Tuorein sisältö

Suomen pelimuseo täytti neljä vuotta – nettijuhlissa Taru Valkeapää Hugoineen

Jukka O. Kauppinen

25.01.2021 klo 20.30 | Luettu: 4119 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen

Kasetteja lameroitiin, Hugoa muisteltiin ja Stavrosilla yllätettiin
Suomen pelimuseo vietti eilen nelivuotissyntymäpäiviään, mutta vaikeiden aikojen takia juhlatkin olivat vähän erilaiset. Tällä kertaa ei ollut musiikkiesityksiä, syviä puheita tai kunniamerkkien ripustelua merkkihenkilöihin. Synttäreitä vietettiin verkossa livestream-lähetyksen parissa, mutta muikeiden ja makeiden aiheiden kera.


Kohta lähtee. JOK edessä, Manu taaempana ja taustalla piilottelemassa live-ohjaaja Nanne.

Lähemmäs viisi tuntia kestänyt livelähetys oli yhdistelmä studio-ohjelmaa, etävieraita ja valmiiksi kuvattuja inserttejä. Virallisen ja julkistetun ohjelman lisäksi välipaloina tarjoiltiin myös isompia ja pienempiä väliyllätyksiä, joissa esiteltiin ja taustoitettiin muun muassa museon saamia lahjoituksia ja historiallisen kotimaisen pelikauppa-alan olemusta ja toimintaa. Harmaatuonti se maahantuojat vireänä pitää!

Pitkä show sujui hienosti alusta loppuun, vain yhden ainoan etäyhteyshäiriön aiheuttaessa hetken ajan pientä kitkaa. Sekään ei showta kampannut, sillä kyllähän museojampoilta aina juttua heruu. Loputtomiin, suorastaan. Mikkoa ei tarvitse paljoa provosoida, "puhu vielä jotain" -pyyntö kaivaa aina hetkessä uuden juttuaiheen lautaselle.

Päivän herkullisinta antia oli ainutlaatuinen Hugo-ohjelman tuplahaastattelu – museokaksikkomme JOK ja Manu haastattelivat television legendaarisen Hugo-peliohjelman juontajaa ja tuottajaa: Jussi-Pekka Koskenranta ja Taru Valkeapää olivat se voimakaksikko, joka loi yhdessä yhden Suomen television historian rakastetuimmista ohjelmista. Koskenranta löysi ja toi ohjelman Suomeen sekä valikoi sen juontajan, mitä pestiä Valkeapää vetikin kunnialla kahden vuoden ajan. Ajatella – kahta ruutuvuotta jaksetaan hehkuttaa vielä kolme vuosikymmentäkin myöhemmin! JP ja Taru olivat edelleen huima kaksikko, jolla juttu luisti niinkin hyvin, että museon haastattelijat vain katselivat valmiiksi mietityn aihelistan ohenemista vauhtichattailun edetessä pysäyttämättömän ja tauoamattoman pikajunan lailla.


Näin eeppisellä setupilla vieraat tuotiin studioon haastattelijoiden eteen.

Ja kaikilla oli kivaa.

Ja jos Hugo oli hauska ohjelma, niin sitä oli haastattelukin. “Poskiin sattuu”, totesi JOK jossain raossa nauramiseltaan ja jatkoi: “ja ohjaaja Nanne oli kuolla tuolla nauruun.”

Lähemmäs 50 minuuttia hurahti myös Kasettilamerit-yhteisöön tutustumiseen ja virtuaalihattujen nosteluun herrojen upealle työlle, missä puntaroitiin myös pelitoimittajaveteraani Niko Nirvin lahjoitusta pelimuseolle – ja mikä Nikon disketeiltä mahtaakaan löytyä.


Niko Nirvin lahjoituksessa riittää herkuteltavaa pitkäksi aikaa. Hyviä koneita ja dataa.

Lähetyksen voi katsoa kokonaisuudessaan muutaman päivän ajan Twitchistä:Suora linkki: https://www.twitch.tv/videos/886117932

Show poistuu sen jälkeen linjoilta siksi aikaa, että se ehditään tekstittää saavutettavuusmääräysten mukaisesti sekä kääntää videoita englanninkielelle. Koko lähetys löytyy sen jälkeen Pelimuseon Youtube-kanavalta parempilaatuisena versiona.

Synttärilive oli tekijätiimilleenkin hauska ja hieno kokemus, vaikka toki sen eteen oli myös tehty töitä viikkokaupalla. Mutta hauskuudesta huolimatta illalla maistui myös lepo, kun ylikierroksilla käyneet aivot piti saada rauhoittumaan. Museotiimi kiittää lämpimästi ja isohalisti kaikkia katsojia ja kommentoijia, joiden jutut toivat mukavaa lisäfiilistä ja osallistumisen tuntua lähetykseen! Välillä kommenteista löytyi myös arvokkaita täydentäviä tietoja!


Museoveturi Mikko Heinonen paljastaa lähetyksen lopussa varsinaista mahtiyllätystä kääreistään. Mikä se on? Katso show!

Pelimuseo on muuten taas avoinna yleisölle, mutta koronanyrkin ohjeiden mukaisesti museokeskukseen otetaan sisään vain rajattu määrä yleisöä. Pelihalli on toistaiseksi suljettu eikä museossa järjestetä yleisötilaisuuksia tai peluutuksia.

Lisätietoja: https://www.facebook.com/suomenpelimuseo/
Lisätietoja: http://suomenpelimuseo.fi/


JOK, Mikko, Manu ja Nanne.

Studiossa oli paikalla vain pieni tiimi. Maskeista luovuttiin vain kameran edessä.

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< V2.fi pelasi: Ender ... V2.fi testasi: Razer... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova