Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Turtle Beach Stealth 600X

Manu Pärssinen

02.05.2020 klo 12.00 | Luettu: 2344 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Virta päälle ja pelaamaan
Olemme V2.fi:ssä viime vuosina arvioineet useita Turtle Beachin kuulokkeita ja enimmäkseen niistä on jäänyt positiivinen jälkimaku. Kilpikonnarannikollakin alkaa kuitenkin olla nykymarkkinoilla aika yleinen ongelma: malleja on niin monta hieman eri variaatioina, että niitä alkaa olla vaikea erottaa toisistaan. Turtle Beach Stealth 600X:t erottuvat joukosta sillä, että ne on ainoastaan ja yksinomaan tarkoitettu Xbox Onella pelaamiseen …. tai no, Windows 10:kin käy, mikäli laitteessasi sattuu olemaan Xbox Wireless sisäänrakennettuna tai lisäpalikkana.Toimitukseen saapunut X1-versio on kirkuvan vihreä/valkoinen. Monellakaan mittarilla kyseessä ei ole kaikkein tyylikkäin kuulokepari, mutta ainakin väritykseltään pirtsakka. Laatikko kehottaa erillisellä tarralla heti päivittämään firmwarea, joten ensimmäinen toimenpide oli Turtle Beachin sovelluksen lataaminen. Se ilmoitti, että päivitykset ovat kunnossa, mutta pisti kuitenkin ajattelemaan, että mitä vikaa mallissa on matkan varrella ollut, kun päivitystä pitää näin näkyvästi julistaa?

Kuulokesankojen materiaali on liukasta, halvahkon oloista muovia, mikä korostuu entisestään virta- ja mode-painikkeissa, jotka ovat vain muoviin leikattuja pieniä lirpakkeita. Niitä joutuu aina myös haeskelemaan kuulokkeiden ollessa päässä - varsin huono design. Materiaalilaadusta on ehkä vähän säästetty myös korvatyynyissä, sillä eivät ne sitä kaikkein pehmeintä laatua ole, vaikka sisältävätkin ekstrapehmennyksen silmälasien sankojen kohdalle - siitä aina plussaa. Samaa halpamuovisuutta on myös äänenvoimakkuuden säädöissä, mutta se on hienoa, että ne ovat erilliset peliäänille ja chattiäänille. Välillä kävi myös niin, että kun nojasin niskani tyynyyn pelatessani, tyyny osui äänensäätöihin ja sitten pitikin olla sormi vikkelänä, jos äänentaso yllätti kesken pelaamisen.

Nyt kun pienet nokan koputukset on saatu pois tieltä, siirrytään niihin hyviin puoliin: Xbox Onen kanssa Stealth 600:t paritetaan samalla tavalla kuin peliohjain. Tämän jälkeen ne keskustelevat konsolin kanssa automaattisesti ja kaikki toimii kuin rasvattu. Se on melkein luksusta, kun voi sohvalle istuessaan napata kuulokkeen reunasta (kunhan sen napin taas löytää) sekä kuulokkeet että konsolin päälle ja pelisession päätyttyä sammuttaa kaiken samasta napista. Mikrofoni hiljenee nostamalla se pystyasentoon, eikä vastapelaajilta tullut koskaan valitusta sen äänenlaadusta.


Äänenlaadusta yleensäkään ei ole paljon valittamista. Musiikkia en (pelien taustamusiikkia lukuunottamatta) näillä kuunnellut, joten perinteistä referenssitestiäni en nyt tehnyt. Siitä huolimatta olin tyytyväinen kuulemaani. Inasen bassovoittoisesti ehkä mentiin, mutta useimpiin peleihin se toi vaan lisää jytyä ja tunnelmaa. 600:sta löytyy myös neljä eri audioasetusta: signature sound on ehdottomasti tasapainoisin perusasetus, mutta bassoa saa vielä lisää bass boostilla, ylä- ja alapäätä bass + treble boostilla ja puheääniä korostettua vocal boostilla. Luureissa on myös Windows Sonic Surround Sound -tuki, kunhan sen valinnan muistaa käydä varmistamassa konsolin asetuksista. Tilan tuntu toimii mielestäni hyvin ja muutamista peleistä tuli erotettua ääniä, joita en normaalisti ole havainnoinut. Pelisession päätteeksi kuulokkeet taittuvat mukavan littanoiksi konsolin päälle odottamaan seuraavaa pelikertaa.

Akkukestoa luurien laatikko lupaa “all-day”, eli koko päivän kestäväksi. Olen pelaillut niillä viimeiset kolme viikkoa tunnin siellä, toisen täällä eikä lataustarvetta ole vielä tullut, joten tämä pitänee ehdottomasti paikkansa. Pieniä heikkouksia lukuun ottamatta Stealth 600:t ovat siis oikein pätevä valinta 80 euron hinnalla (jolla niitä voi löytää), eikä hinta-laatu-suhteesta voi kovin paljon tähtiä vähentää. Sen sijaan sopii miettiä, haluaako ostaa erilliset kuulokkeet pelkästään Xbox One -käyttöön.

Ps. 600-mallista on olemassa myös PS4-versioTurtle Beach Stealth 600 (Xbox)

Hintaluokka: 80-100 euroa (kalliimpiakin löytyi)
Lisätietoa: Turtle Beach

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi-kilpailu: Voit... Pelataanpa: Data Eas... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova