Tuorein sisältö

Gungrave G.O.R.E

Arvioitu: Xbox Series X
Genre: Toimintapelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 16
Kehittäjä: Iggymob Co.,Ltd
Julkaisija: Prime Matter
Julkaisupäivä: 22.11.2022
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

02.01.2023 klo 15.10 | Luettu: 1307 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

ARKKU SELÄSSÄ KATUJA ASTELEN VIHOLLISIA TAPPAEN
Viimeksi Gungrave-sarjan pääosasta päästiin nauttimaan vuonna 2004, kun markkinoille saapui Gungrave: Overdose, joka toimi jatko-osana vuonna 2002 ilmestyneelle Gungravelle. Vuonna 2017 julkaistiin GUNGRAVE VR, mutta siitä pääsivät nauttimaan vain virtuaalilasien omistajat. Fanien onneksi sarjan uutta pääosaa ei tarvinnut odotella 20 vuotta, vaikka lähelle se meni. Minulle pelisarja ja myös Gungrave-tv-sarja ovat täysin tuntemattomia, joten hyppäsin ummikkona pelikentille tarkastelemaan, mistä on kyse.


Gungrave G.O.R.E on höpsö peli. Pelaajalla on yksi tarkoitus: juosta eteenpäin ja tappaa kaikki mikä tulee vastaan. Ammut ja räjäytät vihollisia sen minkä ehdit ja jos et ehdi, kuolema on varma. Päähahmona nähdään mielestäni Jyrki69:ltä (anteeksi sarjan fanit tai Jyrkin fanit) näyttävä heppu, jonka nimi on Grave. Grave näyttää hevimetallia fanittavalta rokkarilta, joka kantaa selässään hauta-arkkua. Graven pääasiallinen tehtävä on tuhota Raven Clan pomoineen ja estää SEED-huumeen leviäminen. Valitettavasti tarina ei ole mielenkiintoinen, ja jo ensimmäisen kentän kohdalla unohdin, mitä olin tekemässä. Kehittäjät ovat kovasti yrittäneet kertoa tarinaa mielenkiintoisella tavalla, sillä pelikohtauksien väliin on lisätty runsaasti näyttäviä elokuvallisia välikohtauksia. Päädyin kuitenkin juoksemaan liipaisin pohjassa eteenpäin, sen kummempia ajattelematta.


Gravella on käytössään pistoolien lisäksi muitakin kykyjä. Arkkua heilauttamalla voi palauttaa vastustajien heittämät kranaatit ja ohjukset takaisin niiden lähettäjää kohti. Lisäksi mukana on Demolition Shots -erikoiskyvyt, jotka tekevät runsaasti vahinkoa. Taisteluliikkeitä on monenmoista, mutta valitettavan usein päädyin käyttämään pistooleita ja hakkaamaan arkulla iholle tulleet vastustajat. Vaikeustasoja on tarjolla kolme, joista helpoin on todella helppo. Voit juosta nappi pohjassa eteenpäin, eikä kuolemanviikate koskaan vie päätäsi. Kahdella muulla vaikeustasolla joutuu miettimään enemmän, eikä vihollislauman keskelle päättömästi juokseminen ole järkevää. Pidemmän päälle taistelut ovat tylsiä, sillä erilaisia vihollisia on vähän. Joskus peräkanaa käytävää pitkin juoksee täysin identtisiä kavereita. Satunnaiset pomotaistelut tuovat pientä iloa juoksuputkien päähän, mutta nekin ovat nopeasti ohi, eivätkä sykähdytä tarpeeksi.


Ihmettelen, miksi IGGYMOB on halunnut tehdä Gungrave G.O.R.E:sta pelin, joka näyttää vuonna 2000 julkaistulta PlayStation 2 -peliltä. Toki, on edelleen niitä pelaajia, joiden mielestä PlayStation 2 -aikakausi oli parasta ja jotka nauttivat sen ajan visuaalisesta tyylistä, mutta vuonna 2022 julkaistuna kokonaisuus näyttää vanhahtavalta. Eikä hyvässä mielessä. Vanhahtavuutta lisää kankea taistelumekanismi, johon kannattaa suhtautua “hutkin sinne tänne ja osun minne osun, jos osun” -ajatuksella. IGGYMOB on muutenkin mennyt sieltä, mistä aita on matalin. Taistelukentiltä on turha etsiä keräilyesineitä tai mitään muutakaan ihmeellistä. Jokaisen tason läpäisyn jälkeen Grave palkitaan arvosanoin ja pistein. Pisteillä voi puolestaan päivittää metalliheppua paremmaksi ja kestävämmäksi. Täytyy myöntää, että unohdin usein pisteiden olemassaolon ja unohdin päivittää Gravea, sillä päivitystarpeiden olemassaolosta ei muistuteta.


Gungrave G.O.R.E:n hinta on noin 50 euroa, mikä on aivan liian paljon tämän tasoisesta tekeleestä. Teos löytyy myös maksullisesta Xbox Game Passista, joten mikäli tilaus on voimassa, voi Graven saappaisiin hypätä kokeilumielessä. Peliä hankkivan kannattaa pitää odotukset matalalla, sillä silloin on suurin mahdollisuus yllättyä positiivisesti. Mikäli PlayStation 2 -aikakausi on mielestäsi ainoa oikea, tämä peli on kuin sinulle tehty. Minulle jäi tunne, että Gungrave G.O.R.E:ssa menetettiin hieno tilaisuus ja sen täysi potentiaali jäi näyttämättä. Ehkä sitten 20 vuoden päästä!

V2.fi | Miia Lyyra

Gungrave G.O.R.E (Xbox Series X)

Tarjoaa päätöntä räiskintää niille, jotka ovat kovasti kaivanneet PlayStation 2 -aikaa sekä nauttivat sen ajan peleistä.
  • Päätön räiskiminen on ihan hauskaa
  • PlayStation 2 -aikakausi on vahvasti läsnä (jos siitä tykkää)
  • Osana Xbox Game Passia
  • Mitäänsanomaton tarina, jonka olemassaolon unohtaa nopeasti
  • PlayStation 2 -aikakausi on vahvasti läsnä
  • Aivan liian kallis
< Crisis Core – Final ... Shadows Over Loathin... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova