taustakuvan puute.

En ainakaan itse pidä niin paljoa uudesta teemasta, mutta onneksi vasemmassa reunassa pystyy lisäämään "lempi" sovelluksia jotka nopeuttavat sovelluksien käyttöä.

Myös harmittaa että kaverit, saavutukset ja viestit ovat sovelluksia, eli hidastavat kaikkea kun ne pitää avata erikseen. Xbox Onessa ei ole "guidea" mikä olisi minun mielestä pitänyt lisätä, se ainaki teki asioista nopeampaa.

Ja uusi "party" ei myöskää ole mitään parasta kamaa, mutta ollaan vasta ensimmäisissä käyttöjärjestelmä versioissa joten odotan asioiden muuttuvan paljon tulevaisuudessa.

Sitten vaan odottelemaan jotain uusia pelejä :)
lainaa
Boksaaja

03.01.2014 klo 22.06 8 tykkää tästä

Juuna kirjoitti:
Ostoon menee heti kuhan Suomessa julkaistaan. Siihen asti pelailla Pc:llä.
Tämä paitsi pelaan xbox 360 yli 200 kaupasta ostetun pelin kanssa!
lainaa
Xboxonkuollut

03.01.2014 klo 23.44 18 tykkää tästä

Jenkki meiningillä mennään, kaikki on isoa. Virtalähde, kinect, konsoli itse ja jopa hinta. Pienempää taas on tehot, liven tarjonta ja myynnit.
lainaa
karvalakkikonsoli

03.01.2014 klo 23.54 1 tykkää tästä

Sony ps4 japsi tyylillä pieni on kaunista,kuten ominaisuudet
lainaa
PS4

03.01.2014 klo 23.57 25 tykkää tästä

Ostaako tämän paskan muutkin kuin tyhmät xbot fanaatikot? Kuinka vanhanaikaisia nämä vehkeet on? Ohjaimet pelaa paristoilla ja ulkoinen virtalähde, ei näin. Ja ohjaimesta puheenollen, se näyttää ja varmasti tuntuu karsealta, ihan niinkuin joka boksilla.
lainaa
temez69

Rekisteröitynyt 24.12.2011

04.01.2014 klo 01.17 17 tykkää tästä

PS4 kirjoitti:
Ostaako tämän paskan muutkin kuin tyhmät xbot fanaatikot? Kuinka vanhanaikaisia nämä vehkeet on? Ohjaimet pelaa paristoilla ja ulkoinen virtalähde, ei näin. Ja ohjaimesta puheenollen, se näyttää ja varmasti tuntuu karsealta, ihan niinkuin joka boksilla.


Mikä siinä on että aina muita pitää mennä haukkumaan jos ostavat eri konsolin. Onko sulla vaan niin saat*nan pieni? Ottaa aivoon tollaset kaikki äidin ja isin kaikkitietäväiset rasvapallot. Juu mutta, odotan innolla pääseväni testaan kumpaakin konsolia vaikka en tulekkaan hankkimaan kumpaakaan.
lainaa
Tamponi

Rekisteröitynyt 09.09.2009

04.01.2014 klo 10.36 6 tykkää tästä

temez69 kirjoitti:
PS4 kirjoitti:
Ostaako tämän paskan muutkin kuin tyhmät xbot fanaatikot? Kuinka vanhanaikaisia nämä vehkeet on? Ohjaimet pelaa paristoilla ja ulkoinen virtalähde, ei näin. Ja ohjaimesta puheenollen, se näyttää ja varmasti tuntuu karsealta, ihan niinkuin joka boksilla.


Mikä siinä on että aina muita pitää mennä haukkumaan jos ostavat eri konsolin. Onko sulla vaan niin saat*nan pieni? Ottaa aivoon tollaset kaikki äidin ja isin kaikkitietäväiset rasvapallot. Juu mutta, odotan innolla pääseväni testaan kumpaakin konsolia vaikka en tulekkaan hankkimaan kumpaakaan.

Komppaan. Yritän kuitenkin ymmärtää PS4:n tapaisia kirjoittajia sillä että kyseessä täytyy olla alkuteiniangstissa rypevä lapsi jolle omaan [konsolin malli tähän]laumaan kuuluminen ja sen puolustaminen on tärkeää.
lainaa
NamiNami

04.01.2014 klo 10.42 10 tykkää tästä

temez69 kirjoitti:
PS4 kirjoitti:
Ostaako tämän paskan muutkin kuin tyhmät xbot fanaatikot? Kuinka vanhanaikaisia nämä vehkeet on? Ohjaimet pelaa paristoilla ja ulkoinen virtalähde, ei näin. Ja ohjaimesta puheenollen, se näyttää ja varmasti tuntuu karsealta, ihan niinkuin joka boksilla.


Mikä siinä on että aina muita pitää mennä haukkumaan jos ostavat eri konsolin. Onko sulla vaan niin saat*nan pieni? Ottaa aivoon tollaset kaikki äidin ja isin kaikkitietäväiset rasvapallot. Juu mutta, odotan innolla pääseväni testaan kumpaakin konsolia vaikka en tulekkaan hankkimaan kumpaakaan.


Noi toihan on kypsää haukkua Saat*nan Pieneks ja isin&äidin rasvapalleroks. Tyhmäkin nyt huomaa, että ketä on ps4 tai boxin fani. Kaikkista huvittavinta on nää "puolueettomat" "en tule hankkimaan kumpaakaan" nickillään jonne69.
Aivan uskomattoman hyödytön kommentti.

ja mitä Xbox One:iin tulee. Näyttää ja tuntuu kömpelöltä sekä tylsältä niinku aina ennenki.
lainaa
Boksaaja

04.01.2014 klo 11.00 2 tykkää tästä

NamiNami kirjoitti:
temez69 kirjoitti:
PS4 kirjoitti:
Ostaako tämän paskan muutkin kuin tyhmät xbot fanaatikot? Kuinka vanhanaikaisia nämä vehkeet on? Ohjaimet pelaa paristoilla ja ulkoinen virtalähde, ei näin. Ja ohjaimesta puheenollen, se näyttää ja varmasti tuntuu karsealta, ihan niinkuin joka boksilla.


Mikä siinä on että aina muita pitää mennä haukkumaan jos ostavat eri konsolin. Onko sulla vaan niin saat*nan pieni? Ottaa aivoon tollaset kaikki äidin ja isin kaikkitietäväiset rasvapallot. Juu mutta, odotan innolla pääseväni testaan kumpaakin konsolia vaikka en tulekkaan hankkimaan kumpaakaan.

Aivan uskomattoman hyödytön kommentti:

ja mitä Xbox One:iin tulee. Näyttää ja tuntuu kömpelöltä sekä tylsältä niinku aina ennenki.


Ei sinunkaan kommenttisi hyödyllisimnmästä päästä ole, koska huomioidaan että tämä on ENSIMMÄINEN XBOX ONE versio ja monta niitä 360 eri versioita tulikaan. Toisekseen käyttöliittymä tulee vuosien saatossa aivan varmasti muuttumaan jne. Eli silti ostan tämän vaikka kotitaloudesta löytyy kokemusta myöskin pleikkari puoleltakin, kun omistan PS3.
lainaa
Ebinaatti

04.01.2014 klo 11.15 4 tykkää tästä

harjoittelija toikkanen lyö kepillä näitä kommentoijia :D
lainaa
eikannateta

04.01.2014 klo 11.57

Boksaaja kirjoitti:
NamiNami kirjoitti:
temez69 kirjoitti:
PS4 kirjoitti:
Ostaako tämän paskan muutkin kuin tyhmät xbot fanaatikot? Kuinka vanhanaikaisia nämä vehkeet on? Ohjaimet pelaa paristoilla ja ulkoinen virtalähde, ei näin. Ja ohjaimesta puheenollen, se näyttää ja varmasti tuntuu karsealta, ihan niinkuin joka boksilla.


Mikä siinä on että aina muita pitää mennä haukkumaan jos ostavat eri konsolin. Onko sulla vaan niin saat*nan pieni? Ottaa aivoon tollaset kaikki äidin ja isin kaikkitietäväiset rasvapallot. Juu mutta, odotan innolla pääseväni testaan kumpaakin konsolia vaikka en tulekkaan hankkimaan kumpaakaan.

Aivan uskomattoman hyödytön kommentti:

ja mitä Xbox One:iin tulee. Näyttää ja tuntuu kömpelöltä sekä tylsältä niinku aina ennenki.


Ei sinunkaan kommenttisi hyödyllisimnmästä päästä ole, koska huomioidaan että tämä on ENSIMMÄINEN XBOX ONE versio ja monta niitä 360 eri versioita tulikaan. Toisekseen käyttöliittymä tulee vuosien saatossa aivan varmasti muuttumaan jne. Eli silti ostan tämän vaikka kotitaloudesta löytyy kokemusta myöskin pleikkari puoleltakin, kun omistan PS3.


uu 360n tapaksessa käyttölittymä on vaan huonontunut. siitä uudesta konsoliverisosta joutuu maksamaan joten sanotko että vaan hullu ostaa tän ekan version vai meinaatko ostaa kaikki versiot ja maksaa 1500-2000 euroa
lainaa
MUN4G0GG3L14LF4

04.01.2014 klo 13.53 11 tykkää tästä

v2:n pornoin artikkeli! Perkele. Tulispa jo suomeen.
lainaa
Duster

Rekisteröitynyt 03.01.2008

04.01.2014 klo 14.45

Arvostelija, mites se konsolin meteli? Eli, onko se hiljainen? Noin isoon laatikkoon luulisi saavan hiljaisen konsolin rakennettua ja vielä kun virtalähdekään ei ole itse konsolin sisällä. Sinänsä minulla ei ole mitään väliä miltä konsoli näyttää. Olisi kuitenkin kiva jos XONE:kin saisi pystyasentoon.

Kyllä silti olisin PS4:n kallistumassa jos konsolia tällä hetkellä hommaisin. Siitä en vain tiedä miten kovaa metakkaa Plegen tuuletin pitää. XONE:sta on tihkunut tietoa että se olisi miellyttävän hiljainen, mutta sitten taas en tee mitään XONE:n mediaominaisuuksilla. Myös Live maksullisuus vituttaa. Ymmärrän vielä juuri ja juuri sen, että nettipelaaminen maksaa, mutta jos jo pelien demojen lataamista tai Netflixin katsomistakin varten tarvii Live Goldin niin se jo menee puhtaasti vittuilun puolelle. Ja konsoli olisi muutenkin vain pelaamista varten. Ei kiinnosta streamaukset, facebookkiin jaot tai muutkaan some ominaisuudet. Tai voiko katsoa leffoja tai telmaria tai kuunnella musaa. Pääasia että voi pelata ja Store toimii. Ei ole mitään muuta väliä.
lainaa
DayOneEdition

04.01.2014 klo 15.35 1 tykkää tästä

+ Loistava ja monipuolinen pelikone
+ Hyvät julkaisupelit
+ Erinomainen ohjain
+ Totaalisen äänetön
+ Kinect, etenkin äänikomennot toimivat suurimmaksi osaksi loistavasti

---- Xbox 360 ja Xbox -peliyhteensopivuus puuttuu (pitkä miinus)
- Kaupasta ostetun pelin sitominen käyttäjätiliin ja levytön pelaaminen olisi ollut iso plussa
- Streamausta ja USB-muisteja tukeva System Video Player puuttuu tällä hetkellä (streamaus toki onnistuu, mutta se pitää käynnistää Windows-PC:ltä)
- Windows Store -ohjelmien (WinRT/Metro) tuki puuttuu (ainakin toistaiseksi)


lainaa
sonybotitimevätmelaa

04.01.2014 klo 15.39 9 tykkää tästä

Duster kirjoitti:
Myös Live maksullisuus vituttaa.


Onneksi pleikkari tarjoaa ilmaisen nettipelaamisen sillä, vain hullu maksaa siitä.

eiku....
lainaa
kesaesa

04.01.2014 klo 16.28 7 tykkää tästä

temez69 kirjoitti:

Mikä siinä on että aina muita pitää mennä haukkumaan jos ostavat eri konsolin. Onko sulla vaan niin saat*nan pieni? Ottaa aivoon tollaset kaikki äidin ja isin kaikkitietäväiset rasvapallot. Juu mutta, odotan innolla pääseväni testaan kumpaakin konsolia vaikka en tulekkaan hankkimaan kumpaakaan.


> aina pitää mennä haukkumaan
> "onko sulla niin saat*nan pieni?", "kaikkitietäväiset rasvapallot"

Etköhän just ite tuhonnut uskottavuutes omalla kommentillas.

Itse artikkeliin ni onhan se ihan tosiasia että toi on aivan järkyttävä möhkäle. Enkä tiedä miksi pitää rutista siitä että tää on "eka versio". Yhtälailla se on se PS4:n eka versio. Rumuus / kauneus on katsojan silmissä mutta helvetillinen möhkäle tuo on, se on fakta.
lainaa
Facepalm

04.01.2014 klo 18.51 4 tykkää tästä

sonybotitimevätmelaa kirjoitti:
Duster kirjoitti:
Myös Live maksullisuus vituttaa.


Onneksi pleikkari tarjoaa ilmaisen nettipelaamisen sillä, vain hullu maksaa siitä.

eiku....

Luitkos edes kommenttia loppuun?
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

04.01.2014 klo 23.13 1 tykkää tästä

Hyvä artikkeli. Tälläisiä artikkeleita on mukava lukea, joissa on paljon kuvia tekstien kera.
lainaa

04.01.2014 klo 23.22 2 tykkää tästä

sonybotitimevätmelaa kirjoitti:
[quote nick="Duster"]Myös Live maksullisuus vituttaa.


Hyvä äijä. Kai tiedät että PS4:n nettiominaisuudet maksavat kutakuinkin samanverran kuin boxin joten et hyödy siinäkään mitään :)
lainaa
Lichi

Rekisteröitynyt 04.09.2011

04.01.2014 klo 23.44 1 tykkää tästä

DayOneEdition kirjoitti:

- Kaupasta ostetun pelin sitominen käyttäjätiliin ja levytön pelaaminen olisi ollut iso plussa

Tämä onnistuu kun ostaa pelin digitaalisesti. Kuka enään 2014 edes haluaa ostaa pelejä fyysisesti?
lainaa
löllylösy

05.01.2014 klo 01.04 7 tykkää tästä

Lichi kirjoitti:
enään


kuka haluaa kirjoittaa oikein vuonna 2014
lainaa
Boksaaja

05.01.2014 klo 01.31

eikannateta kirjoitti:

joten sanotko että vaan hullu ostaa tän ekan version vai meinaatko ostaa kaikki versiot ja maksaa 1500-2000 euroa


Itse ostin heti kun 360 tuli ja se simahti 2010 jolloin tuli 250gt malli hommattua, joka vielä tänäkin päivänä toimii täydellisesti. Joten ei kyllä tule käytettyä läheskään tuota sinun sanomaa hintaa mitenkään pelkkään Boksiin!
lainaa
Boksaaja

05.01.2014 klo 01.36

löllylösy kirjoitti:
Lichi kirjoitti:
enään


kuka haluaa kirjoittaa oikein vuonna 2014


Kuka haluaa lukea vuonna 2014. Ainiin ja vastata näihin juttuihin. Sit vielä tämä Konsolisota. EI VAAN JAKSA taistella konsoleiden paremmuudesta joten sanon: MOLEMPI PAREMPI. Mieltymykset ovat jokaiselle erit.

Eilenkin kuulin juuri esim. paikallisessa peliliikkeesä kuinka liikkeen omistaja kysy henkilöltä joka osti PS4 pelin että miten tehot ja grafiikka vertaantuu esim. boksiin jne. Eli hyvin paljon vaikuttaa tähänkin se ettei vaan ollut heti saatavilla suomessa.

Kysyin tästä Xbox Onesta niin sanoi vaan että hänen apulaisensa tarkistaa hintaa. Eli kiinnostusta siihen suuntaan ei läheskään niin paljon ollut. Suomi on ja tulee olemaan enimmäkseen pleikkari kansaa.
lainaa
fukkk

05.01.2014 klo 09.37 1 tykkää tästä

Mä kirjoitti:
sonybotitimevätmelaa kirjoitti:
[quote nick="Duster"]Myös Live maksullisuus vituttaa.


Hyvä äijä. Kai tiedät että PS4:n nettiominaisuudet maksavat kutakuinkin samanverran kuin boxin joten et hyödy siinäkään mitään :)


Hyvä äiä. Lue se saatanan kommentti ja vastaa sitten, äläkä lainaa tollasia pieniä pätkiä.
lainaa
pettynyt

05.01.2014 klo 10.29 1 tykkää tästä

Olen testannut ps4 konsolia monen kertana ystäväni luona ja toivon siittä paljon modernimpaa ja monipuolisempaa ja näiden loistaessa poissa olollaan petyin niin kovasti, että halusin pysyä "xbottina" vaikka olin liikkeellä puhtaalla pöydällä järkevyyden nimissä ja olisihan se ollut halvempi, mutta mielukuva käyttökokemuksista oli huono, sillä en ole 2014 koskenut mihinkään niin suuren laitteeseen jonka odotus on kuva , mutta en ymmärrä nyt sen hypeä, vaikka onkin "hyviä" komponenteja sisällä.. Selain surkea edes youtube ei toiminut, Pelaaminen Bf4 ihan ok, mutta en pidä siittä että objektit tuli monesti liian myöhään ruutuun, einkä pidä siittä ,että kuva ei ole terävä ns. 50m etäisyydellä. (tulee tunne huonosta näöstä) Säädin asetukset telkarista parempaan mutta sitten se ei paljon textuureihin vaikuttanutkaan. Kovin pala purtavaksi olisi ostaa laite, jossa ei ole ominaisuuksia nintedo wiitä enempää ja en ole niin tyhmä, että peleissä enempää ei tee tosiaan vaikutusta hiaman suurempi "ns" resoluutio.
lainaa
kaikkiyhdessä

05.01.2014 klo 11.21 2 tykkää tästä

Koko ei haittaa sillä muutama cm suuntaan tai toiseen ei tee siittä niin isoa ettei se tv tasolle mahtuisi, mutta virtalähde on syytä pitää lattialla eikä konsolin päällä ;D Playstation 4 ei ole pelkästään pelikone vaan se on myös pöytäkoriste sillä silloin kun et halua pelata tai haluat katsoa vaikka you tubea täytyy sinun mennä tietsikalle tai tabletille ja näin tässä vaiheessa ps4:jän paras ominaisuus tulee esille eli fengshui ;D
lainaa
stickwithxbox

05.01.2014 klo 13.49 3 tykkää tästä

X1:n ohjainta en ole päässyt kokeilemaan, mutta DS4:n ohjain tuntui aivan samalta kuin DS3. Ei sopinut omaan käteen ollenkaan. En usko että tulen koskaan ostamaan pleikkaria, kun ohjain on niin huonosti käteen istuva. Pelit ovat kuitenkin samat molemmille konsoleille, ainakin suurimmalta osin, niin en näe järkeä pelata huonommalla tuntumalla.

Muutoin X1 vaikuttaa myös lupaavammalta. Jotenkin PS3.5 ei ole vakuuttanut. Se on mielestäni vain tehojen puolesta päivitetty PS3. PS4:n pelivalikoima ja tulevat pelit ovat jättäneet todella paljon toivomisen varaa. Jotenkin X1:ssä on enemmän kasvun ja kehittymisen varaa, vaikka nyt paljon ominaisuuksia puuttuisikin.
lainaa
Hohhoijaa

Rekisteröitynyt 19.11.2013

05.01.2014 klo 14.53 2 tykkää tästä

stickwithxbox kirjoitti:
X1:n ohjainta en ole päässyt kokeilemaan, mutta DS4:n ohjain tuntui aivan samalta kuin DS3. Ei sopinut omaan käteen ollenkaan.

DS4 on mielestäni huomattavasti parempi kuin DS3, mutta ei niin hyvä kuin 360:n padi. Onen padi vaikuttaa tuosta vielä paremmalta, miljoonat käytetty hiomiseen eikä minkään ylimääräisen lisäämiseen. Select- ja start-nappulatkin ovat paikoillaan eikä mukaan ole lisätty some-paskaa, valoshowta tai kaiuttimia.
Muokannut: Hohhoijaa 05.01.2014 klo 14.55 lainaa
rrodtard

06.01.2014 klo 01.34 2 tykkää tästä

[/quote]eikä mukaan ole lisätty some-paskaa, valoshowta tai kaiuttimia.[/quote]

eikä ladattavaa akkua, bluetoothia tai standardia ääniliitäntää.
lainaa
toki

06.01.2014 klo 06.39 1 tykkää tästä

Lichi kirjoitti:
DayOneEdition kirjoitti:

- Kaupasta ostetun pelin sitominen käyttäjätiliin ja levytön pelaaminen olisi ollut iso plussa

Tämä onnistuu kun ostaa pelin digitaalisesti. Kuka enään 2014 edes haluaa ostaa pelejä fyysisesti?


Onnistuu toki, mutta 35-50 gigan pelijärkälettä imuttelu ei suju hetkessä nopeallakaan nettiyhteydellä. Siinä ajassa ehtisi tekemään monta kauppareissua.

Eipä tuo levyn vaihtaminen ole suurikaan vaiva, mutta olisihan se ollut mukavaa, jos olisi voinut pelata myös kaupasta ostettuja pelejä ilman levyä.
lainaa
Dummies

06.01.2014 klo 08.55 4 tykkää tästä

durrr kirjoitti:
Ei hullumpi VHS-nauhuri.


Ironista miten se oli just VHS joka kaatoi Sonyn kilpailevan Betamaxin.
lainaa
Casa

Moderaattori

Rekisteröitynyt 27.10.2008

07.01.2014 klo 14.06 1 tykkää tästä

Ebinaatti kirjoitti:
harjoittelija toikkanen lyö kepillä näitä kommentoijia :D


Konsolisodan rauhoittuessa on hyvä tulla heittämään pieniä lisäyksiä. Arvostelija ei tappelua itseensä ota, koska en ilmoittaudu kummankaan uuden konsolin fanipojaksi. Xbox One ja Playstation 4 näyttävätkin oikein veljellisiltä samaa hyllyä koristaessaan.

Laitteen äänekkyydestä oli puhetta ja tottahan se on, Xbox One on hiljainen. Ei täysin äänetön, mutta ei sitä pientä pihinää huomaa ilman että siihen keskittyy. Playstation 4 on selvästi äänekkäämpi varsinkin levyä pyörittäessään.

Jutussa jäi vallan mainitsematta, että konsolilla ei pysty pelaamaan Xbox 360:n ja ensimmäisen Xboxin pelejä, mikä on suuri harmi. Vielä enemmän itseäni ärsytti se, että 360:n ohjaimet eivät toimi uuden boxin kanssa. Niitä kun laatikoissa olisi vaikka kuinka monet, mutta ei – kaikki uutta vaan. Playstationilla ongelma on samankaltainen. Tästä Nintendon Wii U:lle pisteet, mikä kelpuuttaa Wiin kapulta ongelmitta.

Ei muuta tähän väliin. Jatkakaa…
lainaa
asiaa

07.01.2014 klo 16.04

Casa kirjoitti:

Jutussa jäi vallan mainitsematta, että konsolilla ei pysty pelaamaan Xbox 360:n ja ensimmäisen Xboxin pelejä, mikä on suuri harmi. Vielä enemmän itseäni ärsytti se, että 360:n ohjaimet eivät toimi uuden boxin kanssa. Niitä kun laatikoissa olisi vaikka kuinka monet, mutta ei – kaikki uutta vaan. Playstationilla ongelma on samankaltainen. Tästä Nintendon Wii U:lle pisteet, mikä kelpuuttaa Wiin kapulta ongelmitta.


Hyviä pointteja. Peliyhteensopivuus olisi ollut aivan mahtava juttu ja mielestäni suurin puute systeemissä. Ohjainyhteensopivuus ei ole niinkään suuri asia, koska ohjain toimitetaan konsolin mukana, mutta se toki olisi ollut tervetullut ainakin niille, jotka ostivat jopa satojen eurojen arvoisia ratti-poljinyhdistelmiä ja muita spesiaaliohjaimia X360:lle.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova