Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: Trials Rising - temppumopolla maailman ympäri

Jukka O. Kauppinen

22.01.2019 klo 19.01 | Luettu: 4391 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen

Trials uudistuu pirtsakasti

Mopolla pääsee pitkälle. Temppumopostakin löytyy yllättävän paljon vääntöä, vaikka ei aina heti uskoisi. Mutta onhan tuota jo muutaman kerran tuunattu. Alla ei ole enää sama Java-mopo, jolla ajeltiin vuonna 2000. Trials Rising pörisee vähän useammilla pikseleillä ja isommalla koneella.

V2.fi piipahti kyläilemässä Redlynx-studiolla, jossa riittikin tuttuja naamoja. Yksi Suomen pitkäikäisimmistä pelitaloista jaksaa porskuttaa ja vaikka firman tuotteliaat devaajat ovat tehneet mopopelien lisäksi kaikenlaista muutakin, niin pensankäryssä on silti jotain lumoavaa. Sen pariin palaa aina vain mielellään.

Nyt sitäkin mieluummin, sillä helmikuussa julkaistava Trials Rising tarttuu vanhaan aiheeseen uudella innolla. Edellisestä isosta Trialsista on jo viisi vuotta, sillä Trials Fusion julkaistiin jo 2014. Johan aika vierähti äkkiä. Siihen väliin tosin mahtuu vuoden 2016 välipalapeli Trials of the Blood Dragon ja South Park: Phone Destroyer -mobiilipeli. Mutta silti.

Kunnon täysimittainen isompi Trials Rising -ennakointi ei ehtinyt ihan näillä aikatauluilla, sillä V2.fi:n uumenissa ollaan aika kiireisiä. Tekemistä kuulkaa piisaa just nyt vähän liikaa. Niinpä ajattelimme kertoa ihan kiusaksenne tässä kohtaa, että on muuten kiva peli tulossa. Jatketaan sitten myöhemmin massiiviprevikan ja haastattelun muodossa.

No, okei. Kerrotaan nyt silti ihan vähän lisää. Idea pelin tuomisesta todelliseen maailmaan on ollut oikein toimiva. Kyllähän se vähän halvalta kikalta kuulostaa ihan alkuun, mutta eihän Redlynx olisi Redlynx, jos firmassa ei osattaisi olla vähän hulluja. Ei ehkä niin hulluja kuin luova päähullu Antti Ilvessuo, mutta firman limuautomaatissa taitaa olla nappi, josta saa villimpääkin inspiraatiomehua. Sen verran oivallisesti tosimaailma kohtaa mopohullut -ideaa on revitelty.

Pelin ydinhän on tosi timmissä kunnossa. Pelattavuus on hioutunut vuosien mittaan äärimmäisen hyväksi, aivan jumalalliseksi. Mopoilla päristely, tasapainoilu ja temppuilu toimivat taianomaisen herkullisesti. Vaikka pelaaminen on helppoa, on pelissä silti runsaasti taitoa ja harjoittelua vaativaa syvyyttäkin, joka nousee arvoonsa ratojen huipputuloksia tavoitellessa - tai kun pelaaja suuntaa hard- ja extreme-vaikeustasoille. Niillä pääsee nopeasti tilaan, jossa voi vain huutaa sielunsa tuskaa verikuulle eikä sekään auta.

Näin siis mopojamppana, joka pääsi Risingin ennakkoversion extreme-tasoisella kentällä jopa kakkosesteeseen saakka. Sitten piti exitoida. Ei tätä enää enempää tänään, kiitos.
Manukin tykkäsi, vaikka hiekkakuopalle ei päästykään.

Mitä mopohommien siirtäminen todelliseen maailmaan käytännössä oikein meinaa? Kampanjatilassa pelaajalle aukeaa uusia paikkoja, haasteita ja ratoja hiljalleen kehittymisen ja etenemisen myötä. Vanhasta valikkopohjaisesta rataluettelosta on luovuttu tykkänään ja tilalla on maailmankartta, jonne aukeaa uusia mopomatkakohteita. Tunnistettavat ja kuuluisatkin paikat ja paikkakunnat lienevät helpommin tunnistettavia ja muistettavia, ja niihin on rakennettu kunkin paikan luonteeseen sopivaa pelattavuutta ja rekvisiittaa. Tässä makupalana hieman Hollywoodin meininkejä oikein ison maailman malliin:Huomannette kuinka huimasti radan ympäristö vaihtuu? Melkoisia kenttäsuunnittelijoita. Samaan tapaan - vaikkakaan ehkä ei aina yhtä säikäyttävästi - vaihtuvia tai teeman mukaan toimivia ratoja ja ympäristöjä on lisääkin. Allekirjoittaneen mieltymykset tietävät varmaan hoksaavat, miksi tykkäsin Siperian ilmailuhenkisestä temppuradasta. Siinä kuulkaa piisasi ilmavuutta.

Pelihän on täynnä kaikenlaisia makeita juttuja mutta nostetaan niistä esiin vielä yksi tämän lyhyen ennakkoennakkoprevikan teemassa. Nimittäin tandemmopoilu. Yksi mopo, kaksi kuljettajaa. Kaksi kaasukahvaa, kaksi jarrua ja itsenäisesti motskarin satulassa heiluvat tyypit, molemmat ihmispelaajan ohjastamia. Siinä saa hakea sielujen yhteyttä, kun arvotaan jotta miten mistäkin kohtaa ajetaan ja vedetäänkö volttia eteenpäin, taaksepäin vaiko ihan päin helvataa:Olihan kaksinmopoilu niin kivaa, että piti antaa Antille suunvuoro jo nyt:


Jotta sellaista. Hauska peli aivan heti ensikoskemalta. Myös tuttu mutta silti tarpeeksi tuore, että peliin tarttui aivan uudella innolla. Hulluuden ja villin pärinän taso on onnistuttu nostamaan uudelle, innostavalle tasolle, joka mielestäni puuttui Trials Fusionista. Risingin myötä luvassa on varmasti taas tiukkoja kisailuja ja etenkin moninpelisessioita, kun laitamme mopot riviin ja kaasuttelemme menemään.


Millainen päivä? Normipäivä.

Trials Rising -pelin tekee Redlynx, julkaisee Ubisoft. Peli tömähtää PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Switchille 26.2.2019.
Lisätietoja: https://www.ubisoft.com/en-gb/game/trials-rising
Linkki: Lisää Trials-videoita Checkpoint TV -kanavalla

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< V2.fi pelasi: Chimpa... V2.fi testasi: Retro... >

Keskustelut (3 viestiä)

dive

22.01.2019 klo 20.21

Kokeilin betassa tätä ja tästä en kyllä tykännyt: "Vanhasta valikkopohjaisesta rataluettelosta on luovuttu tykkänään ja tilalla on maailmankartta, jonne aukeaa uusia mopomatkakohteita."

Trials Fusionin menut olivat omaan makuun paljon selkeämmät ja paremmat. Ei ehkä yhtä "hienot", mutta sopivat hyvin pelin henkeen. Jatkuvat yllätyslaatikot sun muut tanssiliikkeet eivät myöskään innostaneet. Seuraavan artikkelin kuvista saa jo aika hyvän kuvan millainen peli on kyseessä, jos ei tullut itse testattua. Videot eivät kerro koko totuutta. En odota innolla, valitettavasti.

https://www.eurogamer.net/articles/2019-01-22-whats-the-de
lainaa
Grendel

Moderaattori

Rekisteröitynyt 13.04.2007

22.01.2019 klo 22.54

Dive, maailmankartta on ihan selkeä kuitenkin. Ei vauhtietenijälle niin nopea tietenkään kuin klassiset valikot, mutta ihan hyvä tapa tuoda esille maailmankarttaa ja sinne sijoittuvia ratoja. Tuo peliin selvää omaa fiilistään ja uudistumista. Makuja on tietysti monia, mutta koin maailmankarttavalikon toimivaksi ja mukavaksi tavaksi tutkailla maailman antimia.
-jok
lainaa
pffff

24.01.2019 klo 00.23

...p....prr...prrrrr.......prrrRRRRRÄÄÄÄYYyyyyy..yyyyy..yy.y.
....
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova