Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: Apex Legendsin Legacy -kausi pistää tunnetun battle royalen uuteen uskoon

Miia Lyyra

29.04.2021 klo 20.00 | Luettu: 2232 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

LEGACY KAUSI NÄYTTÄÄ, ETTÄ APEX LEGENDSISTÄ ON UUDISTUJAKSI
V2.fi:n toimituksessa on riittänyt vilinää, sillä pääsimme testaamaan ennakkoon myös Apex Legendsin seuraavaa Legacy-kautta. Tällä kertaa kausi ei kanna enää perinteistä numeroa ja hyvä niin, sillä kyseessä on mahtipontinen päivitys, joka lienee Apex Legendsin historian suurin. Luvassa on paljon uudistuksia, joista suurin on uusi Arenas-pelitila, jossa kaksi kolmen hengen tiimiä tappelee keskenään.Rehellistä kahden tiimin kaksintaistelua


Arenas-pelitilassa kaksi kolmen hengen joukkuetta ottavat mittaa toisistaan tavanomaista pienemmillä pelialueilla. Käytännössä olo on kuin battle royale -otteluissa, sillä kun jäljellä on enää kaksi tiimiä, on alue todella pieni. Kierrosten alussa jokainen tiimiläinen ostaa itselleen esimerkiksi aseet, kranaatit ja kyvyt. Kypärä ja suojaliivi ovat pelaajalla jo valmiiksi. Valuuttana toimii battle royale -puolelta tuttu materiaali, jota saa lisää muun muassa tapoista sekä perinteisesti kanistereista keräämällä. CS:GO:n tai Valorantin tapaan aseita ei voi säästää seuraavalle kierrokselle.Aluksi mukaan tulee yhteensä viisi karttaa, joista kaksi on aivan uusia muunnelmia battle royalessa nähdyistä rakennelmista ja alueista. Yöllistä tunnelmaa tarjoava Party Crasher tarjoaa aukion taloineen ja vesiputouksineen, jonka lisäksi kartalta löytyy Miragen hajonnut Voyage-alus. Toinen täysin uusi alue on Phase Runner, joka yhdistää Arenas-tilaan Phase-teknologiaa hyödyntäviä portaaleja. Lisäksi mukaan tulee kolme tutumpaa battle royale -aluetta eli Artillery, Thermal Station ja Golden Gardens.

Minulla on kertynyt Apex-pelitunteja reilun kahden vuoden aikana hieman yli 1000 tuntia, joten isommat uudistukset ovat enemmän kuin tervetulleita. Areenoilla käydyt ottelut olivat mukava uusi tuulahdus, jota olen kaivannut. Erityisen mielekästä taistelusta teki se, että tiesi aina vastassa olevan vain yhden tiimin. Olen kyllästynyt battle royaleissa kolmanteen tiimiin, joka tulee keräämään kermat päältä ellen itse kuulu ryhmään, joka pääsee juhlimaan kahden tiimin arkuista löytyvillä tavaroilla. Kahden tiimin versioissa voi vapaasti temmeltää etsien hyvää taistelupaikkaa ja katsoa rehellisesti, kumpi tiimi on mestari. Huolettamaan jää, ettei kesken ottelun poistuville pelaajille jaeta sanktioita. Vielä ei ole tiedossa, haetaanko otteluun kesken kaiken uusia taistelijoita. Yksin kolmen vastustajan kanssa kentälle jääminen ei houkuttele.

Hei hei Olympuksen tarkka-ampujat


Myös Olympus-karttaan on tehty muutamia mielenkiintoisia uudistuksia, jotka vaikuttavat pelin kulkuun merkittävästi. Bonsai Plazan, Solar Arrayn ja Orbital Cannonin alueelle on tullut iso The Icarus -alus. Romuttuneen aluksen sisältä löytyy paljon tarvikkeita, mutta pääasiallisesti karttamuutos kuitenkin vaikuttaa tarkka-ampujien pelaamiseen. Jatkossa Bonsai Hillsiden sniputtajat joutuvat etsimään vaanimispaikkansa jostain muualta. Lisäksi muutama matkustusta helpottava pallo poistuu kokonaan käytöstä. Muutos on pelinkulun kannalta hyvä, vaikka itse myönnän olevani joskus se pelaaja, joka istuskelee rinteessä ja sniputtaa Charge Riflellä silmänkantamattomiin. Luulen ja toivon, että alueella pelataan jatkossa enemmän, sillä aiemmin juuri kyseinen alue on jäänyt paitsioon. Vain harvassa ottelussa olen taistellut alueella tai lähtenyt etsimään sieltä tarvikkeita. Kuten sanoin, rinne on ollut tarkka-ampumista varten läpikulkumatkalla.Toisaalta matkustamiseen on luvassa helpotusta, kun mukaan astelee uusi legenda Valkyrie. Taistelijan ulti-kyky Skyward Dive nimittäin lennättää koko tiimin taivaalle, jolloin joukko voi siirtyä haluamaansa paikkaan. Ultia tai VTOL-rakettireppua käyttäessään kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä Valkyrie on ilmassa ollessaan helppo kohde ampua alas. Aluksi testitilaisuuden aikana tuntui, että uusi hahmo kykyineen olisi hyvin ylivoimainen. Muutaman tunnin aikana jäin enemmän sille kannalle, että holtiton lentäminen on huonoksi muulle tiimille. Valkyrie on helppo kohde, minkä lisäksi lentäminen on hyvin äänekästä, tiimin luokse takaisin palaaminen ei aina onnistu ja joukkue tulee varmasti paljastettua muille pelaajille. Oikeaan aikaan käytettynä tiimin lennättäminen alueelta pois voi olla kuitenkin ratkaiseva tekijä.

Viimeisenä uudistuksena mukaan tulee Bocek-jousipyssy. Hyvä ampuja pystyy lahtaamaan vihollisen pidemmänkin matkan päästä, mutta täytyy myöntää, ettei Bocek ollut minun käsissäni muuta kuin haitaksi. Näin kuitenkin muutamassa matsissa hyvin taidokkaita pelaajia, jotka niittasivat viholliset kumoon muutamalla nuolella. Jouskarin paras ominaisuus on sen hiljaisuus, sillä usein huomasin seisovani tumput suorana tihrustaen, mistä ihmeestä minua ammutaan. Nuolista ei tule olemaan puutetta, sillä ne voi kerätä tapettujen vihollisten ruumisarkuista takaisin käyttöön.Uusi kausi tuo mukanaan myös muutamia pieniä uudistuksia ja päivityksiä. Yksi niistä koskee pelaajille annettuja tehtäviä, joita on voinut jo aiemminkin vaihtaa itselleen sopivammiksi. Jatkossa pelaajat voivat valita, haluaako uuden tehtävän mieluummin Arenas- vai battle royale -pelitilaan. Uudistus on mielestäni hyvä, sillä ymmärrän, jos kaikki pelaajat eivät halua suorittaa tehtäviä esimerkiksi areenoilla.

Viime hetkellä lisätty tärkeä päivitys


Mielenkiinnolla odotan, miten pelaajat ottavat 3vs3-ottelut vastaan. Siirtyykö iso osa pelaajista uuden pelimuodon pariin, jolloin jonotusajat kasvavat battle royalessa vai pysyvätkö pelaajamäärät tasaisena? Toisaalta jäin pohtimaan, miten legendsien tasapaino pysyy kahden pelitilan välillä. Arenas toki on kuin pieni osa battle royalea, mutta siinä on silti omat vivahteensa. On jännittävää nähdä, nousevatko jotkin hahmot käytetyimmäksi kuin toiset tai aletaanko Arenas-tilassa käyttämään taistelijoita, jotka ainakin minun näkemykseni mukaan usein jäävät battle royalessa paitsioon. Näitä voisivat olla esimerkiksi Rampart, Gibraltar ja Wattson.On selvää, että Apex Legendsin Legacy on pelin tulevaisuuden kannalta tärkeä päivitys. Kahden vuoden elinikä on nykyisin jo pitkä, kun ottaa huomioon kuinka nopeasti epäonnistuneita moninpelejä nykyisin kuopataan. Battle royale alkaa olemaan jo vakiintunut, mutta hieman nähty genre, joka kaipaa ehdottomasti uusia tuulahduksia. Apex Legendsin uusista vakituisista pelimuodoista on huhuiltu jo pitkään, joten Arenas on ehdottomasti tärkeä lisäys. Pelien on muututtava, jotta ne pysyvät innostavina pelaajille. Olin hetken jo valmis luopumaan Apex Legendsistä, mutta nyt olen uutta intoa täynnä.

Alla olevassa videossa uppoudutaan vielä hetkeksi tulevaan Legacy-kauteen. Pelikuva on tallennettu testijakson aikana.

Apex Legendsistä on tulossa V2.fi:hin vielä lisää juttua lähiaikoina...PC-tiedot: Nvidia GTX 1080 Ti, 11 GB, Intel Core i7-7700K CPU, 16 GB DDR4 3200MHz RAM

V2.fi | Miia Lyyra
< Retro Rewind: HUGON ... Pornoperjantai 3: Ka... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova