Tuorein sisältö

V2.fi haastatteli: Miten pieni pelinäppäimistö suunnitellaan?

Manu Pärssinen

10.12.2020 klo 20.04 | Luettu: 2090 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Vastaamassa Razerin Marquis Tan
Noin kuukausi sitten V2.fi testasi Razer Huntsman Mini 60% -pelinäppäimistön (arvio täällä) ja nyt saimme haastateltavaksi Razerilla Product Evangelist -nimikkeellä toimivan Marquis Tanin, joka kertoili näppäimistön taustoista ja Razerin filosofiasta tuotesuunnittelussa.Jokainen näppäimistöjä käyttävä on erilainen. Mitä syitä pelaajilla on valita erityisen pieni näppäimistö?

Me haluamme varmistaa, että tuotevalikoimassamme on laadukkaita tuotteita kaikentyyppisille pelaajille juurikin siitä syystä jonka mainitsit – jokainen käyttäjä on erilainen. On joitakin ominaisuuksia ja etuja, joita 60%-näppäimistöjen käyttäjät suosivat. On sanomattakin selvää, että näppäimistön vasenta puolta tyypillisesti käytetään paljolti pelaamiseen, mikä eliminoi suuren näppäinmäärän tarvetta Home-näppäimen ja numeronäppäimistön alueella. Painon ja koon väheneminen tekee näppäimistöstä helpomman liikutella, mikä on tärkeää pelaajille, jotka haluavat asetella näppäimistönsä kulma-asentoon. Lisäksi pienempi muotoilu jättää enemmän tilaa lopulle laitteistolle, esimerkiksi suuremmille hiirimatoille.

Mitkä asiat ovat tärkeimpiä pohtia ja vaikeimpia kompromisseja tehdä, kun pienempää näppäimistöä aletaan suunnitella?

On otettava huomioon, ettei pienempi koko voi olla käytännöllisyyden uhraamista. Välttämättömien painikkeiden ja toimintojen pitää olla nopeasti saatavilla. Jotta tämän saisi toimimaan 60% koossa, huomasimme että parhaiten tavoite saavutetaan antamalla pelaajille mahdollisuus uudelleenohjelmoida tiettyjä painikkeita. Näin etenkin funktiorivillä, jolloin välttämättömiä ominaisuuksia saadaan pienempään tilaan ilman, että käyttönopeudelle koituisi siitä liikaa haittaa pelaajan kannalta.

Paljonko yhteisön palaute vaikuttaa uusien näppäimistöjen suunnitteluun?

Me varmistamme aina yhteisöpalautteen sisällyttämisen suunnitteluprosessiin. Yleisön kuunteleminen on vaikuttanut muun muassa moniin muotoiluvalintoihimme. Samaan aikaan monilla ammattilais-e-urheilijoilla, jotka ovat osa Team Razeria, on myös korkeimmat vaatimukset laitteilleen, minkä vuoksi heidän palautteensa on meille hyvin arvokasta ja sitä käytetään tuotteidemme hienosäätöön.Huntsman Mini 60% on pelinäppäimistö, mutta paljonko teidän täytyy ottaa huomioon muu käyttö, kuten kirjoittaminen?

Vaikka päätavoitteemme oli luoda paras 60% koon pelinäppäimistö, ymmärrämme, että sitä käytetään muuhunkin. Molemmat optiset kytkimemme (Razer Clicky Optical Switch ja Razer Linear Optical Switch) on suunniteltu markkinoiden nopeimmiksi kytkimiksi. Samaan aikaan olemme varmistaneet, että ne ovat hyvin tasapainoiset uusien kytkinkantojen ja vakauttimien kanssa ja että aktivointipisteet ovat tasan 40 ja 45 g, tarkoittaen, että ne ovat nopeita ja tarkkoja myös kirjoituskäyttöön.

Voitko tiivistää kytkinvaihtoehdot ja niiden teknologian, mitä parannuksia niihin on tehty?

Pelaaja voi valita Razerin mekaanisten kytkinten tai kehittyneempien Razerin optisten kytkinten väliltä. Mekaanisia kytkimiä olemme päivittäneet lisäämällä kytkinkantaan sivuseinämät, jotka lisäävät näppäinhattuun vakautta. Lisäksi läpinäkyvä kytkin päästää enemmän Chroma RGB-valoa lävitseen. Optiset kytkimet taas tarjoavat innovatiivisemman lähestymistavan, eli aktivoitumisen valosäteellä, joka menee kytkimen kannan läpi, kun sitä painetaan. Optiset kytkimemme ovat jopa nopeampia ja kestävämpiä, kuin perinteiset mekaaniset kytkimet. Kaikki kytkimet tulevat tehtailta voideltuina, mikä tarjoaa optimaalista suorituskykyä suoraan laatikosta.Kuinka vaikeaa on erottua pelinäppäimistöjen loputtomassa meressä ja kuinka toimitte onnistuaksenne siinä?

Olemme aina keskittyneet omaan juttuumme ja työskentelemme tehdäksemme tuotteistamme parempia. Nämä periaatteet johtavat sitten parempaan laatuun ja innovaatioihin, joiden uskon todella olevan niitä alueita, joissa Razer on kärjessä. Optiset kytkimemme, Doubleshot PBT -näppäinhatut, Speedflex -kaapelit ja oma langaton teknologiamme ovat muutamia viimeisimpiä esimerkkejä tästä ja olemme innoissamme saadessamme esitellä uusia innovaatioita tulevaisuudessakin.

Käännösapu: Nanne Kukkura

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Logit... V2.fi pelasi: PAC-MA... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova