Tuorein sisältö

Sunnuntaikolumni: Ei niin uljas uusi sukupolvi

Mikko Heinonen

19.01.2014 klo 20.01 | Luettu: 35086 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Kannattaako jo hypätä mukaan?
Amazon toimitti Xbox Onen kotiini perjantaina. Voin tietysti yrittää selitellä asiaa kaikenlaisella, kuten että ”pelejä tippuu jo arvosteluun” ja ”on hyvä pysyä ajan tasalla”, mutta loppujen lopuksi homma taitaa palautua uteliaisuuteen ja nippelihulluuteen. Dreamcastista lähtien olen hankkinut jokaisen kotikonsolin jokseenkin julkaisun yhteydessä; PS2:ta sentään piimätin jokusen kuukauden korkean hinnan vuoksi, kunnes sattumalta sainkin tarjouksen työpaikasta peliarvostelijana. Nyt tilanne on siis se, että minulla on Wii U, PlayStation 4 ja Xbox One, joskin viimeisestä vielä vähän rampa ulkomaan versio. Kaikki ovat omilla rahoilla ostettuja, eivät ilmaisia laina- tai promokoneita. Tämä sukupolvi saa siis laitteiston puolesta alkaa, mutta miltä se näyttää pelaajan silmistä?

Wii U:sta kirjoitin jo aiemmin Nintendo-kolumnissani. Sen jälkeen ei ole tapahtunut kovinkaan paljon: koneelle on ilmestynyt mainio Mario, mutta muuten Nintendon omatkin julkaisut ovat jättäneet toivomisen varaa. Wii Fit U on käytännössä sama vanha peli pikkulisäyksin, Wii Party U taas ankea ulkoasunsa ja satunnaisuutensa vuoksi. Ulkopuolisten julkaisijoiden tuki laitteelle on korkeintaan näivettynyt entisestään, eikä ihme: kauppa ei sanottavasti käy. Paikallinen Anttila dumppasi jo kasan alta vuoden vanhoja pelejä kympin kappale. Vaikka on jonkun mielestä aikaista julistaa voittajia ja häviäjiä, on helppo todeta, että Wii U:sta tulee itselleni pelkkä Nintendon pelien alusta. Sillä on ollut vuosi aikaa tehdä vaikutus, eikä se ole tehtävässään onnistunut. Wii-yhteensopivuus on kuitenkin mukava juttu, joten kone saa jäädä olkkariin. Vanhan Wiin nostin jo kaapin hyllylle.

Greatness still awaits


Viime viikolla jonkin iltapäivälehden heikommin tekniikkaa tunteva toimittaja kirjoitti, että PlayStation 4 julkaistaan Suomessa helmikuun lopussa. Vaikka tieto oli tietysti faktojen perusteella väärä, käytännön tasolla tilanne on se, että PS4:n on toistaiseksi saattanut hankkia normaalihintaan vain, jos siitä oli tehnyt ajoissa ennakkovarauksen. Itselläni ei sellaista ollut, mutta sattumoisin kaverin heikko likviditeetti julkaisupäivänä mahdollisti hankinnan ”jonon ohi”. Muuten olisi pitänyt odotella kevääksi luvattua isompaa laite-erää. Kone on siis viettänyt olkkarissa jo kohta kaksi kuukautta, josta suurimman osan standby-tilassa.

Tilannehan siis on se, että PS4:lle ei ole pelejä. Erityisesti siinä tapauksessa, että olet hankkinut loppuvuoden konsolijulkaisut jo edelliselle sukupolvelle, etkä satu perustamaan FPS:istä tai jalkapallosta, mitään kunnollista ostettavaa ei vain oikein ole. Oma aikani koneen parissa on koostunut satunnaisesta Resogunin tykittelemisestä ja Storen selaamisesta uusien nimikkeiden toivossa. Varsinaisten AAA-nimikkeiden lisäksi myös mukavat pikkupelit kelpaisivat, mutta tarjonta on hämmentävän ohutta, jopa huomioiden että nyt on tammikuu ja ehkä vuoden hiljaisin julkaisuaika. Pari viikkoa sitten sain arvostelukoodin Pinball Arcadeen, joka näyttää PS4:llä kyllä erinomaiselta, mutta on täsmälleen sama peli kuin muillakin alustoilla, hieman skarpimman näköinen vain. Sama koskee suurta osaa muistakin julkaisuista, ja keksin ajalleni parempaa käyttöä kuin graafisten detaljien laskeminen kun sisällön olen jo nähnyt.

Itse asiassa en ole edes tietoinen mistään pelistä, joka muuttaisi tätä tilannetta nopeasti ainakaan itselleni. Driveclub on upean näköinen, mutta se saattaa myös myöhästyä vielä nykyisestäänkin. Naughty Dogin suunnitelmat ovat nekin vielä alkutekijöissään. Tämä on sääli, sillä haluan todella pitää PlayStation 4:stä. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan Sony on ottanut lusikan kauniiseen käteen ja tehnyt mielekästä laitteistosuunnittelua. PS4 on kompakti, kohtuullisen hiljainen, ohjain on mukava, eikä koko kone ole osa mitään suurta suunnitelmaa mullistaa koko olohuoneen viihde. Ne kun ovat yksi kerrallaan menneet pieleen tähänkin asti.

Olkkariboksi


Ja sitten se Xbox One. Niin paljon kuin olen Xbox 360:n parissa viihtynytkin, olin todella takajaloillani uuden koneen julkistuksen jälkeen. En tiennyt kenelle tätä laitetta oikeastaan tehdään, mutta tiesin ainakin sen, ettei se tunnu olevan minä. Asiaa ei auttanut se, että Microsoft ei varsinaisesti ole osoittautunut luottamuksen arvoiseksi kovinkaan usein. Kun sitten online-pakosta, Kinect-valvonnasta ja muista kohtuuttomilta tuntuvista vaatimuksista peräännyttiin ja Forza 5 ilmoitettiin julkaisupeliksi, päätin harkita asiaa uudelleen.

Suomen julkaisun siirtäminen epämääräiseen tulevaisuuteen oli sitten taas aika ikävä temppu, mutta ilmeisesti tähän on syynsä, vaikkei niitä meille kerrotakaan. Konepula se syy ei ainakaan ole, sillä esimerkiksi mainitulta Amazonilta X1:n saa ihan normaalihintaan vaikka heti – toisin kuin PS4:n, josta joutuu maksamaan skalpeeraajille. No, itse toivon nyt koneen jo hankittuani lähinnä, että voin Suomen julkaisun myötä sitten lopettaa asuinmaani valehtelun ja mm. ostaa tavaraa Storesta ilman kikkailua.

Muutaman päivän käytön jälkeen pidän edelleen Xbox Onen perusideaa vähän naiivina, ellei sitten asu Amerikassa, omista valokuituyhteyttä ja pidä suunnattomasti urheilusta. Itse en näe mitään hyötyä sen kytkemisestä digiboksin ja kotiteatterin väliin, ihan jo siksi, että televisiota käyttävät muutkin ja käytössä on muitakin signaalilähteitä. Oikein säädetty Logitech Harmony vaihtelee sujuvasti ohjelmalähteet ja säätää äänenvoimakkuudet niin, että samaa laitetta voivat käyttää niin minä, vaimoni kuin lapsenikin. Digiboksi tallentaa ohjelmat sujuvasti kuten tähänkin asti, ja kuten tunnettua, eurooppalainen TV-kuva toistaiseksi vain huononisi tämän jenkkivahvistuksen käsittelyssä. Nettiyhteytenikään ei ole niin nopea, että saisin hyötyä useista streaming-palveluista; Netflix sentään jaksaa toimia säällisesti. Muutenkin käyttöliittymässä on vain jotenkin... liikaa kaikkea. PS4 on paljon jouhevampi käyttökokemus. Haluaisin pelikoneeni mieluiten pelikoneena, enkä varmasti ole edes ainoa.

Pelien puolella tilanne onkin sitten toinen. Maksullisten tokeneiden tuputtamisesta ja sisällön laihennuksista huolimatta Forza 5 on hyvä peli; julkaisupelien mittapuulla se on miltei erinomainen. Kuten Esa arvostelussaan kirjoittaa, ajotuntuma on mainio. Vauriomalliakin on mukana, ja se jopa vaikuttaa jonkin verran realistiselta. Lisäksi perinteisen tekoälyn korvaaminen Drivatar-hahmoilla on paitsi uusi, myös erittäin toimiva idea. Automalleja on ehkä totuttua vähemmän, mutta kaikki mukana olevat on tehty todella hienosti. Oikomista on tehty lähinnä auton virittämisessä sun muussa, jota satunnainen viihdepelaaja ei jää kovasti kaipaamaan. Ja jos aktiivisesti kieltäytyy token-ostoksista, joutuu tosissaan miettimään, minkä auton hankkii seuraavaksi. Itselleni tämä on lähinnä pelin kestoikää lisäävä seikka, sillä kuten muutama kuukausi sitten kirjoitin, olen jo läpikotaisen kyllästynyt tuhottomiin palkintorahavirtoihin.

Jää vielä suosiolla junasta


Mikä siis on johtopäätös? Se, että ellet omista vielä uuden sukupolven konsolia, et ole vielä menettänyt oikein mitään. Niin paljon kuin haluankin sympata Nintendoa, Wii U:sta ei tule koskaan muuta kuin pienen piirin herkku. Jos ei ole välttämätöntä saada pelata pelejä televisiossa, 3DS on parempi ostos, sillä suuremman myyntinsä ansiosta se saanee versiot likimain kaikesta vaivan arvoisesta. PlayStation 4 on raudaltaan mukavan tuntuinen pelikone, jolle ei ole vielä juurikaan hankintaa perustelevia pelejä. Ja Xbox One on sitten se tämän sukupolven ultimaattinen tietokoneviihdejärjestelmä, jonka viihdeominaisuuksille veikkaan vähän samanlaista kohtaloa kuin PS3:n vastaaville, ainakin Euroopassa. Ja kerrankin toivon, että jokainen näistä mielipiteistäni todistetaan mahdollisimman pian vääräksi.

V2.fi | Mikko Heinonen
< Listasunnuntai #212... Lauantai-illan Kevyi... >

Keskustelut (37 viestiä)

ChevyCapriceBrougham

19.01.2014 klo 20.22 13 tykkää tästä

Hyvä kirjoitus. Itelläkin arpajaisista voitettu PS4 odottaa vielä avaamattomassa laatikossa kun ei vaan ole mitään peliä jota sillä pelaisin.
lainaa
revolution

19.01.2014 klo 21.14 4 tykkää tästä

tämä vaikuttaa niin paskalta konepolvelta että huhhuh. Itselleni Wii U on millään tavalla kiinnostava koska se on ensisijaisesti pelikone ja uskon että ne Zeldat ja Metroidit tullessaan(?) ovat kaikkien pelien kärkeä, mutta Wii Ukin on lapsellisen takapajuinen vajukki

Onko pleikalle yleensäkään tulossa mitään? Siis jotain uutta? Ei Unchartedia, Killzonea tai Heavy Rainia uusissa kuorissa uusilla hahmoilla. pleikka kolmosenkin pelejä pelatessa on tullut usein mieleen että tämä samahan pelattiin jo PS2lla vaikkakin huonommilla grafiikoilla

Spybox Kinectware onkin sitten ihan oma lukunsa
lainaa
Konsoloidi

19.01.2014 klo 21.24 13 tykkää tästä

Alun alkaen olin aivan varma, että hankin Xbox Onen jossain vaiheessa, luonnollisena seuraajana X360:lle, jonka parissa minäkin olen viihtynyt erinomaisesti. Nyt kun on käynyt koko ajan selvemmäksi, että Onessa on paljon kaikkea ylimääräistä tauhkaa eikä erityisen kiintoisia pelejä juurikaan, olen joutunut perumaan päätökseni. Minua siis ei haittaa lainkaan, että laite julkaistaan meillä reippaasti myöhässä.

Sellaista olen ajatellut, että hankkisin uuttuuskonsoleiden sijaan PS3:n, kun sen vielä saisi uutena ja melkein puoli-ilmaiseksi. Voisi paikata pleikkarisivistystä sillä aikaa, kun odottelee pelivalikoiman kasvamista Onelle ja PS4:lle.
lainaa
Teukku

Rekisteröitynyt 04.04.2008

19.01.2014 klo 21.53 8 tykkää tästä

Ostin Wii U:n pelkästään Pikmin 3:n takia. Peli oli mitä toivoinkin ja oli hintansa arvoinen. Kaikki muu on plussaa.
lainaa
naamanka

Rekisteröitynyt 28.02.2011

19.01.2014 klo 21.58 3 tykkää tästä

hyllystä löytyy nyt ensimmäinen xbox, xbox 360, wii, ps3 ja uusimpana hankintana 3ds. Uusi sukupolvi vaikuttaa ainakin tällä hetkellä niin ohuelta, että taidan ennemmin päivittää pc:n tälle vuosikymmenelle ja ostaa seuraavana konsolina jostain joko ps2:n tai Gamecuben. Ps4, Xbone ja WiiU tulevat siinä vaiheessa ajankohtaisiksi kun niitä saa napsia marketista pikkurahalla ja niille löytyy jotain pelaamistakin, tällä hetkellä tarjonta on aikasta ohutta ellei jopa olematonta. Nykyinenkin sukupolvi lähinnä kerää pölyä, ainoastaan ps3 on päivittäin päällä ja sekin pelkästään Netflix- toistimena.
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

19.01.2014 klo 22.19 3 tykkää tästä

En allekirjoita sitä, että next-gen junaan ei kannata vielä hypätä. Hankin PS4:n julkaisussa ja sillä on tullut pelattua aktiivisesti siitä lähtien. WiiU on enimmäkseen kerännyt pölyä, mutta toivottavasti sillekkin löytyy taas käyttöä tänä vuonna.
lainaa
Exe

19.01.2014 klo 22.52 1 tykkää tästä

Wii U jää ostamatta, koska Nintendon tasoloikat ja muut tommoset ei kiinnosta pätkän vertaa. Rautakin on edellisen sukupolven luokkaa.

En näe omalla kohdallani järkeväksi ostaa sekä PS4:ää että Xbox Onea. Molemmille tulee aikalailla samat multiplattarit kuten edellisessä sukupolvessa, joten sama valita vain se toinen konsoli sitten niiden yksinoikeuksien perusteella. Ja Sonyllä on Naughty Dog, joka niin sanotusti "seals the deal". Eli valintani on PS4 (ja PC). Sonyn konsolin 100 euroa halvempi hinta verrattuna Xboneen ei ole myöskään pahitteeksi. Eikä se, että maksaessani nettipelaamisesta (Plus-jäsenyydestä), saan samalla kuukausittain ilmaisia pelejä.
lainaa
Lichi

Rekisteröitynyt 04.09.2011

19.01.2014 klo 22.57

Xbox oneen olisi kyllä todenteolla kaivattu ominaisuutta, että olisi voinut nauhoittaa ohjelmia. Nyt telkkaria ei voi katsoa boxin kautta ilman erillistä digiboksia. Boxin pitäisi korvata juuri digiboksi, blueraysoitin ja pelikonsoli. nHölmösti suunniteltu. Ja nimenomaan olohuoneen viihdekeskukseksi ostin Xbox onen, enkä pelkäksi pelilaitteeksi.
lainaa
MUN4G0GG3L14LF4

19.01.2014 klo 22.59 7 tykkää tästä

Nyt vittu oikeesti. Mikä siinä on että mun argumentit poistetaan mutta kaiken maailman talmuset saa kuitenkin temmeltää täällä? Sanoin mun mielipiteen vain Wii usta ja ps4 ja heti viesti poistoon

en sitten sano tässä viestissä mitään. muuta kuin että Xbox one for the fucking win
lainaa
esa

19.01.2014 klo 23.04 2 tykkää tästä

En ymmärtänyt kohtaa, missä sanottiin xboxilla olevan pelivalikoiman kunnossa ja puhuttiin vain Forza 5:sta.
lainaa
mataba_mambobo

19.01.2014 klo 23.04 11 tykkää tästä

MUN4G0GG3L14LF4 kirjoitti:
Nyt vittu oikeesti. Mikä siinä on että mun argumentit poistetaan mutta kaiken maailman talmuset saa kuitenkin temmeltää täällä? Sanoin mun mielipiteen vain Wii usta ja ps4 ja heti viesti poistoon

en sitten sano tässä viestissä mitään. muuta kuin että Xbox one for the fucking win

Ja silti sekin vähän mitä sanoit oli potaskaa.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

19.01.2014 klo 23.05 24 tykkää tästä

MUN4G0GG3L14LF4 kirjoitti:
Mikä siinä on että mun argumentit poistetaan


Osaan vastata kysymykseen ehkä sitten, kun näen ensimmäisen argumenttisi.
lainaa
Hohhoijaa

Rekisteröitynyt 19.11.2013

19.01.2014 klo 23.09 2 tykkää tästä

tagman kirjoitti:
En allekirjoita sitä, että next-gen junaan ei kannata vielä hypätä.

Ei tarvitsekaan jos lähinnä (edellisellekin sukupolvelle tarjolla olevat) multiplättärit riittää. Killzonella ja Resogunilla ei pitkälle pötkitä. Surkea launchivalikoima jälleen kerran.

Itse hommaan seuraavan sukupolven laitteet sitten kun niille oikeasti löytyy pelikirjastoa. BF4:n moninpeli on oikeastaan ainoa mikä houkuttais toistaiseksi hommaamaan PS4:n/X1:n.
lainaa
Bob

19.01.2014 klo 23.10 2 tykkää tästä

Xbonea ei tule ostettua ennen kuin hinta on about 250 euron luokkaa. Olettaen että silloinkaan on mitään mieleistä pelattavaa.

Pleikkari tulee varmaan napattua tuossa Ground Zeroesin yhteydessä, sen jälkeen saakin varmaan pölyttyä jonkun aikaa hyllyssä kun ei mitään kovin mielenkiintoista ole sillekkään tulossa.

Lähinnä siis pelailu jatkuu PC, PS3 ja 360 linjalla. Onhan tuota backlogia jäljellä niillekkin satojen tuntien edestä.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

19.01.2014 klo 23.14 3 tykkää tästä

esa kirjoitti:
En ymmärtänyt kohtaa, missä sanottiin xboxilla olevan pelivalikoiman kunnossa ja puhuttiin vain Forza 5:sta.


Ei sanottukaan, että se on kunnossa. Sanottiin vain, että on sentään yksi peli, joka on viihdyttänyt useana iltana, ja josta näkee heti, että se ei vanhalla raudalla onnistuisi. Se on tällä hetkellä enemmän kuin kilpailijalla, kun en edelleenkään lämpiä FPS:ille.

K18-puolelta Xboxilla on myös Dead Rising 3 ja RYSE, joita voisin ehkä harkita, vaikka DR3 vähän teknisesti pykiikin eikä RYSE ole kuin QTE-festivaali. Peggle 2 on myös ladattavissa.

Vartin kerrallaan viihdyttävän Resogunin lisäksi PS4:llä on vain Knack, joka jäi kokeilun (ja Manun arvostelunkin) perusteella ontoksi. Näiden lisäksi on sitten vain pelejä jotka ovat sekä molemmille uusille koneille että edellisellekin sukupolvelle.

Joten mitä tulee omaan pelaamiseeni, tällä hetkellä sokeiden valtakunnassa silmäpuoli on kuningas: Xbox voittaa yhdellä pelillään. Resogun on hieno ja torilla tavataan, mutta se on kuitenkin pohjimmiltaan Defender+Stardust.
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

19.01.2014 klo 23.54 25 tykkää tästä

Jätän väliin koko polven, jonka elinkaari tulee olemaan mun4k1kkel1n prinssinakkiakin lyhyempi.
lainaa
muistattekoedes

20.01.2014 klo 04.19

Eipä edellisenkään sukupolven julkaisupelit olleet mitään erityisen häävejä.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

20.01.2014 klo 09.46 2 tykkää tästä

muistattekoedes kirjoitti:
Eipä edellisenkään sukupolven julkaisupelit olleet mitään erityisen häävejä.


Harvoin ne mitään aivan huippuja ovatkaan, mutta niissä sentään oli valikoimaa.

Wikipedian lista: http://bit.ly/1hEXirL
lainaa
fasasf

20.01.2014 klo 10.39 2 tykkää tästä

Itselläni PS4 ja voin ihan rehellisesti sanoa, ettei kannata ostaa vielä. Yhdyn kaikkeen yllä sanottuu, paitsi:

En todellakaan yhdy Manun kirjoittamaan "PS4 on kohtuullisen hiljainen", ei muuten ole. Humisee väillä aivan helvetin kovaa, kun pelaa esim. NBA 2K14:sta. Omista tämän hetken käytössä olevista laitteista äänentaso menee kovimmasta hiljasimpaan: PS4 > 360 > 360 (s) > Wii > PC.

Myös sellainen nurina PS4:stä yllämainittujen lisäksi: todella huono akun kestävyys ohjaimessa. Oletan, että tähänkin tulee parannusta myöhemmissä ohjainerissä, eli senkin takia voi olla järkevää odottaa.

Latausajat myös melkoinen pettymys, jota kanssa uskallan pistää alkukankeuksien piikkiin. Devaajat varmaan keksivät jatkossa optimointeja tohonkin.
lainaa
fasasf

20.01.2014 klo 10.40

fasasf kirjoitti:


En todellakaan yhdy Manun kirjoittamaan


Äh... siis MIKKO. :)
lainaa
PS4

20.01.2014 klo 10.50

http://www.ign.com/games/upcoming/ps4
Kyllähän tässä 2-3 kk sisällä tulee ihan mukavasti pelejä :)
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

20.01.2014 klo 11.42 2 tykkää tästä

Mikko kirjoitti:

Harvoin ne mitään aivan huippuja ovatkaan, mutta niissä sentään oli valikoimaa.


Kun listoja tutkii, niin pakko myöntää, että ensimmäisellä Xboxilla oli varsin mainio aloitus, vaikka joskus teininä muuta väitinkin. Amped, Dead or Alive 3, Halo, Jet Set Radio Future, Oddworld, PGR, Rallisport Challenge ja THPS3 kaikki heti Euroopan launchissa. Omistin itsekin julkaisupeleistä loppujen lopuksi 3 ja lainasin ainakin kaksi muuta. Siinä on oikeasti valikoima, josta tulisi ottaa mallia tulevaisuuteen.

Next-gen konsolit aion skipata, joskin syynä on yleisesti pieni mielenkiinnon puutos nykyisiin peleihin. Vanhaltakin sukupolvelta olen aktiivisesti lähinnä vähentänyt pelivalikoimaani ja samalla pohtinut, pitäisikö mahdollisesti luopua joko Xbox 360:sta tai Wiistä kokonaan. Molemmilla alustoilla on muutamia pelejä, joiden vuoksi voisin koneet pitää hyllyssä, mutta tavallaan haluaisin jommasta kummasta eroon.

Taidan kääntää oman nokkani mieluummin retroon päin, ja ehkä ostaa jonkin retro-konsolin, jollaisia en olekaan koskaan oikein omistanut. Tai vain jatkaa GameCube-hyllyn kartuttamista niillä muutamilla peleillä, jotka vielä puuttuvat. Tai siirtyä aivan kokonaan lautapeleihin, kuten tällä hetkellä näyttää tapahtuvan.
lainaa
hmmmm

20.01.2014 klo 15.06 1 tykkää tästä

Mikko kirjoitti:

Harvoin ne mitään aivan huippuja ovatkaan, mutta niissä sentään oli valikoimaa.
Wikipedian lista: http://bit.ly/1hEXirL


Vaikka asiaa tarkastelisi miltä kantilta hyvänsä, on hieman vaikeaa nähdä miten Xbox Onen julkaisupelien valikoima poikkeaisi kovinkaan paljoa aiempien konsolijulkaisujen tarjonnasta.

Xbox: 15 julkaisupeliä

4x4 EVO 2
AirForce Delta Storm
Arctic Thunder
Cel Damage
Dead or Alive 3
Double S.T.E.A.L. (Japan launch)
Fuzion Frenzy
Halo: Combat Evolved
Jet Set Radio Future (Japan launch)
Mad Dash Racing
Oddworld: Munch's Oddysee
Project Gotham Racing
Shrek
Tony Hawk's Pro Skater 2X
TransWorld Surf

Xbox 360: 18 julkaisupeliä

Amped 3
Call of Duty 2
Condemned: Criminal Origins
FIFA 06: Road to FIFA World Cup
GUN
Kameo: Elements of Power
Madden NFL 06
NBA 2K6
NBA Live 06
Need for Speed: Most Wanted
NHL 2K6
Perfect Dark Zero
Peter Jackson's King Kong: The Official Game of the Movie
Project Gotham Racing 3
Quake 4
Ridge Racer 6
Tiger Woods PGA Tour 06
Tony Hawk's American Wasteland

Xbox One: 22 julkaisupeliä

Angry Birds Star Wars
Assassin's Creed IV: Black Flag
Battlefield 4
Call of Duty: Ghosts
Crimson Dragon
Dead Rising 3
FIFA 14
Fighter Within
Forza Motorsport 5
Just Dance 2014
Killer Instinct
Lego Marvel Super Heroes
LocoCycle
Madden NFL 25
NBA 2K14
NBA Live 14
Need for Speed Rivals
Powerstar Golf
Ryse: Son of Rome
Skylanders: Swap Force
Zoo Tycoon
Zumba Fitness: World Partylainaa
esa

20.01.2014 klo 17.02 2 tykkää tästä

Mikko kirjoitti:
esa kirjoitti:
En ymmärtänyt kohtaa, missä sanottiin xboxilla olevan pelivalikoiman kunnossa ja puhuttiin vain Forza 5:sta.


Ei sanottukaan, että se on kunnossa. Sanottiin vain, että on sentään yksi peli, joka on viihdyttänyt useana iltana, ja josta näkee heti, että se ei vanhalla raudalla onnistuisi. Se on tällä hetkellä enemmän kuin kilpailijalla, kun en edelleenkään lämpiä FPS:ille.

K18-puolelta Xboxilla on myös Dead Rising 3 ja RYSE, joita voisin ehkä harkita, vaikka DR3 vähän teknisesti pykiikin eikä RYSE ole kuin QTE-festivaali. Peggle 2 on myös ladattavissa.

Vartin kerrallaan viihdyttävän Resogunin lisäksi PS4:llä on vain Knack, joka jäi kokeilun (ja Manun arvostelunkin) perusteella ontoksi. Näiden lisäksi on sitten vain pelejä jotka ovat sekä molemmille uusille koneille että edellisellekin sukupolvelle.

Joten mitä tulee omaan pelaamiseeni, tällä hetkellä sokeiden valtakunnassa silmäpuoli on kuningas: Xbox voittaa yhdellä pelillään. Resogun on hieno ja torilla tavataan, mutta se on kuitenkin pohjimmiltaan Defender+Stardust.


kiitos vastauksesta!
lainaa
afjpfij

20.01.2014 klo 17.06 2 tykkää tästä

Xbox (se eka, vitun vajukkimikkiläiset sekavine nimineen) on kyllä ainoa konsoli, jonka kohdalla ei olisi haitannut tippaakaan jos julkaisupelit olisivat jääneet laitteen ainoiksi. Halo, DOA3, JSRF, FF ja Gotham pysyivät genrejensä kärjessä koko koneen eliniän.
lainaa
Uusia_on_kaupassa

20.01.2014 klo 18.31 1 tykkää tästä

Pari korjausta:
PS4:sta sai ainakin pääkaupunkiseudulla Giganteista ja Prismoista julkaisupäivänä kun jaksoi vaan heti aamusta mennä hakemaan. Lisäksi viime viikkoina niitä on esim. Anttiloihin tullut melko mukavasti lisää eli turha puhua että pelkästään ennakkovaraamalla olisi saanut. Itsellä ja kahdella kaverilla laite on, kukaan ei ennakkovarannut ja saimme julkaisupäivänä laitteen.

Xbox Onen suhteen en ymmärrä miksi niitä pitää Englannista tilata, kun paikallinen vk.com on myynyt niitä viime viikkoina varmaan pari sataa kappaletta. Niitä on nytkin hyllyssä vaikke heti hakisi.

Itselle One tulee sitten kun MS sen toimittaa, tilaus on jätetty viime kesänä. Tai tulee ellen peruuta sitä ennen, koska Sony on tehnyt ensimmäistä kertaa konsolihistoriansa aikana hyvän konsolin esim. ohjain on paras ikinä. Saattaa jäädä kyllä minun osaltani Microsoft nuolemaan näppejään, vaikka originaal Xboxin ja 360:n julkaisupäivänä hankinkin... Kaipa tässä pitää Sony fanboyksi ryhtyä, mutta siitä MS saa syyttää vain itseään.

Karu fakta on että kummallekaan ei pelejä, etenkään hyviä, vielä ole. Metacriticissä Onen paras peli on hädin tuskin 80 pisteen Forza mutta Pleikalla sentään 90 pisteellä pari pikkupeliä. Odotellaan molempien kanssa siis esim. Watch Dogsia, ellei Ubisoft petä.

Nämä konsolit olisi hyvin voinut julkaista vasta ensi syksynä, kukaan ei olisi menettänyt mitään.
lainaa
haloohei

20.01.2014 klo 19.18

Halo 4 olisi ollut vakuuttava X1-julkaisupeliksi. Mutta olihan se vallan loistava edelliselläkin laitteella.
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

20.01.2014 klo 22.51

haloohei kirjoitti:
Halo 4 olisi ollut vakuuttava X1-julkaisupeliksi. Mutta olihan se vallan loistava edelliselläkin laitteella.
Tämä kun lienee yksi pointti. Tuossa joku listasi pitkän listan ihan turhaan ku jäi se oleellinen kohta huomaamatta.

" Sanottiin vain, että on sentään yksi peli, joka on viihdyttänyt useana iltana, ja josta näkee heti, että se ei vanhalla raudalla onnistuisi." Suurin osa ku nykyisten launchien peleistä on näitä, jotka on ihan pelattavia sillä alemmallaki sukupolvella. En jaksa tarkistaa, mut veikkaisin et alla olevista peleistä tais kaikki ilmestyä väh. 4 konsolille ja PC:lle.

"FIFA 14, Call of Duty: Ghost, Battlefield 4 ja Assassin's Creed 4: Black Flag"
Muokannut: perato 20.01.2014 klo 22.59 lainaa
luetunYmmärtäminen

20.01.2014 klo 23.50

perato kirjoitti:
Tämä kun lienee yksi pointti. Tuossa joku listasi pitkän listan ihan turhaan ku jäi se oleellinen kohta huomaamatta.


Kaikesta päätellen sinulta jäi se oleellinen seikka huomaamatta tai ymmärtämättä, että lista oli vastaus Mikon kommentiin, eikä suinkaan blogipostaukseen ja osoittaa kiistatta, ettei pelivalikoima ole yhtään sen suppeampi kuin aiemminkaan.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

21.01.2014 klo 11.25

Uusia_on_kaupassa kirjoitti:

Xbox Onen suhteen en ymmärrä miksi niitä pitää Englannista tilata, kun paikallinen vk.com on myynyt niitä viime viikkoina varmaan pari sataa kappaletta. Niitä on nytkin hyllyssä vaikke heti hakisi.


Niin on, ja hinta on 649,90 FIFA14:n kanssa plus postit. Amazon toimitti koneen kotiovelle Forza 5:n kanssa alle 580 eurolla. Suomalaisen liikkeen kannattamisesta voi vähän livetä siinä kohtaa, kun siitä halutaan satasen lisä.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

21.01.2014 klo 11.39

hmmmm kirjoitti:

Vaikka asiaa tarkastelisi miltä kantilta hyvänsä, on hieman vaikeaa nähdä miten Xbox Onen julkaisupelien valikoima poikkeaisi kovinkaan paljoa aiempien konsolijulkaisujen tarjonnasta.


Xbox Onea en sikäli pelien puutteesta moittinutkaan; pikemminkin jonkun mielestä kehuin liikaakin. Pelejä on suunnilleen sen verran mitä aiemminkin, kuten ihan oikein ilmaiset. Toki mainitsemistasi listoista 75 % on täysin samaa kuin PS4:llä ja aiemmalla sukupolvella, ja mukana ovat myös ne ladattavat pikkupelit. Silti Forza 5, DR3, Ryse ja jopa Killer Instinct ovat ihan hyväksyttävä kattaus. PS4:llä asiat ovat huonommin: täysin eksklusiivista AAA-kamaa ovat ne Killzone ja Knack.

lainaa
RauhaaVeli

21.01.2014 klo 16.18 3 tykkää tästä

Uusia_on_kaupassa kirjoitti:
Saattaa jäädä kyllä minun osaltani Microsoft nuolemaan näppejään, vaikka originaal Xboxin ja 360:n julkaisupäivänä hankinkin... Kaipa tässä pitää Sony fanboyksi ryhtyä, mutta siitä MS saa syyttää vain itseään.

Pakkoko sitä on fanipojaksi ryhtyä? Mikset olisi ihan vain "normaali" peliharrastaja, jolla on edes vähän laajempi näkemys tähän näinkin suppeaan aihepiiriin kuin pelialustat?

Microsoftin, Sonyn ja Nintendon laitteet voi ihan turvallisesti laittaa vierekkäin hyllyyn tai TV-tasolle, eikä siitä seuraa mitään singulariteettiä taikka olohuonetta repivää detonaatiota.

Fanipojat ovat perseestä ja internetin pohjasakkaa. Aiheesta riippumatta.
lainaa
PELIMIES1983

Rekisteröitynyt 01.04.2011

21.01.2014 klo 16.49 1 tykkää tästä

Omat tuntemukseni ovat nämä:
WiiU tulee hankittua lähinnä HD Mario-pelien vuoksi.
3DS XL-käsikonsoli kutkuttaisi hankkia samoin peustein.
Nintendolla kyllä olisi paljonkin nimikkeitä mistä ammentaa kun katsoo NES-julkaisuja, mutta tällä hetkellä näyttää että hyödynnetään vain muutamia tuttuja nimikkeitä.

PS4 on hyvä hankinta jos sitten joskus pääsee Suomessa pelaamaan PS3-pelejä esim.Striimauspalvelun kautta. En viitsisi Unchartedin ja The Last of Us:n vuoksi ostaa PS3-konsolia,
mutta itselleni nuo olisivat ne pelit jotka haluaisin kokea.

Xbox One on luontainen jatkumo live-tilin siirtämiselle eteenpäin mutta olen siirtymässä uuteen sukupolveen lähinnä pakotettuna sitten joskus. Julkaisupelien ja tulevien pelien osalta löydän mieleiseni pelit Xbox Onelta sillä erotuksella että multiplattarit kannnattaa ostaa pc:lle.
Xbox One featuring digitv tai muut leffapalvelut ei niinkään kiinnosta koska konsolit ovat itselleni pelaamista varten.

Tosin Xbox One-ohjain vaikuttaa uudistuksineen erittäin kiintoisalta.
Mikko voi vaikka kertoa kokemuksia liipaisimien tärinämoottori vaikutelmasta ja onko Forza5 tällä kohtaa ainoa peli joka hyödyntää niitä ?

Tällä hetkellä itselläni on 167 kappaletta Xbox360-pelejä ja pelimäärä tulee vielä kasvamaan melkoisesti. Olen ehtinyt vasta kokemaan läpi jotain 10-peliä.
Osa peleistä vaan vie tuhottomasti aikaa.
mutta sitä pidän ihan positiivisena,
varsinkin kun itsekin viihtyy kyseisten pelien parissa. Näin ollen itselläni ei todellakaan ole kiire Next Generation-konsoleiden äärelle.
Microsoft toisi moninkertaisen joulun jos Xbox360-pelejä olisi mahdollista pelata Xbox Onella. Itse suhtaudun tosin epäilevästi striimauspalvelujen toimivuuteen ihan normi ADSL 20/1 Mbit/s.
lainaa
Astorethein

Rekisteröitynyt 25.09.2011

21.01.2014 klo 17.29

PS3 menee luultavasti vielä ostoon, uusia konsoleita kohtaan ei tosiaan ole vielä kummoista innostusta. Olen kylläkin varma, että jompi kumpi tulee hankittua jossain vaiheessa, mutta se tapahtuu sitten, kun hinnat putoavat kohtuullisiksi ja pelivalikoima on laajempi.

Kolmos-Pleikkarilla olisi useitakin pelejä, joihin haluaisin tutustua: Killzonet, Resistancet, God of Warit, Infamousit ja Unchartedit (joskaan viimeksi mainittu ei ole uteliaisuuslistani kärkipäässä). X360:n yksinoikeudet onkin jo aika hyvin kahlattu läpi.
lainaa
uskomatonulina

21.01.2014 klo 17.44

RauhaaVeli kirjoitti:
Uusia_on_kaupassa kirjoitti:
Saattaa jäädä kyllä minun osaltani Microsoft nuolemaan näppejään, vaikka originaal Xboxin ja 360:n julkaisupäivänä hankinkin... Kaipa tässä pitää Sony fanboyksi ryhtyä, mutta siitä MS saa syyttää vain itseään.

Pakkoko sitä on fanipojaksi ryhtyä? Mikset olisi ihan vain "normaali" peliharrastaja, jolla on edes vähän laajempi näkemys tähän näinkin suppeaan aihepiiriin kuin pelialustat?

Microsoftin, Sonyn ja Nintendon laitteet voi ihan turvallisesti laittaa vierekkäin hyllyyn tai TV-tasolle, eikä siitä seuraa mitään singulariteettiä taikka olohuonetta repivää detonaatiota.

Fanipojat ovat perseestä ja internetin pohjasakkaa. Aiheesta riippumatta.


Jos et pelaa konsolin pelipaita päällä niin on ihan turha kyllä pelatakin. Katsotko sä urheiluakin sillain "ihan sama kuka voittaa"?
lainaa
Qukko

Rekisteröitynyt 21.01.2014

21.01.2014 klo 22.08 4 tykkää tästä

Joka kerta kun tulee game over tai häviän tekoälylle: Hyppään ylös ja kiljahdan: "MUN KONSOLI VOITTI!! MUN KONSOLI ON PARAS!!!oneone".

Siis ihan joka kerta.
lainaa
Uusia_on_kaupassa

22.01.2014 klo 17.02 1 tykkää tästä

> Pakkoko sitä on fanipojaksi ryhtyä? Mikset olisi ihan vain "normaali" peliharrastaja, jolla on edes vähän laajempi näkemys tähän näinkin suppeaan aihepiiriin kuin pelialustat?

Pahoittelen, se oli näpäytys MS:ää kohtaan koska kohtelevat tiettyjä markkina-alueita mielestäni törkeästi. Jos UK:ssa ja Saksassa on konsoleita niin paljon että sen voi hankkia vaikka tänään, mikä estää niitä toimittamasta virallisesti myös näihin maihin? Ja turha nurista mistään lokalisoinnista, kun suurin osa kuitenkin käyttää koneita englanniksi... ja ainahan sen lokalisoidun firmiksen voi toimittaa jälkikäteen.

Mulla on olkkarissa tällä hetkellä C64, PS3-4, Vita ja Xbox 360. Autotallista löytyy sitten DC, GameCube, pari Amigaa, PSP ja muutama C-64 lisää. Xbox Onelle on paikka valmiina PS4:n vieressä, jopa lan-kaapeli on valmiina + AV-Vahvistin input paikka nro 1 nimetty Xbox Oneksi. Eli siihen se tulee kun ystävämme MS sen vaan viitsii toimittaa mutta sinä aikana PS4 kyllä ehtii kasvaa tämän sukupolven ykkössuosikiksi - ja siitä MS saa syyttää itseään - tämä oli se pointti!

Itse tosiaan pelaan kaikilla alustoilla (Steam tilillä on 200+ peliä...), joten olen moniruokainen. Alustojen hinta on omassa kokoelmassa murto-osa siitä mitä sisältö maksaa. En tajua miksi jotkut edes väittele PS vs Xboxit - hankitaan ne alustat jotka pelit tarvitsee. Miksi tyytyä yhteen?

>Niin on, ja hinta on 649,90 FIFA14:n kanssa plus postit.

Enpä nähnyt tuota 70 euroa ongelmana koska konsolin voi käydä noutamassa tuolta ja sen saa heti käteensä, postin kulku kun on ihan arvaamatonta kauan siinä kestää. Ja ulkomailta tilaamisen riskinä on aina että saat sutta perille, laatikko murskaantuu jne joten en sieltä rautaa tilaa kuin äärimmäisessä hädässä. Onen pelivalikoima on tällä hetkellä sellainen että hätätilaa ei vielä ole :)

lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova