Tuorein sisältö

V2.fi pelasi: Pile Up! Box by Box (PC)

Miia Lyyra

25.06.2021 klo 15.00 | Luettu: 1982 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

OTA KAVERI KAINALOON JA ASTELE PAHVILAATIKKOUNIVERSUMIIN
Tasohyppely pahvilaatikoilla ja pulmien ratkaisu ei kuulosta aluksi kovinkaan jännittävältä idealta, sillä ensimmäisenä pahvilaatikot tuovat mieleen vihreän lajitteluastian roskakatoksesta, jonne viemme tylsän väriset ruskeat pahvit. Pile Up! Box by Box ei kuitenkaan ole väritön, vaan tarjoilee eloisaa perheystävällistä co-op-pelailua ikään katsomatta.

Nerokkaita ja haastavia pulmatehtäviä


Pile Up! Box by Box on suunniteltu pelattavaksi yhdessä perheenjäsenten tai ystävien kanssa, mutta halutessaan pahvilaatikkomaailmoihin voi lähteä seikkailemaan myös yksin. PEGI-järjestelmässä ei ainakaan vielä ole ikärajamerkintää tasoloikinnalle, mutta kyseessä on täysin väkivallaton seikkailu, jossa edes kentän reunoilta tippumisesta ei rangaista. Mukana ei myöskään ole minkäänlaisia mikromaksuja, vaan pahviboxien ulkoasut ostetaan omalla pelinsisäisellä valuutalla, jota on runsaasti kerättävissä pitkin poikin tasoja.


Pahvilaatikkouniversumi koostuu aulatilasta, josta pelaajat voivat rynnistää pahvilaatikkomaailmoihin suorittamaan pulmatehtäviä. Kentän läpäisyn jälkeen pelaaja palkitaan avaimella, jolla voi avata seuraavan tason. Vaikka Pile Up! Box by Box on suunniteltu pelattavaksi myös perheen nuoremmille, on osa pulmatehtävistä haastavia, varsinkin jos niitä yrittää ratkoa yksin. Useimmiten pulmat selätetään hyödyntämällä alueella olevia pahvilaatikoita. Osa laatikoista on tavallisia ruskeita kartonkiläjiä, kun taas toisilla on kieli, jolla voi napata tarvikkeita tai vaihtoehtoisesti boksi toimii helikopterina kiidättäen pelaajan rotkojen ylitse.


Pulmien ratkominen on pääsääntöisesti hauskaa, mutta iloa varjostavat pienet ongelmat pelisuunnittelussa. Aina ei ole selvää, mihin suuntaan pelaajan tulisi suunnata. Käytössä ei ole karttaa, josta pelaaja voisi nähdä, mitkä alueet on käyty jo lävitse ja mitkä ovat vielä tutkimatta. Välillä huomasin kiertäväni kenttiä useita kertoja ympäri, sillä en millään löytänyt reittiä johon suunnata seuraavaksi. Joskus onnistuin saamaan pelin “jumiin”, kun apuvälineinä toimivat laatikot jäivät vääriin paikkoihin tai vaihtoehtoisesti itse tipuin alueelle, josta ei ollut mahdollista päästä omin avuin pois. Muutaman kerran ainoana vaihtoehtona oli aloittaa koko kenttä uudelleen alusta. Mikäli minulla olisi ollut kavereita mukana, olisivat he voineet auttaa minut pois pälkähästä, mutta yksinään pelaavalle väärään paikkaan joutuminen voi olla kohtalokasta. Kohtaamani ongelmat jumiin jäämisen kanssa pistivät ärsyttämään toden teolla, mikä näkyy negatiivisena arvosanassa.

Pientä hapuilua ja epätasapainoa


Graafisesti ja audiovisuaalisesti Pile Up! Box by Box hivelee täyttä viittä tähteä. Iloiset, lastenohjelmiin viittaavat taustamusiikit sopivat värikkääseen teemaan, jossa riittää yksityiskohtia. Visuaalinen anti on ehdottomasti pelin paras osuus ja tuo hieman mieleen LittleBigPlanet-pelit. Harmittavasti pelimekaniikka ja kenttäsuunnittelu jäävät kaiken graafisen ulkoasun varjoon, vaikka mieluiten toivoisi tilanteen olevan ennemminkin toisinpäin.


Kestoltaan Pile Up! Box by Box on noin 3-5 tuntia riippuen siitä, kuinka monesti alueilla eksyy tai kuinka paljon kuluttaa aikaa kaikkien esineiden keräämiseen. Hintaa pelillä on tällä hetkellä noin 15 euroa, mikä on hieman liikaa, varsinkin jos tasohyppelyä on tarkoitus lähteä kokeilemaan yksin. Mukana on myös muutama minipeli, mutta nekin tarvitsevat vähintään kaksi pelaajaa, joten ilman ystäviä niistäkään ei pääse nauttimaan. Olisin toivonut sooloilevalle pelaajalle saman verran sisältöä tai vaihtoehtoisesti kehittäjien olisi kannattanut ristiä teos suoraan vähintään kaksinpeliksi.

PC-tiedot: Nvidia GTX 1080 Ti, 11 GB, Intel Core i7-7700K CPU, 16 GB DDR4 3200MHz RAMLyhyesti: Pile Up! Box by Box tarjoaa muutaman tunnin ajaksi värikästä ja nerokasta pulmanratkontaa pahvimaailmojen uumenissa koko perheelle.

Hyvää:
  • Nerokkaita pulmatehtäviä
  • Sopii iästä riippumatta
Huonoa:
  • Kentät ovat paikoitellen sekavia
  • Vähän tekemistä yksinpelaavalle

V2.fi | Miia Lyyra
< V2.fi varastolla: Mi... V2.fi avasi laatikon... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova