Tuorein sisältö

Wiille pelattavaa kympillä

Manu Pärssinen

20.05.2008 klo 09.34 | Luettu: 3251 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

WiiWare pikatestissä
Wiin asetusten kautta löytyi tänään käyttöjärjestelmäpäivitys, joka lisää Shop Channelille kauan odotetun WiiWare -ominaisuuden. Hieman Xbox Live Arcaden ja Playstation Networkin tapaan palvelu tarjoaa Wiin omistajille pieniä ja hieman isompiakin pelejä ladattavaksi. Valitettavasti WiiWare ei salli pelien testaamista ennen niiden lataamista. Valinta tarvitsee tehdä siis tekstipätkän ja muutaman kuvan perusteella. Kotakun uutiskommenttien (ei itse uutisen) perusteella Dr.Mariota pääsee myös pelaamaan moninpelinä sen jo ostanutta kaveria vastaan ostamatta itse peliä.

WiiWaresta löytyvät toistaiseksi seuraavat pelit:

Lost Winds (tasoloikka) (1000 Wp)
Star Soldier R (räiskintä) (800 Wp)
Dr. Mario & Germ Buster (puzzle) (1000 Wp)
Toki Tori Take 2 (tasoloikkapuzzle) (900 Wp)
TV Show King (tietovisa) (1000 Wp)
Final Fantasy: My Life as a King (simulaatio) (1500 Wp)

Tieteen nimissä vingutimme Visaa ja latasimme Star Soldier R:n sekä Lost Windsin. Ensimmäinen yritys ei tuottanut tulosta, vaan päättyi virheilmoitukseen, mutta sen jälkeen lataaminen sujui ongelmitta ja nopeasti. Molempia pelejä ohjastetaan Wii Remote + Nunchuk -yhdistelmällä, Star Soldierissa voi hyödyntää myös Classic Controlleria. Pelit käynnistyvät Wiin muistista/muistikortilta ihanan vikkelästi.

Pikatestit


Lost Winds
Heti alusta alkaen hurmaavan kauniina sekä ulkoasunsa että musiikkinsa osalta vakuuttava Lost Winds -tasoloikka jätti aamuisen pikatestin perusteella toimittajan kaipaamaan takaisin pelin pariin työpöydän äärestä. Kaksiulotteisten loikintojen tyyliin toimiva, mutta kolmiulotteisella grafiikalla varustettu peli on sydämeltään perinteistä platformausta. Lisämaustetta antaa Wiimoten liikuttelu tuulen hengen ohjaamiseksi sekä päähahmon hyppyratojen piirtämiseksi ja sitä myötä seikkailussa etenemiseksi. Ensimmäisten minuuttiensa perusteella juuri mikään ei erota Lost Windsia 'oikeista' Wii-peleistä. Pelistä jäi jopa Okamimaisia, Icomaisia sekä Zack&Wikimäisiä jälkimakuja. V2.fi suosittelee.

4/5

Star Soldier R
Ennakkohuhujensa perusteella ainakin retroräiskintäkansaa eniten kiinnostanut WiiWare-julkaisu, eli Star Soldier -pelisarjan uusi tulokas on hieman uusinut konseptiaan. Aluksi se kyselee asuinpaikkaa ranking-listojen keräämiseksi alueittain. Mäjähtävästä, ja itse pelin aikana varsin erinomaisesta, musiikista ei voi erehtyä - heti tietää, minkälaisesta pelistä on kyse. Graafisesti ei nousta aivan viime aikojen shmuppien kirkkaimpaan kärkeen, mutta surkeaksikaan ei voi haukkua. Tuntien hakkaamisen sijaan pelissä on 2 minuutin sekä 5 minuutin pelimoodit, mikä vähän nostattaa kulmakarvoja, mutta hintakin oli vain 8 euroa. Lisäksi mukana on hyvin lyhyt kuinka-nopeasti-osaat-rämpyttää-tulitusnappia -pelitila.

Taas turvaudutaan kaksiuloitteiseen pelimekaniikkaan 3d-grafiikoilla ja muutenkin tuttuja latuja räiskitään. Nunchuk-ohjaus toimii hyvin, mutta Wiin liiketunnistusta ei hyödynnetä lainkaan. V2.fi suosittelee silti pelilajin ystäville - oman tuloksen parantaminen koukuttaa.

2.5/5

Lisää tätä!


Wiin kapeaan pelivalikoimaan on hieno saada uusia pelejä kympin hintaan (tai vähän päälle/alle). Kahden testipelin perusteella laatukin on varsin hyvää, toivottavasti Nintendo ei ala lapioimaan tännekin roppakaupalla uudelleen tehtyjä klassikoita, vaan antaa todellakin tilaa pikkukehittäjille saada ideoitaan suuren yleisön ulottuville.

Pahoittelemme televisioruudulta otettujen kuvien laatua.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Mikään ei ikinä toim... Xbox Live Arcadessa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova