Tuorein sisältö

Rag Doll Kung Fu: Fists of Plastic

Matti Lintula

05.04.2009 klo 18.25 | Luettu: 4514 kertaa | Teksti: Matti Lintula

Muovinyrkit tyrmäsivät toimituksen
Rag Doll Kung Fu on jo vanha juttu, huutavat PC-pelaajat yhdessä kuorossa. Vuonna 2005 tietokoneiden ruuduille tullut kumiukkomaiseen fysiikkamallinnukseen nojaava itämainen mätkintä on nyt siirtynyt myös mustan vyön tai ainakin mustan pelikoneen omistajien iloksi, nimittäin PlayStation 3:lle. Tuotos on Lionhead Studiosilla mm. Black & Whiteä työstäneen, sittemmin MediaMoleculelle LittleBigPlanetin kehittäneen Mark Healeyn vapaa-ajan tuotos. Neljässä vuodessa on kuitenkin tultu pitkä harppaus eteenpäin, eikä Fists of Plasticia ensinäkemältä tunnista PC-version lähisukulaiseksi.

Muovirystystä otsaanRag Doll Kung Fun ulkoasu on melko uniikki, sillä kaikki hahmot näyttävät enemmän tai vähemmän kumisilta, jotka fysiikkamoottorin ansiosta liikkuvat ja heiluvat ulkonäkönsä mukaisesti. Mitään liikkeitä ei ole ennalta digitoitu tai piirretty, vaan jokainen nyrkinisku ja torvihousun heilahdus on tilannesidonnainen ja tähdättävissä vapaasti eri ilmansuuntiin. Perusliikevalikoima on suppea, räsynukketaistelijat kun osaavat vain yhden potkun ja yhden lyönnin. Erikoisliikkeissä löytyy valinnanvaraa enemmän; on tulipalloa, syöksyhyökkäystä ja maan tömäytystä. Ohjaimen väärin päin kääntämällä hahmonsa saa levitoimaan, jolloin perusmätkinnällä kerättyä Chi-voimaa voi muuttaa elinvoimaksi. Kentälle ilmestyvät välillä myös nunchakut tai gun-keppiase, joilla vastustajia voi mätkiä tehokkaasti kanveesiin. Muita taistelijoita voi myös nostaa ilmaan ja nakella pitkin kenttää.

Moninpelin lisäksi yksinpelimuotoja löytyy monensorttisia. Varsinainen mätkintäpeli Fists of Plastic ei ole vaan toiminta keskittyy enemmän jonkin tietyn tavoitteen saavuttamiseen. On vuorenvalloitusta, heittotähtien tarkkuusheittelyä, koripallomaista kalojen maljaan nakkelua ja akrobatiataitoja kysyvää tasoilla roikkumista. Kyse onkin lähinnä pienestä minipelikokoelmasta, jonka lajit ovat varsin hiottuja ja ennen kaikkea äärimmäisen koukuttavia.

KlassikkoainestaNiin uhkarohkealta kuin seuraavan sanominen tuntuukin, niin sanon silti: Rag Doll Kung Fu: Fists of Plasticissa on ainesta 2000-luvun International Karate +:ksi. Koukuttavuusaste on samaa luokkaa ja toiminta on sopivan yksinkertaista sekä tiivistetty lyhehköihin pätkiin. Peli myös äkkiseltään näyttää hieman muinaiselta Karate-pelien klassikkoteokselta, ruudulla kun pyörii usein pelaajan lisäksi kaksi muuta vihollista, jolloin kohteen valinta nousee tärkeään rooliin. Taistelussa on muutenkin syytä käyttää taktista harkintaa omien Chi-voimien hyökkäävän ja puolustavan hyödyntämisen suhteen.

Rag Doll Kung Fu: Fists of Plastic saa pelaajan liimautumaan ruutuun tuntien ajaksi, mikä on hieno saavutus näinkin yksinkertaiselta peliltä. Räsynukkepieksentä on neljän pelaajan talouksissa ja bileissä myös varma viihdenumero, sillä usean pelaajan kesken voi pelkän mätkinnän lisäksi herätellä nauruhermoja vaikka hektisellä kung fu -polttopallolla.

5/5 tähteä

V2.fi | Matti Lintula
< V2.fi vieraili DSi S... Microsoft Sidewinder... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (3 viestiä)

Tuomari

Rekisteröitynyt 11.03.2009

06.04.2009 klo 06.30

kaikki muut arvostelut on about 60/100.. mutta tämä on 5 tähteä.. naiiveja pelaajia siellä
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

06.04.2009 klo 08.41

Naiiveja tai ei, tähän on jääty koukkuun.
lainaa
adxsvsdfv

13.04.2009 klo 14.39

Pelasimme 19-vuotiaan veljeni kanssa Playstation 3:lla tätä peliä. On kyllä tosi hyvä peli varsinkin kaveriporukalla.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova