Tuorein sisältö

Jet Rocket - Segan 50-vuotiaan kolikkopelin salat paljastuivat Pelimuseolla

Jukka O. Kauppinen

12.03.2020 klo 09.00 | Luettu: 2716 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen

Tekniikkaseksiä tihkuva pelimasiina

Suomen pelimuseon vanhin pelikone Jet Rocket on varsinainen elektromekaaninen ihme. Vuonna 1970 julkaistu Japanissa suunniteltu ja valmistettu viihdelaite on tiettävästi ensimmäinen kuluttajille suunnattu lentosimulaattoripeli ja samalla myös kaiketi ensimmäinen FPS-peli. Segan upea laite ei sisällä minkäänlaista älyä, vaan se on täysin mekaaninen pelikoneihmetys.

Laitteen sisällä pyörii yli 10 m pitkä maastoa esittävä matto, jonka maaleihin pelaajan on tarkoitus osua pommeillaan. Kolikkopeliasiantuntija Toni Cavén Reprocade Oy:stä esittelee tätä ihmeellistä pelikonevanhusta, joka mennä porskuttaa väsymättömästi pelimuseon pelihallissa.

Jet Rocketia esiteltiin Suomen pelimuseon kolmevuotissyntymäpäivillä osana "Kurkistus pelikoneiden kuoren alle" -ohjelmaa. "Peliautomaatit ja muut pelilaitteet vaativat toimiakseen monenlaisten taitojen soveltamista. Pelimuseon synttäreillä kurkistetaan monien vanhojen pelien kuoren alle monipuolisten tekniikkataitureiden opastuksella."


Suora linkki: https://youtu.be/4lNUTaOjMrk

Saa kanavan tilatakin, se olisi kovin ystävällistä
Lisää Suomen pelimuseo - videoita
Tilaa tästä hyvä lehti: http://retrorewind.fi/tilaa

Checkpoint TV esittää:
(C) 2020 Mediapalvelut
Yhteistyössä: https://www.v2.fi/

Tässä vielä erikseen laitteen tekniikkaa ja toimintaa sivusta kuvattuna:Jet Rocket on todella, siis todella vaikea peli kuvata toiminnassa. Käyn yrittämässä kunnon pelikuvan filmaamista jonain päivänä, sitä odotellessa saatte tyytyä näihin esimerkkeihin:Kuvaus: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Fapahtaja

Suomen pelimuseo täytti kolme vuotta helmikuussa 2020. Tapahtuman kunniaksi museossa järjestettiin monipuolinen kattaus ohjelmaa, kuten Kalevala-aiheisten pelien esittelyjä, opastuksia ja esitelmiä monenlaisista eri aiheista.
" Suomen pelimuseon 3-vuotissynttäreillä muistellaan menneitä ja tunnelmoidaan tulevaa. Mukana on huikeita kurkistuksia vanhojen pelilaitteiden kuoren alle, monipuolisten pelivaikuttajien henkilökohtaisia pelihistorioita ja katsaus Pelien Kalevala -näyttelyssä esillä olevien pelien taustoihin. Tule mukaan juhlimaan jo 3-vuotiasta Suomen pelimuseota!"

Suomen pelimuseo
Vapriikki, Tampere
http://suomenpelimuseo.fi/


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< V2.fi ennakoi: Agent... Hyper Ultra Astronau... >

Keskustelut (1 viestiä)

Jut1

13.03.2020 klo 22.15

Loistava video! Tuota laitetta on tullut pelimuseolla ihmeteltyä, hyvä että tietää minkälaisesta ja miten vanhasta laitteesta on kyse, hienoa että nämä pidetään kunnossa, pelattavana ja kansan ihmeteltävänä. Koelento jäi tosin suorittamatta kun kone näytti pimeältä enkä tajunnut starttinappia :D
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova