Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Razer Orochi V2 -hiiri

Anne Kukkura

16.06.2021 klo 11.28 | Luettu: 1715 kertaa | Teksti: Anne Kukkura

Sähäkkä mutta ystävällinen matkatoveri
Razerin alkuperäisen Orochi-hiiren seuraaja on huomattavasti isoveljeään kiltimmän näköinen tapaus. Pieni, suloisen soikea ja custom-versiona lähinnä pääsiäismunaa muistuttava langaton hiiri kulkee uskollisesti paljon matkustavan mukana, mutta sopii myös kotiin työpöydälle. Muotoilu on oikeakätinen, tosin lähes täysin symmetrinen.


Kaikki tarpeellinen mahtuu oivasti magneettikiinnitteisen, yhtenäisen päällisosaa peittävän kuoren alle: 2.4 GHz USB-yhteysdongle sekä AA- ja AAA-paristopaikat. Paristokokoja käytetään vain yhtä kerrallaan ja samalla paristo toimii kevyen, 60 g painavan hiiren sisällä kuin lisäpaino. Paino tuntuu jakautuvan tasaisesti hiiren sisällä eikä se vaivaa käytössä mitenkään. Sisäistä ladattavaa akkua ei ole, mutta paristovirta tuntuisi riittävän oikein hyvin niin toimisto- kuin pelikäytössäkin. Hiiren pohjasta löytyy myös vaihtoehtoinen valinta Bluetooth-yhteydelle sekä laitteen off-painike, jolla paristoja voi halutessaan säästellä, kun hiirtä ei käytä.

Orochi V2 tuntuu kädessä ystävälliseltä ja miellyttävältä. Kuori on hiukan liukas, mutta ei kuitenkaan liian, sillä se pysyy kyllä hyppysissä. Hiiren luvataan sopivan keskenään hyvinkin erilaisille otteille, mutta koska se on pituussuunnassa hiukan lyhyt, on käyttäjän oman käden fysiologialla varmasti eniten väliä. Korkea profiili ja kauaksi eteen sijoitellut kontaktipisteet tuntuvat hyväksyttäviltä ratkaisulta koon pitämiseksi rajallisena. Pituutta hiirellä on 108 mm, leveyttä 60 mm ja korkeutta 38 mm verran.


1- ja 2- painikkeet toimivat Razerin omilla 2nd-Gen-kytkimillä, jotka eivät ainakaan testikäytön aikana osoittaneet minkäänlaisia väsymisen merkkejä. Elinikää kytkimille luvataankin 60 miljoonan klikkauksen verran. Peukalolle on jätetty sulavalinjainen lovi, josta sivupainikkeisiin ylettyy sujuvasti. Kaikki painikkeet naksahtelevat miellyttävän selkeästi ja tukevasti. Vastusta on sopivasti ja klikkaukset tuntuvat varmoilta.

Hiiren etureunalle sijoiteltu rulla klikkaa vähän tahmeammin ja pehmeämmin kuin mistä pitäisin, mutta painallukset ja vieritys rekisteröityvät kuitenkin luotettavasti. Sivuttaista klikkausta tukevan oloisessa rullassa ei ole, mikä on sääli. Sopivan matkan päässä rullan takana on sujuvasti napsahteleva DPI-nappi, joka antaa muistiin tallennetut tarkkuusasetukset pikkuruisen LED-valon värillisen välkähdyksen saattelemana. Razerin tyypilliseen tapaan kaikki kuusi painiketta ovat uudelleenohjelmoitavissa Synapse-ohjelmiston kautta ja profiileja Orochi V2 kykenee tallentamaan sisäisesti yhden kerrallaan.

Hiiri liukuu alustalla kuin alustalla sujuvasti suurehkojen PTFE-tassujensa ansiosta. Yhdistettynä hyvään kiihtyvyyteen tuntuma on luonteva, vaikka hiiren käyttöympäristö vaihtelisikin. DPI-säätö taipuu aina 18 000:n saakka, mutta jossakin 12 000 DPI:n kohdalla aloin havaita, kuinka hiiren pohjan pieni sivuttainen vaappuminen alkoi tuntua esimerkiksi FPS-pelien tähtäyksessä. Matalammilla säädöillä fyysistä vaappumista ei juuri näe tai tunne kursorin liikkeessä. Joka tapauksessa, toimisto- tai työkäytössä tätä ei havaitse yhtä selkeästi. Tämä kielisi jonkin keskihintaluokan sensorin hyödyntämisestä, mikä sopisi yhteen tuotteen jälleenmyyntihinnan kanssa. 80-90 euron hintaan ei vuorenvarmaa huipputarkkuutta saa nopean langattomuuden lisäksi, mutta joustavaa, luotettavaa ja monikäyttöistä peruskauraa kylläkin.


Razerin langatonta teknologiaa olen kehunut hiiririntamalla aikaisemminkin, mutta kehun sitä taas, sillä Orochi V2 on ihanan nopea ja responsiivinen eikä sitä juuri erota langallisesta laitteesta suorituskykynsä puolesta. Bluetooth on tietysti Bluetooth, mutta Hyperspeed Wirelessissä piilee hiiren voima, vaikka se samalla syökin enemmän paristoa.

Orochi V2 eroaa Razerin tuotteiden valtavirrasta siinä, ettei se sisällä mitään RGB-ominaisuuksia. Juuri paristokäyttöisenä ja matkakumppaniksi suunniteltuna laitteena suunnitteluvalinta toimii. Jos jotain koreilua kaipaa, Orochi V2:lle saatavista custom-kuorista löytyy varmasti hyviä vaihtoehtoja, kuten Manun aikaisemmin aiheesta kirjoittamasta jutustakin ilmeni.

Orochi V2 on Razerilta oikein onnistunut pieni hiiriystävä matkaajalle, joka ei tahdo arvailla sitä, toimiiko laite oltuaan muutaman päivän ajan läppärilaukun pohjalla. Koska itsestään tyhjenevää ja itse itseään väsyttävää akkua ei ole, jää huoleksi vain huolehtia mukaan aina jokin paristo. Toistuvakaan pakkaaminen ei ole ongelma, koska kannen alla yhteysdongle on visusti turvassa eikä pääse karkaamaan mihinkään. Jos liukas pinta huolettaa, näyttäisi valmistaja omalla sivustollaan suosittelevan otetta parantavaa päällysteteippisettiänsä.Hintaluokka: n.80-90 €
Lisätietoa: Razer


V2.fi | Anne Kukkura
< Pelataanpa: Kolme ke... Retro Rewind: Kaappa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova