Tuorein sisältö

Stormlord

Markku Reunanen

01.04.1989 klo 00.01 | Luettu: 2777 kertaa | Teksti: Markku Reunanen

Partajehu keijujen asialla
Alustat: Commodore 64
Genre: tasohyppely
Pelaajia: 1
Kehittäjä: Hewson
Julkaisija: Hewson


Hewsonilta on totuttu odottamaan räiskintää ja toimintaa eikä firma poikkea linjasta tälläkään kerralla. Stormlord on yksi tulokas lisää kuusnelosen tasoloikkien lukuisaan joukkoon. Luvassa on tuttuun tapaan hyppimistä, ammuskelua ja bonusten keräilyä. Kehyskertomuksena kaikelle on tällä erää jäyhän lihaksikkaan partajehun - ukkosenjumalan - tehtävä pelastaa vangitut keijut vihulaisen kynsistä. Olkoon syy sitten hyvä tai huono, niin kunnon rähinällehän on aina tilausta.

Tasoloikkia kolunneelle Stormlord ei tarjoa suuria yllätyksiä: keijut pitää kerätä että kentästä pääsee eteenpäin, vastaan tulee vihollisia, joita joko väistellään tai teilataan eikä tarkkaa hyppelyäkään ole unohdettu. Vihollisia riittää englantilaiseen tyyliin loputtomasti. Perinteistä formaattia rikkovat hieman haukat, joiden avulla voi lentää nopeasti paikasta toiseen. Reittiä onkin syytä hieman suunnitella, jos mielii kerätä kaikki keijut talteen. Ja niistä keijuista puheen ollen: pitkin kenttiä on ripoteltu koristeeksi alastomia ruukuissa seisovia keijukaisia, joilla ei kylläkään ole mitään tekemistä itse pelilogiikan kanssa. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, nouseeko aiheesta vielä äläkkä kukkahattutätien keskuudessa.

Tavanomainen lajityyppinsä peli nousee esiin massasta korean toteutuksensa vuoksi. Grafiikkaa on tehty ilmeisen vahvalla ammattitaidolla ja jälki on suorastaan Commodore 64:n hyppelyjen kärkikastia. Kaunista grafiikkaa paremmin mieleen jää kuitenkin Maniacs of Noisen musiikki, jossa otetaan kuusnelosen äänistä kaikki irti. Musiikkiin on todella painostettu, sillä yhden toistuvan renkutuksen sijasta pelissä on peräti kolme pitkää tunnelmallista kappaletta, joita jää mielellään kuuntelemaan ilman pelaamistakin. Stormlord on kelpo lisä hyppelypelien ystävän kokoelmaan - joskin sillä varauksella, että paljon uutta ja mullistavaa ei kauniin ulkokuoren lisäksi ole luvassa.

84 pistettä


+ Näyttävä grafiikka
+ Erinomainen musiikki

- Niukasti vaihtelua
- Sama on nähty jo moneen kertaan

Lyhyesti: Kauniilla grafiikalla ja mieleenpainuvalla musiikilla kuorrutettu, mutta sisuksiltaan hyvinkin tavanomainen hyppelypeli.

V2.fi | Markku Reunanen
< SimCity ... Laura Bow: Colonel's... >

Keskustelut (2 viestiä)

Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

01.04.2009 klo 12.38

Tissit. Siis pakkohankinta.
lainaa
Jarkko

01.04.2009 klo 16.33

Jos tää on Hewsonin peli, tässä on pakko olla vaarallisia mulkosilmiä, jotka ampuu tulipalloja!
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova