Tuorein sisältö

V2.fi pelasi: Pääsiäisen pikkupelikimara (Xbox One)

Esa Toikkonen

02.04.2018 klo 14.12 | Luettu: 2736 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Pikku pääsiäisyllätyksiä pöytälaatikosta
Pääsiäisen kunniaksi pelasin muun kiireen vuoksi aiemmin arvostelematta jääneitä latauskaupan ihmeitä. Nyt arvioiduilla peleille ikää on kertynyt jo vaihtelevasti, mutta kivaa pelattavaa niistä varmasti löytyy esimerkiksi kevättä odotellessa.

Tiny Troopers Joint Ops

Ikäraja: 12+


Tiny Troopers on lapsekkaan oloinen räiskintäpeli, jonka tapahtumat kuvataan ylhäältäpäin. Pelaajan tehtävä on joukkoineen tuhota vastapuoli tukikohtineen ja livetä sen jälkeen paikalta. Omia joukkojaan voi kehittää pelissä ansaituilla rahoilla. Valuutalla voi myös värvätä lisäjoukkoja vahvistamaan omia rivejään. On omien joukkojen koko mikä tahansa, kaikki liikkuvat samoja komentoja noudattaen ja ampuvat siihen suuntaan johon toinen ohjaintatti osoittaa. Perinteisen kampanjan lisäksi pelissä on zombie-pelimuoto, jossa omien joukkojen kanssa tulisi selvitä mahdollisimman pitkään elävien kuolleiden ahdistellessa aalloittain.

Peli ei tarjoa mitään erityisen kekseliästä ja toteutuskin on vain hieman sinnepäin sohaistu, koska pelin pääalusta taitanee olla kuitenkin puhelinpuolella. Puhelinpelimäinen toteutus tuntuu kankeahkoissa kontrolleissa ja graafinen ulkoasukaan ei tuota suurempia hurraahuutoja. Kyllähän tätä ajankulukseen hetken pelailee, mutta kyllästyminen tulee vastaan turhankin nopeasti.Overcooked

Ikäraja: 3+


Team 17 on kevyempien viihdepelien saralla melkoinen konkaritekijä, joten Overcookedilta osaa odottaa melko paljon. Yleisesti se onkin varmasti tämän pelikatraan tunnetuin teos ja varmasti monelle jollain tasoa tuttu. Pelin kaunis idea on toimia ravintolan keittiössä kokin roolissa ja tyydyttää asiakkaiden tarpeet mahdollisimman nopeasti. Ensimmäinen tilaus on useasti vielä pahasti kesken, kun pari seuraavaa bongia ilmestyy ruudulle. Helppoon keittoon riittää, kunhan vain pilkkoo esimerkiksi kolme sipulia ja heittää ne kattilaan porisemaan. Keittoa on toki valvottava, ettei tuotos pala pohjaan ja pahimmillaan sytytä koko keittiötä tuleen. Hampurilaisissa saa olla vielä asteen tarkempi, kun osa asiakkaista haluaa enemmän täytteitä kuin toiset. Tiskeistä on pidettävä myös huolta.

Yksinpeliksi en tätä lähtisi suosittelemaan, mutta kaveriporukalla peli on mainio. Erilaiset ja välillä kesken erän muuttuvat kentät luovat sopivaa painetta tekemiseen ja pahimmillaan kaverille saattaa huutaista ”Missä h####ä ne tomaatit viipyy?!”. Näille tilanteille onkin hauska naureskella jälkikäteen ja peliä pelaa mielellään erän jos toisenkin. Muutaman minuutin mittaiset keitostuoksinnat ovat sopivia myös lyhyempään ajantappoon. Graafisesti peli näyttää mukavan iloiselta, kontrollit toimivat mainiosti ja onhan erilaisia keittiöitäkin kymmeniä. Jos kaveriporukan illanistujaiset ovat edessäpäin ja pelailuhammasta hiemankin kolottaa, niin Overcooked on mainio vaihtoehto.Stories of Bethem: Full Moon

Ikäraja: 12+


Bethemin tarinat sekoittavat sujuvasti kevyttä reaaliaikaroolipelaamista jatkuvasti eteen pompahtaviin puzzle-pähkinöihin. Graafisesti kun peli näyttää Super Nintendo -aikakauden Zelda-peliltä - ei olekaan vaikea päätellä miltä pohjalta peli-ideoita on lähdetty ammentamaan. Tarinan sankarin asemassa on nuori Khoma, joka yrittää löytää Bethemin valtakunnasta parannusta isänsä sairauteen. Kuten arvata saattaa, matkalla riittää ongelmia ja pojan henki on jatkuvasti koetuksella. Pelaajaa koetellaan haasteiden lisäksi myös erittäin heikolla dialogilla, jota kuljetetaan pelihahmojen välisissä keskusteluissa. Niissä on huomattavissa turhaa teiniangstia, joka syö uskottavuutta ja samalta tappaa pelaajan mielenkiinnon keskustelujen seuraamiseen.

Taistelut hoidetaan magian voimin ampumalla vastaan tulevia pahiksia. Peli koostuu useammasta kokonaisuudesta, joissa pelaaja ohjataan etsimään erilaisia tavaroita luolista ja metsistä. Viime metreillä päälle hyökkää haastavampi loppuvastus, jonka jälkeen useimmiten palataan lähtöpisteeseen ja saadaan uudet ohjeet. Taisteluita olennaisempi asia pelissä on ratkoa erilaisia aivopähkinöitä, joissa esimerkiksi kiviä täytyy saada työnnettyä tien katkaiseviin koloihin.

Kentät on luotu niin, että alkuun melko kyvytön hahmo ei pääse kaikkiin paikkoihin ja aarteisiin käsiksi, vaan niihin on palattava myöhemmin taitojen karttuessa. Maailma on kohtuu suuri tällaiseen pikkupeliin ja kunnon kartan puuttuessa on hankala olla välillä kärryillä mistä jo tuli ja minne oli menossa. Yleisesti peli ei pidä pelaajasta juuri huolta ja seuraavan määränpään löytäminen vie välillä pitkänkin tovin. Iloinen retrografiikka ja aivojen kevyt haastaminen miellytti kuitenkin sen verran, että kyllä pelille mielellään kevyen suosituksen antaa.Kill the Bad Guy

Ikäraja: 16+


Pelin nimi kertoo peli-ideasta melko paljon – paha kaveri tulisi teloittaa hyödyntäen ympäristöä, jossa hän liikkuu. Yläviistosta kuvatusta pienestä kaupunkialueesta löytyy aina kättä pidempää ja puzzlemaisesti asioita osoittimella osoittamalla saa ihmeitä aikaan. Esimerkiksi parkkeeratun auton voi käpälöidä käyntiin ja ajaa kohti pahaa aavistamatonta vihollista tai flyygelin voi köyttää roikkumaan talojen väliin – köysi poikki ja flyygelin putoaminen aiheuttaa verisuihkun. Ajan kanssa homma muuttuu haastavammaksi, kun kohteemme ei ole ainoa kaupungissa liikkuva ja valvontakameroihinkaan ei paranisi tallennuttaa verilöylyä.

Jos pelissä haluaa kerätä kaiken mahdollisen, niin pahan kaverin suusta lentäneet hampaat on syytä laittaa talteen. Kentissä riittää muutakin kerättävää ja haasteita, joten kaiken tehdäkseen peliin saa useammankin tovin kulumaan. Toinen asia on kuitenkin kauanko pelistä jaksaa nauttia – pienemmissä erissä homma toimii ihan hyvin. Tosin joku saattaisi kyseenalaistaa koiran ritsaamisen pihakoivulla tappotarkoituksessa.I, Zombie

Ikäraja: 7+


I, Zombie on kevyt pulmapeli, jossa pelaaja on elävä kuollut, jonka tarkoituksena on kartuttaa joukkojaan ja lopulta tyhjentää kenttä vastapuolen sotilaista. Siviilien napsiminen on helppoa ja useasti elinehto, jotta aseistautuneet sotilaat saadaan vaihtamaan puolta. Zombit kestävät muutaman luodin ja energiamittarin käydessä pienemmäksi vauhti hidastuu, sen vuoksi joukossa on voimaa. Energiat palaavat nopeasti takaisin, kun zombit pääsevät suojaan luotisateelta.

Pelissä on yhteensä 30 kenttää. Niihin tuovat hieman vaihtelua muutamat tasot, joissa zombien kannalta paha tohtori on onnistunut luomaan supersotilaita, jotka tekevät zombeista jauhelihaa normaaleja solttuja selkeästi hätäisemmin. Näissä tehtävissä onkin tarkoitus vain varoa sotilaita ja tehdä tohtorin kehittelyistä loppu pistämällä hänet poskeensa. Pidin I, Zombiesta, mutta näkisin pelin soveltuvan paremmin puhelimeen bussimatkojen ajantappajaksi, kuin kotikonsolilla pelattavaksi.Lethal League

Ikäraja: 12+


Tällä kertaa viimeisenä läpikäytävistämme on monella tapaa erittäin herkullinen. Lethal Leaguekin luottaa retrohtavaan grafiikkaan, mikä sopii sille oikein hyvin. Parasta pelissä on kuitenkin se, että peli on yksinkertainen oppia ja todella koukuttava samalta sohvalta kaveriporukan kanssa pelattuna. Peliä voisikin suositella varauksetta illanistujaisten pelihetkeen.

Homma toimii hyvinkin yksinkertaisesti – koko pieni pelialue näkyy ruudulla koko ajan. Alueen sisällä sivusta kuvatut pelihahmot läimivät palloa, joka muuttuu sen pelaajan tai tiimin väriin, mikä sitä on viimeksi sohaissut. Jos vastustajan maalaama pallo pääsee yllättämään ja osumaan vaikkapa omaa pelihahmoa kylkeen, putoaa osumaa saanut pelaaja pois erän loppuun asti. Odotusaikaa ei kuitenkaan paljoa ehdi kertyä, kun homma jatkuu taas – pieni pelialue ja jatkuvasti kiihtyvä pallon vauhti pitää siitä huolen. Erilaisia hahmoja on kuusi kappaletta ja jokaisella on omia muutaman iskun välein aktivoituvia erikoisiskuja, esimerkiksi yhdellä hahmolla lyöty pallo voi läpäistä seinämän ja palata ruudulle vastakkaisesta reunasta. Voittajahan on toki se, joka on viimeisenä pystyssä peliareenalla. Pääpelimuotonsa lisäksi pelissä voi pelata pongimaisempaa muotoa, jossa molempien joukkueiden päädyissä on maalitaulu, johon oman tiimin väriin maalattu pallo pitäisi saada osumaan.

Pelin heikkous on se, ettei siinä tarjota paljoa iloa yksinpelaajalle ja moninpelaajillekin on vain pari hassua muotoa. Nettipeli toki pelistä löytyy, joten kaverin voi haastaa myös etänä. Pidin pelistä yksinkertaisuudessaan paljon, mutta sisällön keveydestä joutuu hieman pisteissä rokottamaan.V2.fi | Esa Toikkonen
< Pelataanpa: Ei april... V2.fi haastatteli: H... >

Keskustelut (2 viestiä)

iNdo

Rekisteröitynyt 30.01.2012

06.04.2018 klo 16.02

"Kivaa pelattavaa" ja heti ekalle pelille 1,5 tähteä.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

06.04.2018 klo 16.14

iNdo kirjoitti:
"Kivaa pelattavaa" ja heti ekalle pelille 1,5 tähteä.


Onhan se kivaa ylemmyydentunnekin.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova